Supercard EOS 1.0 SP2

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Drium, Mar 17, 2010.

Mar 17, 2010

Supercard EOS 1.0 SP2 by Drium at 4:40 AM (6,989 Views / 0 Likes) 45 replies

  1. Drium
    OP

    Newcomer Drium Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    35
    Country:
    Canada
    http://bbs.supercard.sc/thread-23799-1-1.html

    As of right now, Service Pack 2 of EOS 1.0, the Supercard DSOne/SDOnei OS, has undergone testing phase. It namely contains the fix for the Pokemon games.

    However, it can only be obtained by applying to be a tester, and for that... you'd have to speak Chinese.

    Still, it's good to know it's on the way, right?

    EDIT: According to Searinox, SP2 makes the freezing problems even worse. Don't get it and wait for an official fix from Supercard or a patch. @_@
     


  2. pmfan

    Newcomer pmfan Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    China
    if ur do not believe me ,do not reply me. i just want more tester from the other country.
     
  3. ben_not_benny

    Member ben_not_benny GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    174
    Location:
    Toronto, Canada
    Country:
    Canada
    Does it have to be DSOnei? I only have a DSOne.
     
  4. pmfan

    Newcomer pmfan Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    China
    SURE.WE HAVE
     
  5. ben_not_benny

    Member ben_not_benny GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    174
    Location:
    Toronto, Canada
    Country:
    Canada
    Well from what I read on the 1st post the team wants people with slow memory cards to test them (7MB/s and under if I didn't read it wrong)

    I just updated to EOS SP1, I think I'll hang around and wait for the testing results to come out haha.

    Edit: More reading on the SC forum...

    EOS SP2 will fix the problem with HG/SS, confirmed.
     
  6. pmfan

    Newcomer pmfan Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    China

    hey,guy.help us to test .i give you the sp2 firmware for dsone.
    thx for your testing.
    http://rapidshare.com/files/364436921/en.rar.html
     
  7. Searinox

    Member Searinox Just a taste~ ;3

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    1,626
    Location:
    NastyBadPlace Pingas: Yes sir!
    Country:
    Romania
    Don't think ya need to know Chinese. Just copy the didl.dldi, ds1patch.dat and userpatch.dat over the ones in the current fw.

    EDIT: Can't get it working. Black screen and purple text with a window.

    EDIT2: Keep the SCFW.SC of the current firmware and copy only the folder over the existing one. It works.

    EDIT3: That won't work. Freezes on loading ROM.

    Probably works fine on Chinese SC but I can't get it working on the English one not even through file transplant tricks.
     
  8. disconnected

    Newcomer disconnected Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    26
    Location:
    Between Earth and the moon
    Country:
    Portugal
    I want to be a tester!

    argh..
    didn't seen the link, downloading [​IMG]
     
  9. pmfan

    Newcomer pmfan Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    China
    you can see my tread. i have posted. it's for dsonei maybe 50+event while you have all the badge
     
  10. disconnected

    Newcomer disconnected Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    26
    Location:
    Between Earth and the moon
    Country:
    Portugal

    I'm copying the files to the card but will test tomorrow right I wake up.. Need to sleep now.. Thanks (: .. Hope you can fix it once and for all instead of 50 event :| .. But is better than nothing [​IMG]
     
  11. Searinox

    Member Searinox Just a taste~ ;3

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    1,626
    Location:
    NastyBadPlace Pingas: Yes sir!
    Country:
    Romania
    How do I get this OS working? 1. Replacing the current OS with this results in a messed up unusable system. 2. Replacing everything except scfw.sc results in an OS that works but can't boot ROMs.
     
  12. disconnected

    Newcomer disconnected Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    26
    Location:
    Between Earth and the moon
    Country:
    Portugal
    I deleted everything and put t only the new files and only see a black screen, think is theme problem because one day I tried changing themes and entered something wrong and ended up with the same result.. :\

    Well, I'll try better tomorrow..
     
  13. Searinox

    Member Searinox Just a taste~ ;3

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    1,626
    Location:
    NastyBadPlace Pingas: Yes sir!
    Country:
    Romania
    Because the OS itself didn't work, I copied only ds1patch.dat over the old one. This is the file that's supposed to contain game fixes. Going in and out of buildings 30 times froze HG.
     
  14. lancelott

    Newcomer lancelott Member

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    Something that works, loads the game, etc:

    Just copy the ds1patch.dat to your old SC firmware directory. Don't use any of the new files from this other than that one. This is what is used to patch games that don't work, so this MIGHT work. There are other .dat files that were changed which we might want to check out if it DOESN'T work.

    Since I haven't played Pokemon yet I am not far enough to test if it crashes, maybe someone here can?
     
  15. Searinox

    Member Searinox Just a taste~ ;3

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    1,626
    Location:
    NastyBadPlace Pingas: Yes sir!
    Country:
    Romania
    Check my post above, this is exactly what I did and it didn't work. And yes I WAS running in patch mode.
     
  16. lancelott

    Newcomer lancelott Member

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    You never said you had the game loaded.

    I have the game loaded fine using the method I laid out which was JUST replacing the nds1patch.dat.

    Are you using a save with lots of badges?
     
  17. Searinox

    Member Searinox Just a taste~ ;3

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    1,626
    Location:
    NastyBadPlace Pingas: Yes sir!
    Country:
    Romania
    I have no badges at the moment, I simply replaced ds1patch with the one from the beta and started going in and out of a house for 4 minutes and the screen went black.
     
  18. pmfan

    Newcomer pmfan Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    China

    delete everyting?? my link is for the eng verison,not the chinese one
     
  19. Searinox

    Member Searinox Just a taste~ ;3

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    1,626
    Location:
    NastyBadPlace Pingas: Yes sir!
    Country:
    Romania
    I noticed it's for the english one short while ago because the folder said "eng", however problems remain.

    1. Deleting the current OS and copying the SP2 beta in its place results in a non-boot.
    2. Replacing all the files except the boot file SCFW.SC makes it work but it freezes on loading games.
    3. Replacing only ds1patch.dat, supposedly the patch database, does not fix Pokemon.
     
  20. pmfan

    Newcomer pmfan Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    China


    you can download the save with 13badge, it can have 50+event , it worked? right? we are still woking on it. i can tell you is that the problem is about the reading way of the card. we have to rewrtitter the I/O again. i'm still woking on it. trust me.
     

Share This Page