Hacking Question Switch Help Required

shanefromoz

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1,789
Trophies
0
XP
3,165
Country
Australia
Hello,

I have a switch on 5.1 and am using SXOS with jig and dongle.
For some reason all of a sudden most of the time the switch will not turn on instantly when pressing the power button.
I need to hold the power button in for like 20 seconds it will then turn on.
Is there a way to fix this?

Thanks
 

Lacius

Well-Known Member
Member
Joined
May 11, 2008
Messages
16,933
Trophies
1
XP
15,871
Country
United States
If i set my switch back to factory settings will it still be on 5.1 or will it force an update to 6.0?
First, you probably don't have to revert to factory settings to fix your problem. Second, you do not need to update to 6.0.0 to factory reset your device.
 

shanefromoz

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1,789
Trophies
0
XP
3,165
Country
Australia
First, you probably don't have to revert to factory settings to fix your problem. Second, you do not need to update to 6.0.0 to factory reset your device.
Thanks. How can i fix it please

Is anyone able to suggest how i can fix the issue with my switch not turning on straight away?
 
Last edited by Joe88, , Reason: Added content from bumped post

Canna

Bad Ass Poisonous Mushroom
Member
GBAtemp Patron
Joined
Jul 14, 2018
Messages
1,379
Trophies
0
Age
33
Location
AZ
XP
1,458
Country
United States
Hello,

I have a switch on 5.1 and am using SXOS with jig and dongle.
For some reason all of a sudden most of the time the switch will not turn on instantly when pressing the power button.
I need to hold the power button in for like 20 seconds it will then turn on.
Is there a way to fix this?

Thanks

How do you shut down your switch ?
Holding power for 20 secs is not a power on but a hard power off.
Meaning the console was on before you did that .
What are your sleep mode settings power saving settings in the settings menu ?
 

shanefromoz

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1,789
Trophies
0
XP
3,165
Country
Australia
How do you shut down your switch ?
Holding power for 20 secs is not a power on but a hard power off.
Meaning the console was on before you did that .
What are your sleep mode settings power saving settings in the settings menu ?
I would normally power down by holding in power and selecting shut down.
I read that it's frozen but every few restarts it happens
Just need a way to fix it please
 
Last edited by shanefromoz,

bundat

¿
Member
Joined
Jul 25, 2018
Messages
455
Trophies
0
XP
458
Country
Antarctica
First thing I want to check, is your sleep mode broken?
Try putting your Switch to sleep and then waking it up.
Are you able to?

Next thing I want to check is your AutoRCM status.
Can you turn on your Switch WITHOUT using a dongle?
Just turn it off, then try turning it on normally, no dongle allowed.
 

shanefromoz

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1,789
Trophies
0
XP
3,165
Country
Australia
First thing I want to check, is your sleep mode broken?
Try putting your Switch to sleep and then waking it up.
Are you able to?

Next thing I want to check is your AutoRCM status.
Can you turn on your Switch WITHOUT using a dongle?
Just turn it off, then try turning it on normally, no dongle allowed.
As i said earlier. Sometimes i can and other times i need to hold down power for 15 secondz

I really appreciate people trying to help me and also others.
Cyan is fantastic and helps heaps around here
 

bundat

¿
Member
Joined
Jul 25, 2018
Messages
455
Trophies
0
XP
458
Country
Antarctica
As i said earlier. Sometimes i can and other times i need to hold down power for 15 secondz
Please do the EXACT steps I stated and answer the TWO questions I asked.

#1 Are you able to wake your Switch from sleep mode? Can you try it RIGHT NOW?
#2 Can you turn off your Switch RIGHT NOW, then try to turn it on WITHOUT using a dongle. Do this RIGHT NOW after doing #1. Just try to turn it on (hold the power button or whatnot, just DON'T use a dongle)

If you must know the reasons for these tests, you seemingly were previously on 6.0 earlier as you posted here:
https://gbatemp.net/threads/hekate-fuse-question-sleep-mode.519286/
If this Switch is the same as the 5.1 you are talking about in this thread, then your sleep mode is most likely broken.
 

shanefromoz

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1,789
Trophies
0
XP
3,165
Country
Australia
Please do the EXACT steps I stated and answer the TWO questions I asked.

#1 Are you able to wake your Switch from sleep mode? Can you try it RIGHT NOW?
#2 Can you turn off your Switch RIGHT NOW, then try to turn it on WITHOUT using a dongle. Do this RIGHT NOW after doing #1. Just try to turn it on (hold the power button or whatnot, just DON'T use a dongle)

If you must know the reasons for these tests, you seemingly were previously on 6.0 earlier as you posted here:
https://gbatemp.net/threads/hekate-fuse-question-sleep-mode.519286/
If this Switch is the same as the 5.1 you are talking about in this thread, then your sleep mode is most likely broken.
Just got home.
The switch was on 93% when i left home this morning. I turned it off. Just got home and without dongle pressed power. Straight on but is flat
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
    IanSkinner1982 @ IanSkinner1982: Oooh neat. Fonts.