Supercard DSonei Questions

Discussion in 'Supercard' started by Keeley, Jun 1, 2009.

Jun 1, 2009

Supercard DSonei Questions by Keeley at 11:17 PM (2,315 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. Keeley
    OP

    Member Keeley GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    421
    Location:
    Saskachewan
    Country:
    Canada
    Hey guys I'm gonna get a DSi this next Tuesday and I've decided to get a Supercard DSonei for the "unlimited updating" and cuz i heard its good =) and i was wondering the following questions! BTW I've got to be honest and say i barely googled any of this =( but i will but i thought it would be better to get a second opinion, so here goes!

    A: I can update my DSi to the latest firmware right now right ?
    B: I'm still trying to figure how to update my Supercard ( I'll find eventually but still )
    C: Are there any clones of the Supercard? ( cuz I'm going to get it from DX and they sometimes distribute fake flashcards and form DX its only 22.67 [​IMG] )

    Thanx for all the help guys!

    Edit: Whats a PRSAM or something like that error? and is it fixable? ( i'll try to google that 2 )

    Thanx again!
     
  2. ehrgeiz22

    Newcomer ehrgeiz22 Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    22
    Country:
    Canada
    I'm not sure about your other questions but I know that DX isn't an authorized reseller and people have received fake ones from them. So your best bet would be to go to the supercard website and look at the list of authorized resellers that they list. I'm going to be ordering mine sometime next week. I'd rather spend a few more dollars to ensure I get an authentic card.
     
  3. sadak5

    Member sadak5 GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    421
    Location:
    Mexico City
    Country:
    Mexico
    A. Yes, you can update it.
    B. Put the update in the root of the card and put it in the updater (the usb thingy)
    C. there are no clones, just bad cards, check the versions in the official page.

    D. the PSARM error is a bug in the design of the card. there are two ways to workaround (one is in the official forum)
     
  4. Keeley
    OP

    Member Keeley GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    421
    Location:
    Saskachewan
    Country:
    Canada
    thanx ehrgeiz22 for the suggestion and thanx sadak5 for the answers especially for answering A so anything else i should know?
     
  5. Keeley
    OP

    Member Keeley GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    421
    Location:
    Saskachewan
    Country:
    Canada
    oh yeah are there any OS replacements for the Supercard? I heard you could replace Moonshell2 with it
     
  6. sadak5

    Member sadak5 GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    421
    Location:
    Mexico City
    Country:
    Mexico
    That's a lie. You can run Moonshell 2 in the dsone as homebrew, but not replace the os version (a very old version of moonshell)
     
  7. Keeley
    OP

    Member Keeley GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    421
    Location:
    Saskachewan
    Country:
    Canada
    Can I use Blackiris method and autoboot Moonshell since I heard Supercard supports YSMenu and DSST firmware or the Supercard DSone did so it should be the same.

    Thread for Blackiris method: Commercial ROM Loading with Moonshell2
     
  8. Keeley
    OP

    Member Keeley GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    421
    Location:
    Saskachewan
    Country:
    Canada
    K never mind I found out that it works on the Supercard DSone thru this method here, so would it work if I just updated the schell with the DSonei one or does the Bliss Triple Loader even work on the Supercard DSonei?
     
  9. hoist20032002

    Member hoist20032002 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    181
    Country:
    United States
    Keeley have you got any of these steps to work for the Supercard One DSi to work yet? If you have...please share. [​IMG]
     
  10. Keeley
    OP

    Member Keeley GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    421
    Location:
    Saskachewan
    Country:
    Canada
    Yeah I kinda got it to work lol, but you have you boot it up manually =(

    Well with that said I'll post the steps for you hoist20032002 (and anyone else who needs it) , but I have no clue when you posted this question though so you may already have figured out how, cuz it said that you posted only a couple minutes ago lol.

    Downloading the tools
    _____________________

    1. Download the latest DSTT firmware, with fake killer disabled preferabbly
    2. Download YSMenu here, just Ctrl-F YSmenu since Yasu donesn't like people direct linking his stuff, dunno why though...
    3. Download the latest Moonshell here

    _____________________



    Setting up for Moonshell goodness!
    _____________________

    1. Extract the DSTT firmware to the root of your SD card.
    2. Extract Moonshl2.nds to anywhere you want, but the file folder must be at the root.
    _____________________


    More Setting up for YSMenu
    _____________________

    1. Create a folder called YSMenu on your desktop.
    2. Extract the files from the YSMenu archive into the folder you just made.
    3. Copy TTMENU.DAT from the root of your card to YSMenu.
    4. Run "ttextract.exe" they should make two files "ttdldi.dat" and "ttpatch.dat".
    5. Put these into the root of you SD card.
    6. Create a YSMenu folder into the root of the SD card.
    7. Put your YSMenu.nds into it and the .ini file into it.
    _____________________

    There that should be it!

    -----------------------------------------------------NOTE-----------------------------------------------------​


    This was pretty much ripped from Blackiris's guide which can be found here! I only put together this guide! Now to try to autoboot this thing [​IMG]
     
  11. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    Yeah, goddamn triple loader... Why won't you work with our DSOneis? [​IMG]
     
  12. Shadow-Zero

    Member Shadow-Zero GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 21, 2006
    Messages:
    109
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Is dealextreme a good place to get the Supercard Onei?
     
  13. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Sure, but it will take very long to ship to holland
     
  14. Shadow-Zero

    Member Shadow-Zero GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 21, 2006
    Messages:
    109
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Hmmmz, dunno what you call "very long", I've had some decent shipping with them before [​IMG]
    As long as they don't sell fakes I should be fine [​IMG]
     
  15. Agjsdfd

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    They do actually ship within 1-3 days after placing the order, IF THE ITEM IS IN STOCK. But MOSTLY its not the case...
    Shadow-Zero, yes Dealextreme has orginal SC-DsOnei. As far as I know, there are no slot 1 clone from the supercards. No worries.
     
  16. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    There are indeed no clones of the SCDSOnei ATM. And DX is quite slow, but the cheapest in the world.
     
  17. hoist20032002

    Member hoist20032002 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    181
    Country:
    United States
    Thank You Keeley for helping myself and others....I done everything that you instructed me to do....Everytime I try to pull up the USRCHEAT.DAT it shows them all blank except you can choose which cheats but they are blank. It takes forever to boot up...I still have not been able to do so yet.
     
  18. Keeley
    OP

    Member Keeley GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    421
    Location:
    Saskachewan
    Country:
    Canada
    What do you mean by the USERCHEAT.DAT doesn't work? Can you explain more please, lol I'm kinda slow lol, but the USERCHEAT.DAT should work as it works for me
     

Share This Page