Discussion SX OS - Error and Solutions Thread

Discussion in 'Switch - Backup Loaders & Modchips' started by OhhSheetz, Jun 19, 2018.

?
  1. Yes

    158 vote(s)
    75.6%
  2. No

    41 vote(s)
    19.6%
  3. Will verify soon

    10 vote(s)
    4.8%
  1. thealgorithm

    thealgorithm GBAtemp Fan

    Member
    5
    Oct 27, 2015
    Sure
     
  2. au11111

    au11111 Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 15, 2018
    United States
    Anyone have problem installing NSP on SX OS 1.5? I am getting a Failed errorcode=0001FC05.
     
  3. Sangui

    Sangui Member

    Newcomer
    1
    Oct 23, 2010
    United States
    NEVERMIND I'M AN IDIOT
     
    Last edited by Sangui, Aug 19, 2018
  4. wizra

    wizra GBAtemp Regular

    Member
    5
    Mar 7, 2009
    Hey guys, need some help/advice.

    I'm on SX OS 1.5, Switch OFW 5.1.0

    I was copying some data to the SD card, but my laptop is old, and I accidentally disconnected the charger, so there was power outage and the SD card has been corrupted. I couldn't add anything to the card, I couldn't take it out of read-only mode, so I formatted the card.

    I put boot.dat (SXOS 1.5) and the license.dat on the root of the SD, but it's not turning on from AutoRCM mode. The Switch was on 70+% before this and the SX Pro USB device is charged too.

    Are there any options for me?
     
  5. naitsa

    naitsa Member

    Newcomer
    2
    Oct 29, 2015
    Gambia, The
    Hey guys,
    i installed SXOS yesterday and everything worked fine. Before i used SXOS the first time i already owned a few games and updated all of them and the firmware of my switch so its all up to date. Then i deleted my internet connection and used SXOS. Now it seems, that all games that i run for the first time in SXOS work just fine. But the games i already played on my switch before (namely Mario Kart and Rayman) wont run and ask for an update. Without updating i cant start them. But why? I already had all updates installed before and i run the newest firmware on my switch. I dont want to connect to the internet till there is an emunand solution, so i dont want to perform the update. Is there any way to get the games running? How it is even possible that they ask for an update even if i had them updatet and my switch ofw up to date? I tried to delete the games and their save states in case it was because i already run them before, but that didnt help. Does anyone know why its like that and what i could do? Im on SXOS 1.5 btw if thats important. Thanks for your help!
     
  6. paul magglios

    paul magglios Newbie

    Newcomer
    1
    May 6, 2015
    Netherlands Antilles
    Hi

    My old switch broke and I bought a new one, now when I run sx pro and try to register it online, says the license is still used by the old switch....... How do I get it to work on the new switch?

    Thanks
     
  7. Ragenrok

    Ragenrok Member

    Newcomer
    1
    Jul 22, 2018
    Canada
    Sorry but you will need to buy a new license, license is tied to your switch and is non-transferable.
     
  8. pedrowing

    pedrowing Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 18, 2010
    Brazil
    Can someone help me? I`ve read a few posts but could not find the answer.

    I made the jig and booted for the first on SX OS, enabled the auto rcm and installed the license (online). After the first shutdown I cannot boot anymore!!

    When I connect the cable and turn on the switch it shows on tegrarcm RCM OK, but after injecting the payload nothin happens! (black screen), I also tried holding vol+ to go back the boot menu but nothing happens too.

    Anyone? I`m kinda of desperate.
     
  9. Saifer28

    Saifer28 Member

    Newcomer
    2
    Dec 23, 2014
    Bacoor, Cavite
    Try reformatting your sd card. Backuo the files first and retry injecting the payload again
     
  10. Tere Valentin

    Tere Valentin GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    Nov 21, 2015
    United States
    SX Pro here. I just got a new 256gb micro sd and I made backup of my previous SD's ( 64gb ) contents and after I formated new sd on switch, I added the files into it. But now I have a problem.
    Most of the XCI games Icons are blank-white and selecting them just gives me a gamecard error.
    My pc is windows. Anyone ever have this problem and know a solution?
     
    Last edited by Tere Valentin, Aug 24, 2018
  11. pedrowing

    pedrowing Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 18, 2010
    Brazil
    I`ve solved it by not using an usb extender, plugging the usb-c cable directly to a usb port on the PC.

    But now I`m getting lots of errors. A few backups are not showing on the laucher and it freezes the switch on "Scanning". Other backups are showing but I get a game cartdrige error when I try to load it. Tried with 4 different games from different sources.

    Ive got a brand new 128gb microsd card and tried both reformatting on windows to exfat AND formatting on the switch, it does not works.

    Anyone has any idea why?
     
  12. Saifer28

    Saifer28 Member

    Newcomer
    2
    Dec 23, 2014
    Bacoor, Cavite
    When you are copying your files, do you mass transfer? Sometimes when mass transferring can fragment the sd card and can cause issues reformat again your sd card and try to piut the files one by one. Let me know if it works.
     
  13. pedrowing

    pedrowing Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 18, 2010
    Brazil
    I dont have a microsd to USB adapter on my Windows desktop so I transfered ALL my games via Lan to my linux notebook and transfered the games from there. One by one. Maybe thats corrupting the files? That would be odd.

    Anyway Im gonna get an adapter And try It from Windows. Ill keep You posted
     
  14. Stone-D

    Stone-D Member

    Newcomer
    1
    Aug 9, 2018
    Indonesia
    Jakarta, Indonesia
    Make sure the 'archive' bit isn't set on any files. Files transferred via OSX have this problem a lot.

    Consider setting up a Windows share and mounting it via Samba. Save you a bit of time and a step or two.
     
  15. pedrowing

    pedrowing Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 18, 2010
    Brazil
    Just to give a feedback/followup: I have used 2 different dongles usb->microsd on windows and both were getting a lot of issues. I got another notebook, a simple SDcard to microsd adapter and did a full format on windows 7 to exfat (it took almost 2 hours), copied the necessary files of sx os + a game and it all worked! I'm copying the others games now and I believe it will all work.

    The sdcard was all corrupted from (badly) using linux to copy/format... my tip is to stay on windows for the format/transfer.

    Thanks for the support from everyone.
     
    Last edited by pedrowing, Aug 25, 2018
  16. tbb043

    tbb043 Member

    Member
    8
    Jan 30, 2008
    United States
    If it's the same version, absolutely. But a few games have multiple versions out like Zelda. For those... who knows until you try it. but I used a Xenolade 2 XCi and it loaded saves made on a cart, no problem.
     
  17. Dollyllama

    Dollyllama Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 25, 2018
    United States
    I had a back up copy of hollow knight for my sx pro and I decided to buy it from the Eshop the legit copy will not run now. I use separated micro SD cards for my sx pro and my legit games. I deleted all save data on the system as well as the hollow knight .nsp file and its update .nsp file. The legit game still won't run. Any ideas?
     
    Last edited by Dollyllama, Sep 3, 2018
  18. Ja7

    Ja7 Member

    Newcomer
    2
    Aug 21, 2018
    United Kingdom
    Hoping someone could help. Ive followed all of the steps up until putting license.dat on the sd card and turning on the switch with dongle in and auto rcm enabled. SX OS flashes up but then it seems to boot into the normal firmware i.e nothing in the album folder. I've read the comments about reformatting SD but cant do that on the switch as it requires an update. Any ideas?
     
  19. fadafwet

    fadafwet Member

    Newcomer
    3
    May 22, 2015
    Canada
    Hi
    I have a switch on 3.01 and the SX OS 1.6 and I try to installed 3 nsp files which were installed successfully.
    After that the 3 icons and added to the switch menu but none of them works

    - 2 of them are saying the message : A system update is required in order to use this software
    I guess this mean I must have the minimum OS version to run these games. Is there any way to bypass this and still the the games ?

    -One of them does not show the game icon properly in the menu, instead it shows a grey box with a circle that spin in the middle like it try to load something
    and when I try to start it says: Could not start the software.
    I also cannot uninstall this games because the -/+ option is greyed out

    Do you have any idea of what I can do to make it work in both cases ?

    thank you

    edit: with the OS 5.1 all of these 3 problem were solved and I can run these games with no issue
     
    Last edited by fadafwet, Sep 8, 2018
  20. marc2j

    marc2j Member

    Newcomer
    4
    Jun 28, 2018
    United Kingdom
    Hey guys. Have tried to install Puyo Puyo Tetris on SX OS 1.6 and had an 'install failed' error. Have installed the NSP previously on several occasions with no issues. Any ideas? Is it worth trying Devmenu instead perhaps?
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...