"True" region free?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Muyfa666, Mar 18, 2009.

Mar 18, 2009

"True" region free? by Muyfa666 at 3:58 PM (1,775 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. Muyfa666
    OP

    Member Muyfa666 GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Messages:
    366
    Country:
    Sweden
    Hi there.

    I have a PAL Wii @ V3.2 with a Wiikey v1, 1.9s.

    Working good and so as long as I play PAL games.

    NTSC games never really worked good for me, but I didn't bother.

    Now however, I wanna play some NTSC games. With Gecko OS set at region free, I can boot all NTSC games I want, no problems.

    Is there any way to fix the kind of region free Gecko OS uses more permanently in my Wii? My chip is set to region free, but Gecko seem to be better.

    Gecko is good and all, but it doesn't save any settings, so I have to change the settings every time I start the Gecko channel.

    This is why I want the region free to be more permanent.
     
  2. middeloni

    Newcomer middeloni Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    51
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    erm, doesn't starfall do something like this?
     
  3. Muyfa666
    OP

    Member Muyfa666 GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Messages:
    366
    Country:
    Sweden
    I tried Starfall, and while it seem to work at boot, it doesn't when I try to start the game.
     
  4. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    use the Any Region Changer 1.1b mod5, just install the Starfall-kind hacks, the korean IOS are not needed, and that will set a real region free...!! [​IMG]
     
  5. Muyfa666
    OP

    Member Muyfa666 GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Messages:
    366
    Country:
    Sweden
    Seems like a powerful util. Is it risk that I brick my Wii by using it?
     
  6. koji2009

    Member koji2009 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    1,193
    Country:
    United States
    Any and all homebrew apps have the potential to brick your wii. That said, as long as you don't stop the process midway (turning off the power, etc) everything should install pretty much automatically and with no problems.
     
  7. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    ^^ exactly..!! [​IMG]
     
  8. disguises

    Newcomer disguises Member

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    I have starfall installed but games like no more heroes (NTSC) still do not work on my PAL wii. The game shows up in the disc channel, i click start but the screen stays black. I believe it is something to do with video modes? Works perfect through any of the backup loaders though.

    (Retail copy of no more heroes btw)
     
  9. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    These games work when trucha signed on firmware 3.2 or below, or if you change the region of your wii to ntsc using Any Region Changer.
    Starfall or Preloader does not give full region free just partial.
     
  10. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    By Partial you mean that the banner from the disc appears on the Disc Channel...?? cause no one has reported region free functioning from starfall or preloader at all...!! [​IMG]
     
  11. Muyfa666
    OP

    Member Muyfa666 GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Messages:
    366
    Country:
    Sweden
    I'll give it a try tomorrow.

    Is there some kind of backup I should do before attempting this?
     
  12. Screemer

    Member Screemer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    1,248
    Country:
    Germany
    mod5 did partially work for me. not all pal games worked from disc channel + modchip. most of the games did but for example harvest moon: magical melody and mario party 8 simply didn't boot up through the disc channel. both of them where pal games on a ntsc-u wii with component signal on a multi norm tv. both of that games locked up with blackscreen. i can't remember other games but i am sure there have been a couple of games with that problem. it's a problem with video mode needed/forced by the game.
     
  13. Muyfa666
    OP

    Member Muyfa666 GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Messages:
    366
    Country:
    Sweden
    Maybe I'd be better off to just wait for Gecko OS 2.0? ;-)
     
  14. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
    preloader and starfall together will do this with backups if you remember to patch the iso file to the proper region before burning it...
     
  15. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    I think the trick was made by the patcher (region frii), not from starfall or preloader...!! [​IMG]
     
  16. Muyfa666
    OP

    Member Muyfa666 GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Messages:
    366
    Country:
    Sweden
    I'd rather not modify my ISO's.

    Gecko OS was doing decent job to let me run them.

    I have some gripes with the app, but maybe they are fixed in the next version.

    Is there some way to customize Gecko OS to always be set to region free?

    That would make all other loaders redundant IMHO.
     

Share This Page