some noob questions about ak2i

Discussion in 'Acekard' started by Shinigami357, Aug 3, 2010.

Aug 3, 2010
  1. Shinigami357
    OP

    Member Shinigami357 Current "give a fuck" level: Honey Badger

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    1,648
    Country:
    Philippines
    i just wanna ask a few questions that i am somehow unable to find an answer to in any of the FAQs and tutorials, so here goes:
    1. i am thinking of getting an SD card with bigger memory, now, would the ak2i (the card itself) still have it's 1.4 patch in it, or does it stay with the original SD card? (in which case i'm screwed, coz i don't have a second DS to flash it with)
    2. is it true that an SD card with bigger memory might actually slow down the performance ok the ak2i?

    thanks for any help

    EDIT: ii just inserted the ak2i into the slot 1 without the SD card, and by all indications, the 1.4 patch is still there (danny phantom icon and all that) but i still need an answer to my second question...
     
  2. dbspanks

    Newcomer dbspanks Advanced Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    77
    Country:
    United States
    it will still have the update as it is flasehed on the ak2i itself, as far as the speed, it can so look for a higher class card class 6 should work jsut fine.
     
  3. Shinigami357
    OP

    Member Shinigami357 Current "give a fuck" level: Honey Badger

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    1,648
    Country:
    Philippines
    apparently, i can't afford a class 6 card [​IMG] [​IMG] would a class 4 get to even an approximately usable speed??? (i hate being poor in a poor country, lolz!)
     
  4. Sinistral89

    Member Sinistral89 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    238
    Location:
    Sweden
    Country:
    Sweden
    You should be okay with an class 4. The slowdowns you might experience is slow menus (before starting a game) if you don't put your games in folders. Example: A-D. E-G and so on or Action, RPG and so on.
     
  5. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    i am using class 4 SD cards on my ak2i
    never encounter any terrible slowdown/lagging
    maybe there is but maybe its not obvious at all until you will realise
     
  6. Shinigami357
    OP

    Member Shinigami357 Current "give a fuck" level: Honey Badger

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    1,648
    Country:
    Philippines
    thank you all!!! hope is yet on the horizon!!!
     
  7. d3monsting

    Member d3monsting GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    119
    Location:
    What's this box for
    Country:
    United States
    I use Kingston Class 4 and no problems with any slow downs [​IMG]
     

Share This Page