Hacking Question Switch is currently bricked?

waveathon

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 1, 2014
Messages
95
Trophies
0
XP
520
Country
My switch is currently just on a Black screen not showing any signs of booting.

What happened the before it stops working is. My switch is just currently on standby and when I pressed the power to open the screen it gave me an error something along the lines like SD card... Press power to turn off on yellow text.

Already tried to press and hold the power button for like 45 - 30 seconds and press the power again and then connect switch to PC and to use TegraRCMGUI to boot up the payload. however it's only giving me a waiting for device in RCM mode or like it's not even detecting my switch.

I also tried press and holding power button without SD card and still not booting up or detecting in RCM

My switch is currently on AutoRCM I use Reinx also.

I tried to make sure if the USB port or wire was the problem tried connecting another device using that USB and it seems to detect the device no problem. I also made sure if the SD card got reformatted or if it's not reading by using a card reader and it seems that the SD card is working fine the files are still in there.

So currently I don't know what to do. Is my switch already bricked?

Hope anyone can help me with this.
 

waveathon

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 1, 2014
Messages
95
Trophies
0
XP
520
Country
also I made sure to charge the switch when I left it for 5 hours charging the back of the switch was warm. So I believe the switch was charged.
 

p3el05

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 31, 2019
Messages
56
Trophies
0
Age
32
XP
414
Country
Tokelau
You asked if he installed autoRCM and which CFW. If you would read the OP post you would know.
Which VERSION of OFW / CFW.. I removed the Autorcm question if you read my repsonse you would know.

It's also key to know how it got in this state in the first place.
 

pLaYeR^^

Doctor Switch
Member
Joined
Sep 18, 2014
Messages
3,136
Trophies
1
Age
25
Location
Austria
XP
3,315
Country
Austria
Which VERSION of OFW / CFW.. I removed the Autorcm question if you read my repsonse you would know.

It's also key to know how it got in this state in the first place.
He already said that he took the switch out of standby and an error occurred. Now he can't turn on his console anymore. That's how he got in this state.
 
  • Like
Reactions: Voyambar

TariqSoftDev

~Zexceil
Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
716
Trophies
0
Location
London
XP
984
Country
My switch is currently just on a Black screen not showing any signs of booting.

What happened the before it stops working is. My switch is just currently on standby and when I pressed the power to open the screen it gave me an error something along the lines like SD card... Press power to turn off on yellow text.

Already tried to press and hold the power button for like 45 - 30 seconds and press the power again and then connect switch to PC and to use TegraRCMGUI to boot up the payload. however it's only giving me a waiting for device in RCM mode or like it's not even detecting my switch.

I also tried press and holding power button without SD card and still not booting up or detecting in RCM

My switch is currently on AutoRCM I use Reinx also.

I tried to make sure if the USB port or wire was the problem tried connecting another device using that USB and it seems to detect the device no problem. I also made sure if the SD card got reformatted or if it's not reading by using a card reader and it seems that the SD card is working fine the files are still in there.

So currently I don't know what to do. Is my switch already bricked?

Hope anyone can help me with this.
This sounds like a hardware fault revolving around around power management then, even if the software side is messed up it should at the very least detect RCM mode.
 

verispi

Member
Newcomer
Joined
Aug 27, 2019
Messages
19
Trophies
0
Age
32
XP
59
Country
United States
...just in case, try a jig. It really does sound like a serious issue as others mentioned, but unless the board isn't even receiving power anymore, RCM should be an option. The chip holding your boot0 might not be powered, though, if it so happens at least the CPU is. Idk the internals of the Switch but it's either dead af or the jig will work, logically speaking.
 

Hayato213

..
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
13,426
Trophies
1
Location
Aionios
XP
9,059
Country
United States
Unplug you batttery and plug in back in, I wouldn't really bother to use ReiNX as you can be stuck on a blackscreen, it happened to me before, use Atmosphere instead.

--------------------- MERGED ---------------------------

...just in case, try a jig. It really does sound like a serious issue as others mentioned, but unless the board isn't even receiving power anymore, RCM should be an option. The chip holding your boot0 might not be powered, though, if it so happens at least the CPU is. Idk the internals of the Switch but it's either dead af or the jig will work, logically speaking.

He is on AutoRCM so he doesn't need a jig.
 
  • Like
Reactions: Voyambar

leon315

POWERLIFTER
Member
Joined
Nov 27, 2013
Messages
4,032
Trophies
1
Age
122
XP
3,796
Country
Italy
if ur switch turns on but stays at black screen, then it must be in RCM mode, update ur payload and try to send it again.
 

waveathon

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 1, 2014
Messages
95
Trophies
0
XP
520
Country
Unplug you batttery and plug in back in, I wouldn't really bother to use ReiNX as you can be stuck on a blackscreen, it happened to me before, use Atmosphere instead.

I kinda hope it doesn't come to opening the switch cause I don't have the tools to open it up. But just want to ask what will this basically do for the switch?

This sounds like a hardware fault revolving around around power management then, even if the software side is messed up it should at the very least detect RCM mode.

If this is a hardware problem I would assume that the card reader of the switch is already failing. as it just suddenly said SD card error needed to power it off before this black screen occurred. However, I don't have anyway to test it if the card reader of the switch is indeed the problem because I can't even boot the switch to normal.
 

Hayato213

..
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
13,426
Trophies
1
Location
Aionios
XP
9,059
Country
United States
I kinda hope it doesn't come to opening the switch cause I don't have the tools to open it up. But just want to ask what will this basically do for the switch?



If this is a hardware problem I would assume that the card reader of the switch is already failing. as it just suddenly said SD card error needed to power it off before this black screen occurred. However, I don't have anyway to test it if the card reader of the switch is indeed the problem because I can't even boot the switch to normal.

Unplugged the battery would just shut the unit completely down, don't send ReiNX again, send something like Hekate 5.0.1, and see if it boot.
 

waveathon

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 1, 2014
Messages
95
Trophies
0
XP
520
Country
Unplugged the battery would just shut the unit completely down, don't send ReiNX again, send something like Hekate 5.0.1, and see if it boot.
however I'm currently on AutoRCM. Will doing this revert me back non autoRCM? because I believe the switch is indeed shutdown. But not able to boot it up since for some reason even the TegraRCMGUI is not detecting the switch to be on RCM mode. Will doing this at least let it boot up to normal without going to RCM?
 

Hayato213

..
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
13,426
Trophies
1
Location
Aionios
XP
9,059
Country
United States
however I'm currently on AutoRCM. Will doing this revert me back non autoRCM? because I believe the switch is indeed shutdown. But not able to boot it up since for some reason even the TegraRCMGUI is not detecting the switch to be on RCM mode. Will doing this at least let it boot up to normal without going to RCM?

No it will still be in AutoRCM mode, just that with no payload pushed state.
 
  • Like
Reactions: Voyambar

pLaYeR^^

Doctor Switch
Member
Joined
Sep 18, 2014
Messages
3,136
Trophies
1
Age
25
Location
Austria
XP
3,315
Country
Austria
however I'm currently on AutoRCM. Will doing this revert me back non autoRCM? because I believe the switch is indeed shutdown. But not able to boot it up since for some reason even the TegraRCMGUI is not detecting the switch to be on RCM mode. Will doing this at least let it boot up to normal without going to RCM?
The battery has nothing to do with the boot files which were corrupted by installing autoRCM.
 
  • Like
Reactions: Voyambar

Voyambar

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 30, 2019
Messages
113
Trophies
0
Location
My Basement
XP
170
Country
Antarctica
however I'm currently on AutoRCM. Will doing this revert me back non autoRCM? because I believe the switch is indeed shutdown. But not able to boot it up since for some reason even the TegraRCMGUI is not detecting the switch to be on RCM mode. Will doing this at least let it boot up to normal without going to RCM?

As far as I'm aware ReiNX has nothing to do with AutoRCM. That's its own feature.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • x65943 @ x65943:
    I tried to get her to play legends arceus before and she still complains about it
    +1
  • x65943 @ x65943:
    I wouldn't even dare try to get her to play the garbage that is violet
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Sounds normal
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    I want my torrent refunded it's so bad
    +2
  • Shape @ Shape:
    I'm also enjoying rocket league a lot, and of course Mario Kart. But seriously I got her animal crossing and so she made me a really cool hoodie.
    +1
  • Shape @ Shape:
    Lightning tiger stripes with my comic's characters and everything. Torrent? Like bittorrent?
  • K3N1 @ K3N1:
    I bought mw2 because it's the only game my hetero friends like to play
    +1
  • Shape @ Shape:
    @K3N1 Vanilla nerds do be like that.
  • K3N1 @ K3N1:
    Got it for 50 tho fuck $70
    +1
  • Shape @ Shape:
    I prefer classic quake
  • K3N1 @ K3N1:
    The mechs of mw2 really don't feel that bad
    +1
  • Shape @ Shape:
    Neither do the mechs of mech warrior 2. Much better game.
  • K3N1 @ K3N1:
    People would say different if cod Gundam was a thing
    +1
  • Shape @ Shape:
    Omg do you know how much money I would spend if that was a thing? Especially if you get to assemble the gundams somewhat like those old model toy kits. The answer is zero dollars. I would spend zero dollars. It would still be so good, though.
  • K3N1 @ K3N1:
    Liar
    +1
  • Shape @ Shape:
    $118.49
  • x65943 @ x65943:
    I bought 1-2 switch, imagine my pain
    +1
  • x65943 @ x65943:
    for full price at launch
    +1
  • Shape @ Shape:
    Full price at launch for full exploitability without modchips. Or so I hear.
  • K3N1 @ K3N1:
    You should like buy a 3rd one and ship it to my address
  • x65943 @ x65943:
    No no lads, the game called 1-2 switch
  • x65943 @ x65943:
    Where you feel the controller vibrate and guess how many virtual ice cubes are inside of it
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    You should still buy me a switch so I don't have to pay for it
    K3N1 @ K3N1: You should still buy me a switch so I don't have to pay for it