1. upfromtheskies

    OP upfromtheskies GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 21, 2015
    Messages:
    284
    Country:
    United States
    I'm using SX OS on my Switch Lite with my emunand installed as a hidden partition, and whenever I change a setting in emunand it also changes in my sysnand which has resulted in my wifi being turned on in sysnand and an update downloading, and now I'm getting an update nag in emunand. Is there any way to fix this? I tried booting to sysnand and restoring it because that worked on the 3DS to unlink sysnand and emunand, but it restored my emunand as well.
     
  2. JFizDaWiz

    JFizDaWiz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 6, 2014
    Messages:
    232
    Country:
    United States
    sounds like you're not actually in emunand, but I don't know anything about SX OS to even begin to help.
    can they be linked like this?
     
  3. upfromtheskies

    OP upfromtheskies GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 21, 2015
    Messages:
    284
    Country:
    United States
    I'm definitely in emunand because when I open the gallery it opens the SX OS menu like it's supposed to. I should also add that when I first set up emunand, all the games I installed in emunand disappeared from emunand and appeared in my sysnand after a reboot... a restore fixed the problem but now settings are crossing over.
     
  4. JFizDaWiz

    JFizDaWiz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 6, 2014
    Messages:
    232
    Country:
    United States
    isn't that supposed to open in SX OS period, not just emunnd but if running it on sysnand also?
    atmosphere has a way to see if running in sysnand and emunand, does SX OS do that also? if so can you check to make sure you are in emunand?
     
  5. upfromtheskies

    OP upfromtheskies GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 21, 2015
    Messages:
    284
    Country:
    United States
    No, if I open the gallery in sysnand it loads the regular gallery, no the SX menu
     
  6. JFizDaWiz

    JFizDaWiz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 6, 2014
    Messages:
    232
    Country:
    United States
    Now I’m basing everything I know on atmosphere, again so I apologize if this doesn’t help but I can run stock sysnand and run sysnand with atmosphere. It sounds like you’re running SX OS in sysnand and then booting into stock sysnand as well.

    if you’re truly running emunand on an SD card, anything you do there should not happen in sysnand
     
  7. moneychild

    moneychild GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 5, 2013
    Messages:
    142
    Country:
    United States
    If I can remember correctly after you set up emuNand, I think you have to format your system nand.
    Don't do it on my word though....wait till someone confirms.
     
  8. upfromtheskies

    OP upfromtheskies GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 21, 2015
    Messages:
    284
    Country:
    United States
    It's definitely running from my SD card, I can see the emunand folder on there. On my regular Switch running SX OS, no changes in my emunand appear in sysnand..I'm hoping this isn't normal behavior for the Lite.


    I tried doing this already because that's how I fixed a similar problem on my 3DS, but it resulted in both my sysnand and emunand being restored, and then after going through the set up prompts in emunand it said my SD card was used on another Switch and had to be formated.
     
  9. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    12,414
    Country:
    United States
    The folder doesn't mean you are in emuMMC. Its just a folder. You should check the firmware version in system settings to see if you are really in emuMMC or not because it sounds like you are not. emuMMC and sysMMC are not linked whatsoever.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - sysnand, emunand, linked