"Update cancelled, reboot DS"

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by ChrisSnow, Dec 24, 2011.

Dec 24, 2011
  1. ChrisSnow
    OP

    Newcomer ChrisSnow Newbie

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    6
    I'm trying to update my Acekard 2i to the newest firmware from the www.acekard.com website but every time I press the .nds file on my 3DS, it doesn't even give me a chance to start the update. It says "Update has been cancelled, reboot DS."

    I've reformatted my microsd card 2 times already as FAT and it still hasn't worked.

    Any ideas?
     
  2. Lokao0

    Member Lokao0 aka LkProd

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    200
    Location:
    Behind you.
    Country:
    Brazil
    Use the original acekard system instead of AKAIO. Then after updating switch back.
    For some reason that has been happening to a lot of people.
     
  3. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,889
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    Have you formatted your microSD with SDformatter?
     
  4. luke_c

    Member luke_c Big Boss

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Messages:
    3,587
    Location:
    Land of England
    Country:
    United Kingdom
    Make sure you're using the right .nds file, the one to be used on DSi/3DS systems and not the DS/DSL one.
     
  5. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Do you know what HW you've got ???
    HW:44 firmware can't get updated to work on latest 3DS firmware
     
  6. ChrisSnow
    OP

    Newcomer ChrisSnow Newbie

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    6
    I know I don't have HW:44 since I've updated my card before so it shouldn't have that issue. Plus I just purchased it from them a few weeks ago. I'll try to use the old Acekard system and then try to update. I also know I'm using the correct NDS file as well.
     
  7. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    I've found this is often due to a contact problem.

    http://gbatemp.net/t231412-solving-acekard-contact-issues
     
  8. N00ByBo0

    Newcomer N00ByBo0 Advanced Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    62
    Country:
    Netherlands
    Meh. I had this problem too on mine. Just keep holding A whole time you start up the .nds and at same time of still holding A try press start. That worked for me.
     
  9. ChrisSnow
    OP

    Newcomer ChrisSnow Newbie

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    6
    This was the solution for me for anyone who has the same issue.
    Just go to http://www.acekard.com/download.php, scroll down and download the old firmware version 4.23
     
  10. shepe

    Member shepe GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    111
    Location:
    swindon
    Country:
    United Kingdom
    I kept getting that as well the solution that worked for me is mentioned above of using the older acekard release
     
  11. espectral

    Newcomer espectral Newbie

    Joined:
    Dec 17, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    Brazil
    Akaio 1.8.8 worked FINE for me. I had this very same issue.
     

Share This Page