trying to install Alpha Centauri on XP

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by shadyboy, Aug 20, 2008.

Aug 20, 2008
  1. shadyboy
    OP

    Member shadyboy GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    123
    Location:
    Norway, Sandesjoen
    Country:
    Norway
    Ello [​IMG]
    sorry if this is the wrong place to ask..

    I have downloaded Sid Meirer`s Alpha Centauri and the expansion pack..
    I have it mounted in my virtual drive ( using Alcohol 120 % )
    And whene I am to rund the installation it hangs up..

    ntvdm.exe, setup.exe and wowexec.exe is the shown on the Processes list whene I start the Installation..
    and thats all I get.. nothing more...

    I have googled a bit for some help on the "wowexec.exe" and "nvtdm.exe" and all help I could get was to do a registrer clean..
    Have done it over and over, and still nothing.

    and I have tried to sett the installation exe to "98" compability mode... still nothing..

    My Computer:
    System:
    Windows xp
    Pro
    version 2002
    Srvice pack 2

    AMD Athlon? 4 X2 Dual
    Core Processor 4600+
    2.40 GHz, 2.00 GB of Ram
     
  2. nephdj

    Member nephdj GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 13, 2007
    Messages:
    442
    Country:
    Australia
    use daemon tools, huge percent of games these days have checks in the iso to stop Alcohol working.
     
  3. Kyoji

    Member Kyoji ウッーウッーウマ

    Joined:
    Apr 15, 2003
    Messages:
    5,474
    Location:
    :'(
    Country:
    United States
    Alpha Centauri is from 1999, almost 10 years old! Awesome game, too.

    I've gotten it to run on XP, forgot how. Try the different compatability settings for windows 98, 95 and such. The game is too old to have any sort of DRM in it. You might try burning to a CD too, instead of running it mounted.
     
  4. Mazor

    Member Mazor Z80 master arch

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    547
    Country:
    Sweden
    Won't make any difference.
     
  5. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom
    read the .nfo file that came with the download it will tell you how to install it!

    open it in notepad or get a free nfo viewer and view the .nfo file for instructions [​IMG]
     
  6. shadyboy
    OP

    Member shadyboy GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    123
    Location:
    Norway, Sandesjoen
    Country:
    Norway
    well, I got it to work..

    had to go to safe mode to install it... after that it works great... have had same problem with another game.. Uplink... but had to go to safe mode whene I wanted to install it... guess i have a buggy windows -.-
     

Share This Page