Troubleshooting with R4 DS!

Discussion in 'R4 DS' started by arsene_lupin_260, Mar 21, 2009.

Mar 21, 2009
  1. arsene_lupin_260
    OP

    Newcomer arsene_lupin_260 Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    Vietnam
    First, I downloaded the cheat.dat, but there's some cheats not working. So, I downloaded the new _DS_MENU.dat file (patched for more compatible with the cheat.dat file, & was posted by Narin). But somehow, It ended up not working.
    So, I formatted the micro SD card, and set it up again with English 1.18 system file (copied the files & folders in it), then put a game in the card. But, It is still not able to work.
    Here's a photo displaying the problem occurs when I boot the R4 DS up, after the loading screen:

    http://i344.photobucket.com/albums/p349/ar...06/P1020352.jpg

    So please tell me: Is this problem fixable or do I have to find a new R4 DS altogether?
     
  2. 8BitWalugi

    Member 8BitWalugi Taiyohhhhhh!

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    3,271
    Location:
    Side 7
    Country:
    Australia
    English?
     
  3. Smuff

    Member Smuff Fossilized Gamer

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    1,024
    Location:
    By the sea
    Country:
    United Kingdom
    Never seen that before!

    Are you sure you haven't loaded the JAP kernel instead of the ENG language one by mistake ? (just guessing here)
     
  4. arsene_lupin_260
    OP

    Newcomer arsene_lupin_260 Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    Vietnam
    I loaded the ENG kernel...
     
  5. Smuff

    Member Smuff Fossilized Gamer

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    1,024
    Location:
    By the sea
    Country:
    United Kingdom
    Ok....... just thought it was worth double checking lol
    I will go away and have a little hunt and if anything comes up I'll get back to you
     
  6. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    I don't know about any of this but whatever you do, don't buy another R4DS because they are all outdated clones. In fact maybe you should consider upgrading your cart in the near future.
     
  7. arsene_lupin_260
    OP

    Newcomer arsene_lupin_260 Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    Vietnam
    Can somebody find a solution for this? I've tried dozens of times already...
     
  8. tedmg09130913

    Member tedmg09130913 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    215
    Country:
    United States
    Did you buy a chinese version of the r4 ds. People have reported that it requires the chinese kernel. Maybe the english kernel could be decrypted and then recrypted to run on the chinese r4 ds. You would probably be better of using ysmenu though. Here is a link.

    http://www.r4ds-forums.com/viewtopic.php?f=16&t=1957
     
  9. arsene_lupin_260
    OP

    Newcomer arsene_lupin_260 Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    Vietnam
    How to decrypt and encrypt a kernel? Because I live in VN, I'm sure that R4 I bought is made in China.
     
  10. arsene_lupin_260
    OP

    Newcomer arsene_lupin_260 Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    Vietnam
    Tried to decrypt the ds_menu.dat and then encrypt it with the r4crypter (executing the .bat file got from iamwhoiam), but it didn't work...
     
  11. arsene_lupin_260
    OP

    Newcomer arsene_lupin_260 Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    Vietnam
    Also tried the Chinese kernel.... It didn't work, either.
     
  12. arsene_lupin_260
    OP

    Newcomer arsene_lupin_260 Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    Vietnam
    Using the YSMenu... It has worked!
    I dedicate my thanks to all of you guys!
     
  13. Mikgolf1

    Newcomer Mikgolf1 Newbie

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Hey arsene_lupin_260 person. I know your prblem and solution. It happened to me before but i know how to do it. here.




    1. Copy everything on your SD Card To an empty folder. (Make A New One If Necessary)
    2. Once you've done that, after inserting your USB card reader with your SD Card In it, Go to "My Computer"
    3.Right click on your drive
    4. Click "Format".
    5. On the second Drop Bar from the top, make sure It says FAT32.
    6. You've already saved your files so click "Start".
    7. Just Continue.
    That should get your R4 working again.

    If it doesn't then I can't Help You I'm Afraid.
    Just follow these steps if it happens again
     

Share This Page