usb loader gx green stripes glitch

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by danweb, Dec 11, 2010.

Dec 11, 2010
  1. danweb
    OP

    Member danweb GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    434
    Location:
    Unknown
    Country:
    Australia
    I have tried very hard to google it and search on this site for it but i just can't seem to find my answer so i will ask.

    My overall aim is to run Kirby's epic yarn NTSC on my Pal 4.2E wii.

    I have been having issues running it on configurable usb loader, it froze at the loading screen for making a new game save file every time. I had a look at the topic for the release of the game and everyone why said that it was working was using USB loader GX so i downloaded it and gave it a try. With every game i try to run with it, it has a glitch up of something where green stripes are at the top or bottom of the screen. I tried running cIOS249 rev19 installer as recommended by the USB loader GX web page and the same problem is still there.

    Does anyone know how to get USB loader GX running or alternatively, how to get Kirby's epic yarn working in any way. (also, i have one of the wiis with the new disc drive.)

    Thanks in advance and sorry that i couldn't find the answer,
    DanWeb
     
  2. Crass

    Member Crass Rock me Dr. Zaius

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Messages:
    983
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    Try using the latest version of cfg loader w/ "force PAL" video setting.
     
  3. danweb
    OP

    Member danweb GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    434
    Location:
    Unknown
    Country:
    Australia
    that didn't work on either of the 2 force PAL settings. One of them it still had the freze and the other the game just stayed on black screen
     
  4. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    Check your Wii video setting. In Wii system settings.

    I just happen to know that, when you have your Wii in 50Hz, and load games from usb in Progressive mode, you get green border/fucked up screen.
     
  5. danweb
    OP

    Member danweb GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    434
    Location:
    Unknown
    Country:
    Australia
    no, i'm running in 60hz and i'm not sure what progressive mode is. I had a look at the system settings and the usb loaders settings but couldn't find anything

    edit: i found that if in 50hz, kirby doesn't even start up on configurable usb loader
     
  6. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    Hmm Can you post a picture?

    Did you try the VIDpatch option? Different loader?
     
  7. danweb
    OP

    Member danweb GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    434
    Location:
    Unknown
    Country:
    Australia
    Post a picture of what exactly? A frozen loading screen? Not much to see. Tried USB loader GX but none of my games run on that, all get weird green stripes and wiiflow won't work because of the type of drive partitioning i have and i can't use any dvd loaders because i have the new wii disk drive that can't read them.

    Also, i can add that i tried installing cIOS 249 r19 with all possible base types and cIOS 249 r20 with base 57 (i think). None showed any change in any loader.

    Please help quickly, i really want this working before christmas.

    thanks,
    DanWeb
     
  8. Kittymat

    Member Kittymat GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    589
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    The difficulty is out of region games - some will not play (down to the TV more than anything)

    I use GX and have the following settings
    GX version 1012 (Beta version but seems very stable)
    249 r20 Base56
    250 r19 Base57

    222 r4 Base 38
    223 r4 Base 37 merged 38
    224 r5 Base 57

    Run the loader on 249 and apart from 2 games ( one is COD:BO use 224) all should play. Using the standard Wii 2 TV cable.

    Kirby works fine on mine (4.2E), however without checking later I do not know if it is the US or E release, with a panasonic TV all out of region games work fine, with an LG many do not (my personal findings).

    If all else fails try a different iso.
     
  9. danweb
    OP

    Member danweb GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    434
    Location:
    Unknown
    Country:
    Australia
    new news. I tried r1012 of USB loader GX and it actually loaded the game (with 002 error fix on) but it still froze at the first loading screen.

    @Kittymat, i have no idea how to do all of that at all. I have no idea how to set up any cios's other than 249. Please let me know how to do it and let me know what i SHOULD NOT do more than anything. Also, i have a panasonic, but keep in mind that the game is starting, just not getting past the loading screen.

    Thanks again,
    DanWeb

    edit: should i install cios38r17?
     
  10. Yaseensamiul

    Newcomer Yaseensamiul Newbie

    Joined:
    Dec 13, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    I hate ios 249

    it has so many bugs when i used to play smg2 it used to freeze all the time

    heres what you do:
    google hermes 222 + uloader v4
    install that via hombrew channel
    then run your GX
    go to network and update it
    and set your games under option to run on 222 or 223

    done they wont freeze anymore

    note u need to have 249 installed to install 222.

    ============================
    does anyone think 222 is kinda like a patch for 249?
     
  11. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    WHERE THE HELL DID YOU GET THIS BULLSHIT?
     
  12. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    +1000000000000000000000000000000
     
  13. danweb
    OP

    Member danweb GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    434
    Location:
    Unknown
    Country:
    Australia
    who should i believe???? :?
     

Share This Page