1. khalkedon

    OP khalkedon Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    Hi people.

    I have replaced the broken Type-C USB port but after that no any charging indicator. When I check with USB tester, it shows 0 amper.

    I pluged a fully good battery to Nintendo Switch, it works perfectly. I can navigate all the manu and play games. But When I try to charge no any response, I can't see any charging logo. Even I replaced the BQ24193 charging IC but no any result.

    I need your helps. Thank you in advance.
     
  2. SheriffBuck

    SheriffBuck Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 6, 2020
    Messages:
    92
    Country:
    United Kingdom
    Have you checked the fuse? Let's start from there and work from that. Search the forum for pictures and location if needed.

    Sheriff

    Sent from my SM-G975F using Tapatalk
     
    khalkedon likes this.
  3. khalkedon

    OP khalkedon Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    I checked the fuse no problem with it.
     
  4. SheriffBuck

    SheriffBuck Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 6, 2020
    Messages:
    92
    Country:
    United Kingdom
    OK.

    Can you check if anything happens when you try both orientations on the USB C connector?

    Check that you are getting charger voltage VB on pin 9 if the M92 and similar output VEX to the BQ on pin 28 of the M92.

    Check internal power selector status VCCIN on pin 5 of M92, and VSVR system 3.3v rail on pin 6.

    Measure VSYS pin 15/16 on BQ.

    Next step is to check the CC lines which run via an ESD protection device on the underside of the board near the USB-C. These can get damaged causing the lines to short to ground. Buzz then through to the M92. You will probably need a breakout board on the USB C to test this reliably. There are test pads on the underside too. Again search the forum for a picture I posted. If you have continuity problems, this IC can be removed to aid diagnosis.

    Let me know how you get on with the above.

    Sheriff





    Sent from my SM-G975F using Tapatalk
     
    khalkedon likes this.
  5. khalkedon

    OP khalkedon Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    Thank you to your helps. I solved the problem. The source of the problem is M92T36 chip, I replaced it and happy ending :)
    Thanks a lots friend.
     
  6. SheriffBuck

    SheriffBuck Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 6, 2020
    Messages:
    92
    Country:
    United Kingdom
    Great stuff. We love a happy ending round here.

    Sheriff

    Sent from my SM-G975F using Tapatalk
     
    Modificatorul, khalkedon and Ttm3 like this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - charging, battery, Switch