Some questions about softmodding PS3

Discussion in 'PS3 - Hacking & Homebrew' started by Cmurda187, Nov 22, 2010.

Nov 22, 2010
  1. Cmurda187
    OP

    Member Cmurda187 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    230
    Location:
    The depths of HELL
    Country:
    United States
    I just bought an 80gb PS3 and am going to mod it soon with my Motorola droid. I have some questions before I get started.

    1. The firmware that is currently installed is 3.01. Do I have to update to 3.41 to mod my ps3? If so how do I do this because I do not want to update to the latest firmware?


    2. When I do install the required files on my droid and then to the PS3 how do I install gaja manager with Hermes payload?

    3. With a game that I own that will be JB how do i install it to the internal HD? I plan on putting something bigger inside in the near future.

    Thanks in Advance for anwsering my questions [​IMG]
     
  2. Sephxus

    Member Sephxus GBAtemp Fan

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    327
    Location:
    Pomona, CA
    Country:
    United States
    Do a google search for the 3.41 firmware and install it from a flash drive.

    There's a sticky on top look up Motorola Droid and follow the guide: Link

    For the Gaia Manager search for the latest version and put the pkg file on the root of a flashdrive and install it. (on jb mode)

    Installing games is pretty easy as well just use the manager.
     
  3. Cmurda187
    OP

    Member Cmurda187 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    230
    Location:
    The depths of HELL
    Country:
    United States
    So for a flash drive you mean like Usb stick or something else. DO I do this first before installing the droid exploit?

    Sorry am new to this and feel like a newb.
     
  4. Sephxus

    Member Sephxus GBAtemp Fan

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    327
    Location:
    Pomona, CA
    Country:
    United States
    *Yes a storage device

    First update to 3.41 (you can use other firmwares, but i have not done it. search it if you want more info on that)
    Then jailbreak (droid thing)
    and then you'll be able to install pkg files.
     
  5. Cmurda187
    OP

    Member Cmurda187 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    230
    Location:
    The depths of HELL
    Country:
    United States
    Thanks Sephxus. Will try it out soon and I already downloaded the necessary droid files to JB.
     
  6. Sao Mortel

    Member Sao Mortel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Messages:
    533
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    1- Yes
    2- Yes
    3- You did not asked but if I (maybe just me) would upgrade only to 3.15 if you still want to keep OtherOS option.
    PSgroove(the name of the softmod) has increased compatibility of games so most games will work on 3.15 I think.
    You can still go at 3.41 later if youre not satisfied with 3.15 but not the opposite [​IMG]
     
  7. ThePowerOutage

    Member ThePowerOutage The Lord of the Flyes

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    813
    Location:
    Vallhallah
    Country:
    United Kingdom
    There isn't any point now, as you can use asbestOS with 3.41 and have the extra game compatability ect.
     
  8. Cmurda187
    OP

    Member Cmurda187 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    230
    Location:
    The depths of HELL
    Country:
    United States
    So I got the 3.41 update but how do I make sure its the right one? I mean I don't want to accidently update to 3.5 or something.

    Edit : I put the update on my flash drive but the ps3 says no applicable update found.
     
  9. Sephxus

    Member Sephxus GBAtemp Fan

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    327
    Location:
    Pomona, CA
    Country:
    United States
    Is it on the update folder? Make a PS3 folder on the root of the flashdrive, then open it and make an UPDATE folder. Put the 3.41 firmware there.

    *root of flashdrive*/ PS3/UPDATE/

    *Name folders in CAPS
     
  10. Cmurda187
    OP

    Member Cmurda187 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    230
    Location:
    The depths of HELL
    Country:
    United States
    Yeah I figured it out. I forgot I had to make the folders. Its like the PSP and I was use to hacking wii. LOL
     
  11. Cmurda187
    OP

    Member Cmurda187 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    230
    Location:
    The depths of HELL
    Country:
    United States
    Ok its not working when I try load the freedom-droid . zip. when my phone boots back up it still allows me to make calls. Can't figure out what I am doing wrong? I followed the guide to the tee but its not working. A little help please.
     
  12. Sephxus

    Member Sephxus GBAtemp Fan

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    327
    Location:
    Pomona, CA
    Country:
    United States
    I have not used this method, so I can't help you figure out what you did wrong.
    Maybe this will help you:

    Check the description of the video
    There are many other videos and tutorials online, check them out.
     
  13. Cmurda187
    OP

    Member Cmurda187 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    230
    Location:
    The depths of HELL
    Country:
    United States
    The only thing i noticed about the video is the kernel is a little different from mine. the first numbers are the same but after the dash its a little different. Still can get it to work. If anyone has modded their PS# with moto droid please pm me.

    Edit: I ended up using psfMod to JB my ps3. It worked because now I have two folders in the XMB. I take it the install package is for the Backup loaders. The other is for the games? Correct? My only concern is about the payload. How do I know if it is on there correctly? I used the new one 3.41 with PSN and 3.50 spoofing. There were three different files when I unpacked the download and wasn't sure which one to use.
     

Share This Page