Super Mario Galaxy not working

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by kezza825, Feb 14, 2010.

Feb 14, 2010
  1. kezza825
    OP

    Newcomer kezza825 Advanced Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    97
    Country:
    United Kingdom
    I have been playing Super Mario Galaxy for about 2 months now on my USB but my brother wanted the USB for his camera so I tried burning Super Mario Galaxy onto disc and inserted it into the Wii using NeoGamma R8 Beta 15 and I got a message "An error has occurred. Press the EJECT button, remove the Game Disc, and turn the power off. Please read the Wii Operations Manual for more information." I did so and the message appeared again, I researched but no one has had the solution to the problem. If anyone has a solution to my problem can you please post it, Much thanks Kezza825. Oh and also I burned Super Mario Galaxy with ImgBurn and burned it at 4x.

    NeoGamma details:
    • R8
    • Beta 15
    • IOS249 (Rev 14)
      Region Options:
    • Boot Lang: Console Default
    • Force Video: Disc
    • Patch Video: No
    • VIDTV Patch: No
    • Patch Country Str: No
      Config Options
    • Hook Type: None
    • Ocarina On: No
    • Debugger: No
    • Altern .dol: No
    • Search Patches: No
    • Storage Device: SD
    • Save Config: No
      Rebooter Options:
    • Recovery Mode: No
    • Region Free: No
    • Remove Copy Flags: No
    • Button Skip: No
    • Skip Updates: No
     
  2. icebrg5

    Member icebrg5 GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,326
    Country:
    United States
    Upgrade your cios to Rev17

    and update your neogamma to the latest which is RC2.
     
  3. DKAngel

    Member DKAngel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    659
    Location:
    Perth,Australia
    Country:
    Australia
    was the disk a -r or a +r? if it was a +r was it bitsetted to dvd-rom so it would work?
    did u happen to try another burn at say maybe 8x?
     
  4. kezza825
    OP

    Newcomer kezza825 Advanced Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    97
    Country:
    United Kingdom
    Well I don't really know how to use ImgBurn so I just load the .ISO and burn at MAX. speed but because I read somewhere that it's better to burn at 4x I burned at 4x. I used +R

    Will try icpmattj
     
  5. timishu

    Member timishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    286
    Location:
    Scatland
    Country:
    United States
    There's your problem right there. A lot of times a DVD+R will stop working on the Wii after a few minutes of game play, or sometime won't work at all. Try a DVD-R at 4x, it should take care of the error message.
     
  6. kezza825
    OP

    Newcomer kezza825 Advanced Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    97
    Country:
    United Kingdom
    On the thread where RC2 is available to download, the user says that RC2 has some known issues.
     
  7. kezza825
    OP

    Newcomer kezza825 Advanced Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    97
    Country:
    United Kingdom
    I haven't got any DVD-R discs but I have burned on my last one and that worked also I have burned a few games on DVD+R and they worked but after that none really worked and I have wasted more than 10 discs
     
  8. icebrg5

    Member icebrg5 GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,326
    Country:
    United States

    Then use RC1.

    RC2 just came out yesterday so it probably does have issues.
     
  9. DKAngel

    Member DKAngel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    659
    Location:
    Perth,Australia
    Country:
    Australia
    +rs do work they just need to be set to booktype dvd-rom, as all 70 of my wii backups are on +R and not a single problem with any of the discs
     
  10. kezza825
    OP

    Newcomer kezza825 Advanced Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    97
    Country:
    United Kingdom
    How do i know what drive type I'm using? Because they are different tabs with Samsung and Benq etc.
     
  11. kezza825
    OP

    Newcomer kezza825 Advanced Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    97
    Country:
    United Kingdom
    @DKAngel - Do I still need to set booktype as DVD-ROM because I found a whole stash of DVD-R's lol
     
  12. Johnbbchamp93

    Newcomer Johnbbchamp93 Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    The dvd-r usually takes care of your problems. I don't recommend dvd+r though.
     
  13. kezza825
    OP

    Newcomer kezza825 Advanced Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    97
    Country:
    United Kingdom
    Has anyone got an answer to my question aimed at DKAngel?
     
  14. kezza825
    OP

    Newcomer kezza825 Advanced Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    97
    Country:
    United Kingdom
  15. icebrg5

    Member icebrg5 GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,326
    Country:
    United States
    If they are dvd-r you do not need to set any booktype.
     
  16. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,272
    Country:
    Australia
    lol he bumps the thread then makes another thread fail
     

Share This Page