Swapping Disc Drives?

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by SpongeFreak52, Oct 30, 2008.

Oct 30, 2008

Swapping Disc Drives? by SpongeFreak52 at 8:14 PM (886 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. SpongeFreak52
    OP

    Member SpongeFreak52 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    391
    Location:
    C:\WINDOWS\system32\cmd.exe
    Country:
    United States
    Okay, so tomorrow I plan on switching me and my buddy's disc drives so that we can get my V4C clip/WiiKey2 up and running. (Of course, I'm giving him some moola in return [​IMG])

    So, all I should have to do is disconnect the drives via the ribbon and cable, then just swap the drives, right? There's no different connections between drive types or anything? I'm pretty sure there isn't, but it's better to be safe than sorry I suppose. [​IMG]

    Thanks much in advance!
    -Sponge
     
  2. Tichinde925

    Member Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,096
    Location:
    Warwick, Rhode Island
    Country:
    United States
    Any Wii dvd drive can be placed into any Wii.

    But if there is a chip on that dvd drive, you have to make sure it is flashed to the same region as the Wii console otherwise you will have problems.
     
  3. SpongeFreak52
    OP

    Member SpongeFreak52 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    391
    Location:
    C:\WINDOWS\system32\cmd.exe
    Country:
    United States
    Oh that shouldn't be a problem, they're both NTSC-U. Thanks for the tip!
     
  4. Tichinde925

    Member Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,096
    Location:
    Warwick, Rhode Island
    Country:
    United States
    Just be extra careful with the ribbon cable and the brown ZIF (Zero Insertion Force) Connector.
     
  5. SpongeFreak52
    OP

    Member SpongeFreak52 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    391
    Location:
    C:\WINDOWS\system32\cmd.exe
    Country:
    United States
    Mkay, the drives were swapped successfully, but something's still wrong with the clip. Unless I twist it a certain way (even though it STILL doesn't work), I just get dumped with a red LED. >_<

    I'm starting to get a bit ticked.
     

Share This Page