Super Mario Galaxy 2 Randomly freezing?

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Jake55111, Aug 20, 2011.

Aug 20, 2011
  1. Jake55111
    OP

    Newcomer Jake55111 Newbie

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    After booting up Super Mario Galaxy 2, in a random amount of time.. usually the first 10 minutes, it just freezes, the picture is completely still and the audio loops. I've tried many different loaders and every time I get the same result, the same thing happens with Super Mario Galaxy 1, but no other games, is anyone having or had this same issue? Or is it just me?
     
  2. MigueelDnd

    Member MigueelDnd GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    402
    Location:
    Yes
    Country:
    United States
    I think you may have a bad dump, I dumped it from a retail disk and it ran from WiiFlow perfectly (I even finished it).
     
  3. Jake55111
    OP

    Newcomer Jake55111 Newbie

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    That's what I thought at first, but both SMG1 and SMG2 freeze, now, it could just be 2 bad dumps, but.. I really doubt it.
     
  4. justjack

    Member justjack GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    129
    Country:
    Chile
    What cios do you have?
     
  5. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,911
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    Post a sysCheck.

    If you haven't already, try using Configurable USB Loader and cIOS 249d2x56.
     
  6. anti-villian

    Newcomer anti-villian Newbie

    Joined:
    Nov 26, 2011
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I have exactly the same problem. will post a sys check as soon as I reach a save point in skyward sword :P

    Games affect are:
    Super mario galaxy 2
    Battalion wars 2
    Excitebots (japanese version too)
     
  7. Viga Skywalker

    Newcomer Viga Skywalker Advanced Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    68
    Country:
    United States
    Bad dump... trying other dump.
     
  8. anti-villian

    Newcomer anti-villian Newbie

    Joined:
    Nov 26, 2011
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I have tried multiple dumps from multiple regions and all of them have the same problem. Also SMG2 was installed straight off the original CD.
     

Share This Page