Steins;Gate: Help!

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by Oveneise, Jan 10, 2012.

Jan 10, 2012

Steins;Gate: Help! by Oveneise at 3:24 AM (2,209 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. Oveneise
    OP

    Member Oveneise GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Messages:
    517
    Location:
    Minnesota
    Country:
    United States
    Okay - so here's the deal. I downloaded and installed Steins;Gate. I updated to version 1.20 I tried running the 1.20 crack, and the english patch. It constantly gives me this error (which is convienently in Japanese)

    [​IMG]
    (Sorry for the large image - use.com likes it that size, I guess)
    Anyways - here's my information.
    I have my system locale set to Japanese.
    I'm running Windows XP SP3 Professional.
    My specs:
    Intel Pentium III
    Mobile CPU: 1133MHZ
    1.13GHZ, 1.0GB of RAM

    Just to let you guys know, I've played many visual novels - all without any problems. What my real question is - is has anyone else on here gotten the error message above, and if someone would be so kind - what does the error message say? Any help is greatly appreciated.

    Thanks in advance!
     
  2. I2aven's_Sag

    Member I2aven's_Sag GBATemp Otaku

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    726
    Location:
    Northern Virginia
    Country:
    United States
    I can take a guess. SSE2 is an instruction set, I only know this because of PCSX2 (the PS2) emulator, but anyhow... http://en.wikipedia.org/wiki/SSE2 I'm guessing that the game requires it and your processor doesn't support it (or something along those lines).
     
  3. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,179
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    [quote name='I2aven's_Sage' timestamp='1326169997' post='4056886']I can take a guess. SSE2 is an instruction set, I only know this because of PCSX2 (the PS2) emulator, but anyhow... http://en.wikipedia.org/wiki/SSE2 I'm guessing that the game requires it and your processor doesn't support it (or something along those lines).[/quote]
    pretty much this

    the pentium III does not have SSE2 only SSE1
     
  4. jarejare3

    Member jarejare3 PROFILE CHANGE!

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    660
    Location:
    Kuala lumpur?
    Country:
    Malaysia
    I think it means SSE2 instuction set not enable. (I think, I'm not good at japanese) Pretty much you can't run it unless you got sse2.
     
  5. FireEmblemGuy

    Member FireEmblemGuy Finally hit 1000 posts

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    2,271
    Location:
    Michigan, USA
    Country:
    United States
    It's about time for a computer upgrade anyways, don't you think?
     
  6. Jamstruth

    Member Jamstruth Secondary Feline Anthropomorph

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    3,456
    Location:
    North East Scotland
    Country:
    United Kingdom
    HOW DO YOU HAVE A PENTIUM III?!?! My little sister used to be on a Pentium IV and THAT felt a chore sometimes.
     
  7. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,656
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    Well, it's a P3 Mobile, so it's a laptop. Maybe he got it as a gift or something.
     
  8. chinboogie

    Newcomer chinboogie Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    47
    Location:
    At home I hope
    Country:
    Netherlands
    You don't want to now wat I am using atm then...
     
  9. Originality

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,144
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    I still have a functional Pentium 2 in storage. The older ones stopped working.
     
  10. Oveneise
    OP

    Member Oveneise GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Messages:
    517
    Location:
    Minnesota
    Country:
    United States
    It's an old hand-me-down laptop I got from a friend.
    Suprisingly, it runs extremely fast - webbrowsing is awesome, and the thing is pretty damn small.
    And the only real stuff I run on it are the older FPS's (fps genre = major meh) and the far more interesting visual novels. Up until this point, I saw no reason to upgrade since VN's are the only real apps besides Firefox that I run on this thing.
    Well - I'm probably going to end up receiving my friend's newer laptop with INTEL PENTIUM IV soon. So I should *hopefully* be able to run Steins;Gate then...
     
  11. jarejare3

    Member jarejare3 PROFILE CHANGE!

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    660
    Location:
    Kuala lumpur?
    Country:
    Malaysia
    I can buy a duo core for just 150$, sorry 90-130$
     
  12. Thesolcity

    Member Thesolcity Wherever the light shines, it casts a shadow.

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    2,146
    Location:
    San Miguel
    Country:
    United States
    What is steins;gate: ?
     
  13. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,179
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    anime
     
  14. Carl326

    Newcomer Carl326 Member

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    I'm confused as to why you want to play Steins;Gate when you are not fluent in Japanese. The error translates to "Your computer system does not have the ability to run SSE2 instructions".
     
  15. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,179
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    you can actually play most VN's without knowing what the heck anyone is saying
     
  16. Carl326

    Newcomer Carl326 Member

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    :P I see what you mean, but Steins;Gate is rated 15+ so without knowing japanese its pretty much like trying to read a book without knowing any of the words.
     
  17. Oveneise
    OP

    Member Oveneise GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Messages:
    517
    Location:
    Minnesota
    Country:
    United States
    It's got an english patch out right now. So I could read it - if I had a Pentium 4 or higher.
     
  18. Cyan

    Global Moderator Cyan GBATemp's lurking knight

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    16,390
    Location:
    Engine room, learning
    Country:
    France
    It's a SciFi theme Visual novel game.
    It has been adapted in few manga, and later in anime.

     
  19. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom

Share This Page