ROM Hack Supercard EOS 1.0 SP2

Drium

Active Member
Newcomer
Joined
Mar 14, 2010
Messages
35
Trophies
0
XP
62
Country
Canada
http://bbs.supercard.sc/thread-23799-1-1.html

As of right now, Service Pack 2 of EOS 1.0, the Supercard DSOne/SDOnei OS, has undergone testing phase. It namely contains the fix for the Pokemon games.

However, it can only be obtained by applying to be a tester, and for that... you'd have to speak Chinese.

Still, it's good to know it's on the way, right?

EDIT: According to Searinox, SP2 makes the freezing problems even worse. Don't get it and wait for an official fix from Supercard or a patch. @[email protected]
 

ben_not_benny

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 25, 2008
Messages
174
Trophies
0
Location
Toronto, Canada
Website
google.com
XP
193
Country
Canada
Well from what I read on the 1st post the team wants people with slow memory cards to test them (7MB/s and under if I didn't read it wrong)

I just updated to EOS SP1, I think I'll hang around and wait for the testing results to come out haha.

Edit: More reading on the SC forum...

EOS SP2 will fix the problem with HG/SS, confirmed.
 

pmfan

Member
Newcomer
Joined
Mar 17, 2010
Messages
16
Trophies
0
XP
2
Country
Switzerland
ben_not_benny said:
Well from what I read on the 1st post the team wants people with slow memory cards to test them (7MB/s and under if I didn't read it wrong)

I just updated to EOS SP1, I think I'll hang around and wait for the testing results to come out haha.

Edit: More reading on the SC forum...

EOS SP2 will fix the problem with HG/SS, confirmed.


hey,guy.help us to test .i give you the sp2 firmware for dsone.
thx for your testing.
http://rapidshare.com/files/364436921/en.rar.html
 

Searinox

Dances with Dragons
Member
Joined
Dec 16, 2007
Messages
2,050
Trophies
0
Age
34
Location
Bucharest
XP
1,840
Country
Romania
Don't think ya need to know Chinese. Just copy the didl.dldi, ds1patch.dat and userpatch.dat over the ones in the current fw.

EDIT: Can't get it working. Black screen and purple text with a window.

EDIT2: Keep the SCFW.SC of the current firmware and copy only the folder over the existing one. It works.

EDIT3: That won't work. Freezes on loading ROM.

Probably works fine on Chinese SC but I can't get it working on the English one not even through file transplant tricks.
 

disconnected

Active Member
Newcomer
Joined
Jul 11, 2008
Messages
26
Trophies
0
Location
Between Earth and the moon
Website
Visit site
XP
68
Country
pmfan said:
if ur do not believe me ,do not reply me. i just want more tester from the other country.

I want to be a tester!

argh..
didn't seen the link, downloading
biggrin.gif
 

pmfan

Member
Newcomer
Joined
Mar 17, 2010
Messages
16
Trophies
0
XP
2
Country
Switzerland
disconnected said:
pmfan said:
if ur do not believe me ,do not reply me. i just want more tester from the other country.

I want to be a tester!

argh..
didn't seen the link, downloading
biggrin.gif

you can see my tread. i have posted. it's for dsonei maybe 50+event while you have all the badge
 

disconnected

Active Member
Newcomer
Joined
Jul 11, 2008
Messages
26
Trophies
0
Location
Between Earth and the moon
Website
Visit site
XP
68
Country
pmfan said:
disconnected said:
pmfan said:
if ur do not believe me ,do not reply me. i just want more tester from the other country.

I want to be a tester!

argh..
didn't seen the link, downloading
biggrin.gif

you can see my tread. i have posted. it's for dsonei maybe 50+event while you have all the badge


I'm copying the files to the card but will test tomorrow right I wake up.. Need to sleep now.. Thanks (: .. Hope you can fix it once and for all instead of 50 event :| .. But is better than nothing
biggrin.gif
 

Searinox

Dances with Dragons
Member
Joined
Dec 16, 2007
Messages
2,050
Trophies
0
Age
34
Location
Bucharest
XP
1,840
Country
Romania
How do I get this OS working? 1. Replacing the current OS with this results in a messed up unusable system. 2. Replacing everything except scfw.sc results in an OS that works but can't boot ROMs.
 

disconnected

Active Member
Newcomer
Joined
Jul 11, 2008
Messages
26
Trophies
0
Location
Between Earth and the moon
Website
Visit site
XP
68
Country
Searinox said:
How do I get this OS working? 1. Replacing the current OS with this results in a messed up unusable system. 2. Replacing everything except scfw.sc results in an OS that works but can't boot ROMs.

I deleted everything and put t only the new files and only see a black screen, think is theme problem because one day I tried changing themes and entered something wrong and ended up with the same result.. :\

Well, I'll try better tomorrow..
 

Searinox

Dances with Dragons
Member
Joined
Dec 16, 2007
Messages
2,050
Trophies
0
Age
34
Location
Bucharest
XP
1,840
Country
Romania
Because the OS itself didn't work, I copied only ds1patch.dat over the old one. This is the file that's supposed to contain game fixes. Going in and out of buildings 30 times froze HG.
 

lancelott

Active Member
Newcomer
Joined
Sep 6, 2008
Messages
33
Trophies
0
XP
60
Country
United States
Something that works, loads the game, etc:

Just copy the ds1patch.dat to your old SC firmware directory. Don't use any of the new files from this other than that one. This is what is used to patch games that don't work, so this MIGHT work. There are other .dat files that were changed which we might want to check out if it DOESN'T work.

Since I haven't played Pokemon yet I am not far enough to test if it crashes, maybe someone here can?
 

Searinox

Dances with Dragons
Member
Joined
Dec 16, 2007
Messages
2,050
Trophies
0
Age
34
Location
Bucharest
XP
1,840
Country
Romania
lancelott said:
Something that works, loads the game, etc:

Just copy the ds1patch.dat to your old SC firmware directory. Don't use any of the new files from this other than that one. This is what is used to patch games that don't work, so this MIGHT work. There are other .dat files that were changed which we might want to check out if it DOESN'T work.

Since I haven't played Pokemon yet I am not far enough to test if it crashes, maybe someone here can?
Check my post above, this is exactly what I did and it didn't work. And yes I WAS running in patch mode.
 

lancelott

Active Member
Newcomer
Joined
Sep 6, 2008
Messages
33
Trophies
0
XP
60
Country
United States
Searinox said:
lancelott said:
Something that works, loads the game, etc:

Just copy the ds1patch.dat to your old SC firmware directory. Don't use any of the new files from this other than that one. This is what is used to patch games that don't work, so this MIGHT work. There are other .dat files that were changed which we might want to check out if it DOESN'T work.

Since I haven't played Pokemon yet I am not far enough to test if it crashes, maybe someone here can?
Check my post above, this is exactly what I did and it didn't work. And yes I WAS running in patch mode.
You never said you had the game loaded.

I have the game loaded fine using the method I laid out which was JUST replacing the nds1patch.dat.

Are you using a save with lots of badges?
 

Searinox

Dances with Dragons
Member
Joined
Dec 16, 2007
Messages
2,050
Trophies
0
Age
34
Location
Bucharest
XP
1,840
Country
Romania
I have no badges at the moment, I simply replaced ds1patch with the one from the beta and started going in and out of a house for 4 minutes and the screen went black.
 

pmfan

Member
Newcomer
Joined
Mar 17, 2010
Messages
16
Trophies
0
XP
2
Country
Switzerland
Searinox said:
How do I get this OS working? 1. Replacing the current OS with this results in a messed up unusable system. 2. Replacing everything except scfw.sc results in an OS that works but can't boot ROMs.


delete everyting?? my link is for the eng verison,not the chinese one
 

Searinox

Dances with Dragons
Member
Joined
Dec 16, 2007
Messages
2,050
Trophies
0
Age
34
Location
Bucharest
XP
1,840
Country
Romania
I noticed it's for the english one short while ago because the folder said "eng", however problems remain.

1. Deleting the current OS and copying the SP2 beta in its place results in a non-boot.
2. Replacing all the files except the boot file SCFW.SC makes it work but it freezes on loading games.
3. Replacing only ds1patch.dat, supposedly the patch database, does not fix Pokemon.
 

pmfan

Member
Newcomer
Joined
Mar 17, 2010
Messages
16
Trophies
0
XP
2
Country
Switzerland
Searinox said:
I noticed it's for the english one short while ago because the folder said "eng", however problems remain.

1. Deleting the current OS and copying the SP2 beta in its place results in a non-boot.
2. Replacing all the files except the boot file SCFW.SC makes it work but it freezes on loading games.
3. Replacing only ds1patch.dat, supposedly the patch database, does not fix Pokemon.



you can download the save with 13badge, it can have 50+event , it worked? right? we are still woking on it. i can tell you is that the problem is about the reading way of the card. we have to rewrtitter the I/O again. i'm still woking on it. trust me.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    T tempBOT: tastymeatball has left the room.