System Update still on 3.2E not 4.2 after SoftMod

Discussion in 'Wii - Hacking' started by gmanls20, Dec 17, 2009.

Dec 17, 2009
  1. gmanls20
    OP

    Newcomer gmanls20 Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    18
    Location:
    Leeds UK
    Country:
    United Kingdom
    Hi all,

    Ok so I've been following the great guide here http://sites.google.com/site/completesg/hacking-guide

    And have been through all of the steps but my System Update still says Ver 3.2E and not 4.2. Also Neogamma just gives a black screen when it tries to load so its certainly not right.

    AFAIK everything went to plan the only differences I could see were on this page here:-

    http://sites.google.com/site/completesg/ha.../trucha-bug-4-2

    (offline)


    I could not find any of those IOS's to uninstall, so I carried on.

    After step 6 I installed Wanin as advised

    Step 7 (DOP-IOS) said it required a network connection so I set that up and went back in and ran it through. All went well and I restarted, but I'm still not running the correct patched IOS by the look of it?

    Any idea where I start to look

    Apologies, I have also posted on their forums but they aren't as busy as here and I kind of hoped someone else on here may have seen this

    TIA

    Gary
     
  2. gmanls20
    OP

    Newcomer gmanls20 Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    18
    Location:
    Leeds UK
    Country:
    United Kingdom
    I'm now wondering if you can actually do what I'm trying to do, by going from 3.2E to 4.2.

    Can anyone confirm if that is possible or should I be going to 3.2E to 4.1 and then to 4.2?
     
  3. gmanls20
    OP

    Newcomer gmanls20 Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    18
    Location:
    Leeds UK
    Country:
    United Kingdom
    Right I used xzxzero's guide instead (props) and I'm on 4.2 now [​IMG]

    Although now and its because I have a Wiikey I believe I get error #001 unauthorized device has been detected when trying to launch games from Neogamma.

    It seems the Wiikey its causing more problems now even though I don't want to use it. Is there any way to disable the Wiikey and would it stop this error 001? I assume pure sofmodders don't get this error?

    TIA
     
  4. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    im sure its because you installed IOS249 rev 15 not 14
     
  5. gmanls20
    OP

    Newcomer gmanls20 Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    18
    Location:
    Leeds UK
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the guide by the way, works very well.

    No I made sure I used cIOS249-v14.wad and cIOS250-v14.wad (anyway to check? although I'm 98% sure)

    Any ideas now?

    TIA
     
  6. gmanls20
    OP

    Newcomer gmanls20 Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    18
    Location:
    Leeds UK
    Country:
    United Kingdom
    The latest update for the Wiikey is wikey.1.9s which came out in March 2008, I certainly won't have that installed do you think that would get around this issue and by running the update would it harm anything I've done on the softmod side of things?

    Or is the Wiikey irrelevant and nothing to do with this? I've used GeckoS and managed to load a game up but I have a feeling using Geck with limit my options I want to use NeoGamma if possible
     
  7. gmanls20
    OP

    Newcomer gmanls20 Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    18
    Location:
    Leeds UK
    Country:
    United Kingdom
    Right... it actually tells you on Neogamma. Here's what it says:-

    Neogamma 7 249 v14

    So I'm using the correct cIOS.

    Any further idea's? Is it my Wiikey causing the problem and if so how can I fix it?

    Thanks

    EDIT: Would using a USB loader sort this or would I still have the same issue?
     
  8. gmanls20
    OP

    Newcomer gmanls20 Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    18
    Location:
    Leeds UK
    Country:
    United Kingdom
    Anyone any ideas? Someone must have had the same issue as me before? (WiiKey and then softmod) [​IMG]
     

Share This Page