Hacking SX OS turn off after splash screen

jajamundo

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 28, 2009
Messages
318
Trophies
0
XP
1,594
Country
United States
I have a problem with SX OS 3.0.3, 3.0.4

After the Team Xecuter splash screen it just turn off.

I know my switch turn off because if I press the power button again the splash screen appears again and again and again. Is not a problem with my SD card, because I already use SX OS 3.0.2 and works perfectly, even format it again as fat32 and replace all my files again. Already download SX OS boot.dat from SX page like 3 times. Atmosphere works perfect too (I use most XCI files and a HD, so don’t care about atmosphere).

Don’t have any themes installed, nor autoloader.

I’m on the latest switch firmware on my emunand and 6.0.0 sysnand

Thanks in advance
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
16,105
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,038
Country
United States
I have a problem with SX OS 3.0.3, 3.0.4

After the Team Xecuter splash screen it just turn off.

I know my switch turn off because if I press the power button again the splash screen appears again and again and again. Is not a problem with my SD card, because I already use SX OS 3.0.2 and works perfectly, even format it again as fat32 and replace all my files again. Already download SX OS boot.dat from SX page like 3 times. Atmosphere works perfect too (I use most XCI files and a HD, so don’t care about atmosphere).

Don’t have any themes installed, nor autoloader.

I’m on the latest switch firmware on my emunand and 6.0.0 sysnand

Thanks in advance
Does it happen with sysMMC or emuMMC?
 

mikefor20

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 12, 2009
Messages
1,369
Trophies
0
Location
Mushroom Kingdom
XP
2,325
Country
United States
Here is a video of what is happening





It only happen with SXOS as Emunand. I do have atmosphere as Emunand too and works perfectly. But I really want to boot SX OS because USB loader

Let's make sure I and you are on the same page.

You said the EmuNAND was functional on both before? That means you have Atmosphere configured with the SX offset in order to use SX's EmuNAND...

Are you in EmuNAND mode for Sure? (check SX boot Menu.. Enabled )

Can you boot Atmosphere?

Can you get in to the SX boot Menu? (hold vol+ before you hit power and keep holding it until menu pops up.)

How did you update? Did you use the update function or did you download it manually?

Hidden Partition EmuNAND?

Can you boot in to SysNAND? Careful with those fuses...

EDIT.. Saw Atmo is running. I would delete any SX boot files on the root and redownload the latest update. Or roll it back to a version that works, hope you are not the only one, and wait for a fix. Then you can down the the Winchester, grab a pint and wait for this whole thing to blow over...

I have heard an occasional issue with the updater,
 
Last edited by mikefor20,

jajamundo

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 28, 2009
Messages
318
Trophies
0
XP
1,594
Country
United States
Let's make sure I and you are on the same page.

You said the EmuNAND was functional on both before? That means you have Atmosphere configured with the SX offset in order to use SX's EmuNAND...

Are you in EmuNAND mode for Sure? (check SX boot Menu.. Enabled )

Can you boot Atmosphere?

Can you get in to the SX boot Menu? (hold vol+ before you hit power and keep holding it until menu pops up.)

How did you update? Did you use the update function or did you download it manually?

Hidden Partition EmuNAND?

Can you boot in to SysNAND? Careful with those fuses...

EDIT.. Saw Atmo is running. I would delete any SX boot files on the root and redownload the latest update. Or roll it back to a version that works, hope you are not the only one, and wait for a fix. Then you can down the the Winchester, grab a pint and wait for this whole thing to blow over...

I have heard an occasional issue with the updater,

ok so SX OS works perfectly on 3.0.2. The problem is with 3.0.3 and 3.0.4.

My Emunand is enable as you can watched on the video

Yes, I can boot on atmosphere and works perfectly. Mostly of my games are XCI because I use the usb loader feature.

I try both methods to update to the latest SX OS. Download it from the the app first and then manually

my Emunand is in hidden partition. Do you know what is the exact size I need to have on my SD Card? Don’t know if that is gonna be the problem, but don’t loose anything to try.

I’m on 6.0.0 SysNand. If I turn off auto rcm works perfectly. If I try to boot original using SX loader, have the same issue.

I really don’t know what is happening. If I run atmosphere first the I can boot normally using sx os. I don’t know if it a licences problem. Sometimes sx os 3.0.4 works, but is after a bunch of tries
 

jajamundo

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 28, 2009
Messages
318
Trophies
0
XP
1,594
Country
United States
Are you using any sysmodules?
I already use a clean sd card with just the boot.dat file and happen the same

si here is what I did. Downgrade my firmware to 10.0.4 and Download SX OS 3.0.2. Right now no problem at all

don’t know what is really happening
 

Reecey

Mario 64 (favorite game of all time)
Member
Joined
Mar 7, 2010
Messages
5,866
Trophies
0
Location
At Home :)
XP
3,545
Country
You probably have a faulty sd reader in your switch and trust me they do go wrong especially with the first released unpatched revision models I have changed two on mine. The sd reader that comes with the Nintendo Switch is not very good and of course it’s not designed to have an sd card shoved in and out the slot very regularly. Find one on the internet there easy to change and you will find it will work.

Edit: try replacebase that’s where I get my parts from.
 
Last edited by Reecey,

jajamundo

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 28, 2009
Messages
318
Trophies
0
XP
1,594
Country
United States
You probably have a faulty sd reader in your switch and trust me they do go wrong especially with the first released unpatched revision models I have changed two on mine. The sd reader that comes with the Nintendo Switch is not very good and of course it’s not designed to have an sd card shoved in and out the slot very regularly. Find one on the internet there easy to change and you will find it will work.

Edit: try replacebase that’s where I get my parts from.

I don’t think that is the problem, because SX OS 3.0.2 works perfectly. The problem is with 3.0.3 and 3.0.4
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
16,105
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,038
Country
United States
I already use a clean sd card with just the boot.dat file and happen the same

si here is what I did. Downgrade my firmware to 10.0.4 and Download SX OS 3.0.2. Right now no problem at all

don’t know what is really happening
Hold on, why and how did you downgrade? And are you saying there's no issue on 10.0.4 with SX OS 3.0.2 or 3.0.3/3.0.4?
 

jajamundo

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 28, 2009
Messages
318
Trophies
0
XP
1,594
Country
United States
Hold on, why and how did you downgrade? And are you saying there's no issue on 10.0.4 with SX OS 3.0.2 or 3.0.3/3.0.4?
10.1.0 isn’t compatible with SX OS 3.0.2. So I downgrade using choudorux (don’t know how to spell it).

but still have the same issue with sx 3.0.3 and 3.0.4
 

MasterJ360

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 10, 2016
Messages
2,322
Trophies
1
Age
32
XP
2,347
Country
United States
Dont know what to tell ya man sxos 3.04 is working wonders for me with 10.10. Even with autoloader 1.40.
A clean SD card should have remedy this problem.
 
Last edited by MasterJ360,
General chit-chat
Help Users
    kenenthk @ kenenthk: We'll be good until 2024 unless we start purging