Unable to update softmoded Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Vampir, Mar 28, 2012.

Mar 28, 2012

Unable to update softmoded Wii by Vampir at 5:32 PM (1,352 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. Vampir
    OP

    Newcomer Vampir Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Slovenia
    I purchased a used Wii which already is softmoded but I'm unable to update it. Its on system version 3.2.
    I tried updating via bannerbomb, directly through already installed HBC, tried through Lego Indiana Jones save game. Tried updaing HBC as well.

    Applications installed on Wii are:

    Gecko OS 1.9.3
    uLoader - Hermes 2009
    Homebrev 1.0.1
    IOS536 v 255.255
     
  2. TiMeBoMb4u2

    Member TiMeBoMb4u2 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,169
    Country:
    United States
    If possible, please post a sysCheck log (see my sig for sysCheck).
     
  3. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    I wrote a guide for posting a SysCheck properly, there is a link in my signature. I suggest you change your link.
     
  4. TiMeBoMb4u2

    Member TiMeBoMb4u2 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,169
    Country:
    United States
    My link is just to get sysCheck. I wasn't trying to imply that my link was a tutorial. Sorry.
     
  5. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    I know, I was just suggesting you link to the guide next time you ask someone to post a SysCheck, since most of the time people don't post theirs correctly (or at least don't use spoiler tags).
     
  6. Vampir
    OP

    Newcomer Vampir Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Slovenia
    I'll do that...
     
  7. TiMeBoMb4u2

    Member TiMeBoMb4u2 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,169
    Country:
    United States
    That's not a bad idea, and, yes, even I have forgotten to use spoiler tags when posting sysCheck logs. =P
    I'd update my signature with an additional link to your tutorial, but if I did, I'd lose all but one image. =(
     
  8. Vampir
    OP

    Newcomer Vampir Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Slovenia
    sysCheck v2.1.0b17 by Double_A and R2-D2199
    ...runs on IOS36 (rev 65535).

    Region: NTSC-U (original region: JAP)
    System Menu 3.2U (v289)

    Could not detect the drive date!
    Homebrew Channel 1.0.1 running on IOS36
    Hollywood v0x11
    Console ID: 103445500
    Boot2 v3
    Found 106 titles.
    Found 29 IOS on this console. 1 of them are stub.

    IOS4 (rev 3): Stub
    IOS9 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS10 (rev 518): Flash Access
    IOS11 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS12 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS13 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS14 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS15 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS17 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS20 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS21 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS22 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS28 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS30 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS31 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS33 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS34 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS35 (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS36 (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS37 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS38 (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS50 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS53 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS55 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS56 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS60 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS222[38] (rev 4, Info: hermes-v4.0): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS249[38] (rev 15): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS250 (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    BC v4
    MIOS v8

    Report generated on 2012/03/29.


     
  9. Dimensional

    Member Dimensional GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    464
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    Hmm. After seeing that, I say it's possible to update it using modmii for windows. Shouldn't be too hard, correct?
     
  10. chick8ed

    Newcomer chick8ed Member

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    28
    Location:
    Shecklesville
    Country:
    Canada
    Its near impossible to update a homebrew'd Wii.
    Yes, Modmii might work, but its not recommended.
    You can try though.
     
  11. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    WTF?
    Where are you getting your information?
    Wrong answer, dude.......
     
    3 people like this.
  12. TiMeBoMb4u2

    Member TiMeBoMb4u2 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,169
    Country:
    United States
    WTF?

    Your Region... EU (PAL)
    Current Wii Region... US (NTSC-U)
    Original Wii Region... JAP (NTSC-J)
     
    1 person likes this.
  13. shortz1994

    Member shortz1994 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    1,341
    Country:
    United States
    fixed above post, not sure what the deal is, i think he missed typed.
     
    2 people like this.
  14. TiMeBoMb4u2

    Member TiMeBoMb4u2 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,169
    Country:
    United States
    I agree, shortz.... But it looks like we're gonna need some additional info from Vampir about the whole region change issue.
     
  15. shortz1994

    Member shortz1994 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    1,341
    Country:
    United States
    well after reading an re reading his sys post. an knowing what mod mii will do, my plan would be to change the region back to J . i would think his region wouldn't really matter seeing the wii is a different region no matter how you look at it.( U or J ). then update every thing, an if he wants to change the region from J to E or even back to U. that would be his call.
    never really messed with region changer, so this is just a guess at my level.
     
  16. TiMeBoMb4u2

    Member TiMeBoMb4u2 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,169
    Country:
    United States
    Looks to me like it's kinda a cluster-f*ck.
     
  17. shortz1994

    Member shortz1994 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    1,341
    Country:
    United States
    :lol: that's a word i havn't seen in awhile. talk about a slutty wii. looks like this one takes the whole block.
     
  18. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    It's got DarkCorp/cIOSCorp on it.
     

Share This Page