Trucha Signing Discs Question

Discussion in 'Wii - Hacking' started by timishu, Mar 17, 2009.

Mar 17, 2009

Trucha Signing Discs Question by timishu at 12:40 AM (1,011 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. timishu
    OP

    Member timishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    286
    Location:
    Scatland
    Country:
    United States
    So I recently downloaded a custom version of Guitar Hero 3 for my Wii, and I am looking forward to using it. But when I put the disc into the slot, I just get an 'Error Has Occurred' screen, and asks me to turn off the Wii. Does anyone know what I need in order to play the game? Is there and IOS or Homebrew App Required for this process?
     
  2. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    Any firmware above 3.2 will not run the disc.
    If you have such a system, run it through Gecko OS.
     
  3. timishu
    OP

    Member timishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    286
    Location:
    Scatland
    Country:
    United States
    Ok thank you. You might not know this but will the game still have the same disc ID? I was wondering in case I may need to remove my Guitar Hero .gct in order to run the game.
     
  4. mousex

    Member mousex GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    987
    Country:
    United States
    It won't even run through Gecko OS on a Wii above 3.2 (Gecko OS loads Games from other regions but doesn't bring the Trucha bug back).
     
  5. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Well Gecko OS runs with the same IOS as the HBC does if you launch it with the HBC. In most cases that's IOS36, and if your IOS36 has the trucha bug, you should be able to play trucha signed discs with it. If you have a cIOS installed you can easily install IOS36v1042 wad with WAD Manager without a downgrade.
     
  6. timishu
    OP

    Member timishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    286
    Location:
    Scatland
    Country:
    United States
  7. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    if ios249 is present, gecko os will use it and so you can run trucha discs
     
  8. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany

    Where do you have that from? If that was true a softmodder could start his backups with Gecko OS.
     
  9. timishu
    OP

    Member timishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    286
    Location:
    Scatland
    Country:
    United States

    How do I find out if I have ios249?
     

Share This Page