1. PabloZaiden

    PabloZaiden Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 29, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    I managed to get a 2nd switch with a completely nuked NAND and no backups.
    Tried several potential solutions, but couldn't make any of those work. Best outcome I get are, either Nintendo logo and then black screen, or after flashing everything from an older firmware, first boot never actually boots.

    Any ideas? So far it's a great Android / Linux tablet :)
     
  2. urherenow

    urherenow GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Mar 8, 2009
    Messages:
    3,681
    Country:
    United States
    quick question: Have any of you tried actually using the safe mode to try updating/fixing firmware? I guess you wouldn't want to on an ipatched system, but otherwise, I still see trying to save fuses as pointless. CFW ignores fuses anyway, and you can do what you want with emummc. Also, a lot of the "black screen" problems people are getting on HOS 10+ are specifically because of using nogc patch.
     
    Last edited by urherenow, May 2, 2020
  3. PabloZaiden

    PabloZaiden Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 29, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    the unit isn’t patched. Can’t access safe mode. Don’t care about fuses.
    What do you mean when you say that the black screen issues are because of the nogc patch?
     
  4. urherenow

    urherenow GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Mar 8, 2009
    Messages:
    3,681
    Country:
    United States
    if you're sure you can't get into safe mode, then nogc patch obviously isn't the issue.

    But a lot of people have had issues with not booting (screen stays black after the logos) and they simply needed to turn off nogc in the config files. whether it be hekate_ipl.ini or the config for atmosphere. There was 1 other black-screen issue caused by installing certain nsp files, then not having proper patches for HOS 10. That should be a thing of the past now with sdsetup doing most of the work for people.
     
    Last edited by urherenow, May 2, 2020
  5. PabloZaiden

    PabloZaiden Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 29, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Also tried turning off the nogc patch. Same outcome: black screen.
     
  6. Canna

    Canna Bad Ass Poisonous Mushroom
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2018
    Messages:
    1,376
    Country:
    United States
    You need prodinfo/prodinfoF, and biskeys To Recover this. Without those its brick for cfw or ofw switch .

    Did you at least backup the switch in the state it was before you tried to fix it ? if not I feel you may have made the chance of recovery worse..
     
    Last edited by Canna, May 2, 2020
  7. PabloZaiden

    PabloZaiden Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 29, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    I have that backed up, but the original owner told me he had already messed that up anyway.
    Ok then, it will be an amazing Android/Linux tablet until someone figures out how to boot horizon from a completely nuked emmc
     
  8. Canna

    Canna Bad Ass Poisonous Mushroom
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2018
    Messages:
    1,376
    Country:
    United States
    If only the original Owner made a backup before he or she fcked it up. Any old backup that worked will recover that switch, maybe you could contact them and see if such a thing exists.
     
  9. PabloZaiden

    PabloZaiden Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 29, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    He actually sold it because he didn’t have a backup
     
  10. SadSamurai

    SadSamurai Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 10, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Hungary
    I had the same issue. The fix was:
    I used ChoiDejuour to convert Firmware 8.1.0 files to HacDismount file type with my prod.keys what I dumped with lockpick. Now It is working with atmosphere no stucking and no black screen after injecting the payload. The signature fail was only when I used other prod.keys file (from the internet). I had to use my own key file (from lockpick). After that every signature was OK.
     
    Last edited by SadSamurai, May 10, 2020
  11. PabloZaiden

    PabloZaiden Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 29, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Few questions:
    - how did you use Choi on pc for 8.1.0? It support up to 6.1.0 afaik.
    - did you also have an invalid prodinfo?
     
  12. anjumadnan
    This message by anjumadnan has been removed from public view by Joe88, May 27, 2020, Reason: Do not ask for firmware keys.
    May 26, 2020 Show
  13. PabloZaiden

    PabloZaiden Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 29, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    You should be able to get them from your console with lockpick_rcm
     
  14. Nex9

    Nex9 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 1, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    Cyprus
    Ok i followed the instructions and when I load the hekate and launch the FW i just get a message

    "Initializing....

    Identified package1 ('20170921172629')
    Keyblob version 3

    Loaded package1 and keyblob"

    and it's stuck there....
     
  15. Thundermofocat
    This message by Thundermofocat has been removed from public view by x65943, Jul 1, 2020, Reason: Please don't ask for links to copyrighted materials.
    Jul 1, 2020 Show
  16. _bibi

    _bibi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sunday
    Messages:
    1
    Country:
    France
    Hi,

    I'm following the tutorial HelpRafi wrote but I always got a CMAC Signature (FAIL) when running bin\hactoolnet.exe -t save -k prod.keys NX-5.1.0_exfat\SYSTEM\save\8000000000000120...
    Probably comes from the prod.keys I'm using (found them with google...) Is there any way somebody can provide me a working list of those keys? (like FXDX did previously)

    Thanks so much!
     
    FXDX likes this.
  17. FXDX

    FXDX GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 15, 2019
    Messages:
    231
    Country:
    Dominican Republic
    you have PM
     
  18. Thundermofocat

    Newcomer

    Joined:
    Jun 30, 2020
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    so.... i'm having a trouble, i have created a FW with my keys but the point is i can't open the "SYSTEM" and "USER" partitions because my biskeys doesn't match.

    edit: my serial in prodinfo match , but my keys not

    edit2: i have a blank nand (unbrick_pack (MATTYTROG)) but i no have any idea how i can insert my keys on nand with hacdiskmount if everytime says: FAIL entropy
     
    Last edited by Thundermofocat, Jul 6, 2020 at 3:38 PM
  19. NEMAKARA168

    NEMAKARA168 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Monday
    Messages:
    1
    Country:
    Cambodia
    Hi,
    I got the same issue, i follow everything carefully and repeatedly: bin\hactoolnet.exe -t save -k prod.keys NX-5.1.0_exfat\SYSTEM\save\8000000000000120... i still got CMAC Signature (fail). i use lockpick RCM to dump the prod.keys from my NS. I think something may be wrong. Anyway, what is FXDX Keys? Could you PM me?

    Your helps is much appreciated.

    Plz help, thanks you so much!

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

     

    Attached Files:

    FXDX likes this.
  20. FXDX

    FXDX GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 15, 2019
    Messages:
    231
    Country:
    Dominican Republic
    you have PM
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - keyblob, Switch, Loaded