starfall install and gecko os questions

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ryu00, Oct 26, 2008.

Oct 26, 2008
  1. ryu00
    OP

    Newcomer ryu00 Advanced Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    65
    Country:
    United Kingdom
    hi, 2 questions

    1. im considering installing starfall to take advantage of the features it offers. im just skeptical about whats required to have it installed, having read the wiibrew wiki and it suggesting a brick is possible. i have remained on the 3.2e firmware, i havent installed anything other than patchmii and the dvdx stub to get dvds running, is it fine to install starfall now? or do i need to install anything else?

    2. does using the gecko os through the homebrew channel to load games remove the update check i.e. like freeloader does?

    thanks in advance
     
  2. Arm the Homeless

    Member Arm the Homeless Custom Title

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    1,762
    Location:
    /home/andy/
    Country:
    United States
    1) Yep. Install Starfall. Completely safe.

    2) It should. Since it is the Wii System Menu that wants you to upgrade, not starting the disk through GeckoOS.
     
  3. junk_man32

    Banned junk_man32 Banned

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    176
    Country:
    United States
    so it is safe to run other region games using gecko os backup launcher right? so it doesnt update when using the geckos loader?
     
  4. ryu00
    OP

    Newcomer ryu00 Advanced Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    65
    Country:
    United Kingdom
    thanks for clearing that up mate [​IMG]
     
  5. Arm the Homeless

    Member Arm the Homeless Custom Title

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    1,762
    Location:
    /home/andy/
    Country:
    United States
  6. junk_man32

    Banned junk_man32 Banned

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    176
    Country:
    United States
    yay, thanks i got wii update remover for nothing LOL
     
  7. shanefromoz

    Member shanefromoz GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    813
    Country:
    Australia
    Hi,

    So if i have a wiikey installed i can still install starfall with no problems?
    What actually does starfall do?

    Cheers
     
  8. Arm the Homeless

    Member Arm the Homeless Custom Title

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    1,762
    Location:
    /home/andy/
    Country:
    United States
    Starfall has nothing to do with modchips or games.

    And in Starfall, you'll see a list of the System Menu patches it can do.
     
  9. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    Why dont you search on google, look for starfall wiibrew
    But its a patch of little hacks [​IMG] very nice it is*
     
  10. ryu00
    OP

    Newcomer ryu00 Advanced Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    65
    Country:
    United Kingdom
    yeh i read around for information about starfall, i just didnt seem to find anything to suggest what the exact requirements were for its installation, guess thats maybe coz there isnt any? but better to be safe than sorry, all this custom ios talk etc is kinda overwhelming especially when your system is fine and you don't actually need it?

    anyway ive installed starfall successfully now, some cool features, especially turning the disc updates off. ive updated the hbc, read on here you need to have dols instead of old elfs, updated a few apps and everything is appearing to work fine now.

    thanks for the help and hope this thread helps others like me who are a little bedazzled.
     
  11. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    Cool, just its annoying when people don't search a little bit before posting noobish posts, etc [​IMG]
     
  12. quim69

    Member quim69 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    485
    Country:
    Andorra
    There is no need for gecko-os when using starfall - starfall prevents the update check anyway.
     
  13. Retrovertigo

    Newcomer Retrovertigo Advanced Member

    Joined:
    Nov 10, 2007
    Messages:
    65
    Country:
    United States
    Could I semi-hijack this thread and ask if starfall suffers the same problem of gecko os - in that if you use RGB you get a red screen with NTSC games? Thanks.
     
  14. quim69

    Member quim69 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    485
    Country:
    Andorra
    Unfortunately so. :/
     
  15. ryu00
    OP

    Newcomer ryu00 Advanced Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    65
    Country:
    United Kingdom
    hmm i have starfall installed and i still need to use gecko os with a select few games that fail to load straight from the wii menu and just black screen. i guess that might have something to do with games that ive previously brickblocked. on another note gecko os by passes the #001 error check which is a good thing having an older mod chip.
     
  16. Chinman

    Member Chinman GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2006
    Messages:
    261
    Country:
    United Kingdom
    when starfall updates with wii region free with video switching as promised, then those games will work without gecko os. thats what im waiting for
     

Share This Page