Takes ages to work properly

Discussion in 'Acekard' started by Spongeroberto, Apr 12, 2010.

  1. Spongeroberto
    OP

    Spongeroberto GBAtemp Regular

    Member
    299
    0
    Jul 9, 2009
    Bhutan
    I have an Acekard 2i and in general I am very happy with it.

    One thing that really really irks me though is that when I pick up my DS after a long time of playing, it doesn't see anything inserted. I then need to take out the acekard and put it in again and try again. After about 4 times it will recognize the card and I can boot it up and play my games. Often I will freeze after about 5 minutes of playing and then I need to start all over again. [​IMG]

    What is the problem here? It's not a fake and it's brand new. [​IMG]

    SD card not being read properly by the card... or the card not being read properly by the DS? My old R4 had the problem too, but back then I thought it was just because it was crap. Are all cards like this?
     
  2. prowler

    prowler Sony

    Member
    9,473
    2,816
    Jul 14, 2009
    Ragol
    It might be the connection between your cart and DS.
    Have you tried with another cart, just in case?

    If so and it is still doing it, I would get it sent to repairs.
     
  3. giratina16

    giratina16 Born This Way

    Member
    928
    1
    Apr 10, 2010
    G.O.A.T.
    Is the spring lock on, that could be a reason for the crashing. Perhaps you have a faulty cart.
     
  4. DeMoN

    DeMoN GBAtemp Guru

    Member
    7,650
    100
    May 12, 2004
    United States
  5. Spongeroberto
    OP

    Spongeroberto GBAtemp Regular

    Member
    299
    0
    Jul 9, 2009
    Bhutan
    the paper trick really makes a difference, thanks!


    Since my old r4 also had it I guess it's just my DS. The pins must be a little bent back by now.