Supercard Lite

Discussion in 'GBA - Flashing Hardware and Software' started by gi2eeni3uddha, Dec 10, 2008.

Dec 10, 2008

Supercard Lite by gi2eeni3uddha at 10:22 PM (1,416 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. gi2eeni3uddha
    OP

    Newcomer gi2eeni3uddha Member

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Hey Ive been trying to get Advance Wars 2 to work on my Supercard Lite, but it isn't.
    I have read that other people been having the same problems too. Can someone tell me if the card is the problem or am I not loading the rom on correctly?
    Thank you
     
  2. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
    supercard lite only has enough to load an 8MB game max, advance wars 2 is slightly larger than that. you will probably need to trim it.
     
  3. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Uhhh... what?

    1. All non-Rumble Supercards have 32 MB of RAM, and thus can play back all GBA games (in theory).
    2. If a game is 16 MB, there's no way you'd be able to trim it to underneath 8 MB or else they wouldn't have paid more to get a 16 MB cartridge.
    3. The issue is probably a compatibility issue with the card, not a space/trimming issue.

    I don't know how to fix this game in particular, but if you don't have a clue about what you're talking about please refrain from posting advice.
     
  4. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
    he has the lite which was made to play nds games, your thinking the full sized one which has the specs you just listed that can play gba.

    nevermind then, I looked up the wrong rom.
     
  5. enarky

    Member enarky GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 31, 2003
    Messages:
    997
    Country:
    While the SC Lite was specifically made for the DS (hence the name 'Lite') it still has 32 MByte of RAM and can play pretty much all GBA games (at which speeds is a whole different issue...). You're mixing that up with SC Rumble, which doesn't have the full amount of RAM.

    I don't know why Advance Wars 2 doesn't work, don't feel like finding out either, unfortunately. gi2eeni3uddha, are you sure your ROM is okay? What are the settings you patched it with?
     
  6. gi2eeni3uddha
    OP

    Newcomer gi2eeni3uddha Member

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Thanks for the help guys. When I converted it with the SC software I just set everything to default.
    Also, Ive been having some trouble saving some games. Ive been having trouble with donkey kong country and pokemon firered. I thinking other games could be messed up as well... but I havent gotten around to try them... Any solutions?
     
  7. enarky

    Member enarky GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 31, 2003
    Messages:
    997
    Country:
    Which version of the SC software are you using? Is you MicroSD card okay?
     
  8. gi2eeni3uddha
    OP

    Newcomer gi2eeni3uddha Member

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Im using 2.68. Im pretty sure the Mirco SD card is okay. When I convert them, I should leave them options at default right?
     

Share This Page