Some Homebrew Questions

Discussion in 'Acekard' started by naruses, Jul 8, 2009.

Jul 8, 2009

Some Homebrew Questions by naruses at 8:27 PM (1,258 Views / 0 Likes) 16 replies

  1. naruses
    OP

    Member naruses GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    290
    Location:
    Your Mom
    Country:
    United States
    I'm going to get a DSi and planning to get an acekard 2i

    1.Do all home brews work(at least da good ones)

    2.I already downloaded the home brews that I want and tried them with no$gba v2.6 most of them work but others show this error

    bad nintendo logo(real gameboy would shutdown) Secure Area Below 4000h, cartridge won't work on real NDS and then the game plays normally

    Does this means they won't work on the acekard 2i or I just ignore it

    It also appears the following error

    Fat Init Error!!

    also

    Fat Init...failed

    The libfat DLDI driver system has failed to initialise
    Confirm that you have patched with the correct the DLDI driver file for your hardware

    how do I fix this when i have my acekard 2i or it will just work?

    3.How do i get to work all homebrews that have folders? I Tried to look the .nds file(ex Still Alive DS) but they dont work on the emulator.
    do this games dont work on neither on the acekard nor the emulator?

    If they work on the acekard where do i put all those folders

    5.It is better to place the homebrews files on the root or a folder named homebrew(and place all the homebrews file there) on the _aio folder or just make a homebrew folder(and place all the homebrews file there).

    6. The same question 5 but about the roms.
     
  2. Da-Bomb1

    Member Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    795
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    The Acekard 2i can run just about any homebrew, but some of them don't work simply because you're on a DSi. Wifi doesn't work in homebrew on the DSi for some reason, and you obviously won't be able to run anything that needs a slot-2 memory expansion. Also, you don't have to worry about DLDI because the Acekard automatically patches things.
    And it just says bad nintendo logo because it's homebrew. It doesn't matter for homebrew booted from the card, I'm pretty sure.
     
  3. naruses
    OP

    Member naruses GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    290
    Location:
    Your Mom
    Country:
    United States
    So it Means Beup Live wont work? Nooooooooooo

    and there's no problems with the errors it just the emulator so that means they will work on my acekard,right?

    and thanks Da-Bomb1

    please reply me
     
  4. Da-Bomb1

    Member Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    795
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    Not really sure, I haven't tried running homebrew on nogba before...but I'm assuming it will. The acekard has basically perfect homebrew support with AKAIO, to my knowledge.
     
  5. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    It will work when they hack the DSi.
     
  6. naruses
    OP

    Member naruses GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    290
    Location:
    Your Mom
    Country:
    United States
    Added some questions
     
  7. Da-Bomb1

    Member Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    795
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    ...rest assured, the Acekard will run pretty much everything you throw at it. Just read the readme files that come with homebrew software, and you should be fine. Put the games anywhere you want. You can just make a folder called games and put them there. Doesn't make any difference either way.
     
  8. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    speculation. unless you are a hardware expert. no one really knows what will work and what won't. what has been hacked are pieces by different people, there is no collaborative effort yet to find out what’s-what.

    back on topic:
    i've yet to find a homebrew that doesn't work in akaio. as for the dsi, i had no idea that homebrew wifi isn't working. is your network still using no-encryption or wep? i wonder if that wep/wpa dsi wifi has something to do with it.

    -another world
     
  9. Da-Bomb1

    Member Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    795
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    Nope, I've found that homebrew wifi doesn't work. DSOrganize has its wifi disabled, so the touch screen won't even work for it. The wifi updaters don't work either.
     
  10. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    thats good info to know. i'll have to add that to the akaio FAQ later tonight.

    -another world
     
  11. naruses
    OP

    Member naruses GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    290
    Location:
    Your Mom
    Country:
    United States
    Another World

    you were the submitter of Beup Live

    Do you have a DSi with an acekard 2i ,does Beup Live connects to the WI-FI?

    If you don't have one do you know if in DSi connects?
     
  12. Da-Bomb1

    Member Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    795
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    Hm...surprisingly enough, beup actually does work. I don't know why this one works but nothing else seems to though.
     
  13. naruses
    OP

    Member naruses GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    290
    Location:
    Your Mom
    Country:
    United States
    Wooo HOoo Beup Live works
     
  14. yeahitschris

    Member yeahitschris GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    127
    Location:
    Lincoln, NE
    Country:
    United States
    beup works just fine w/ 2i & DSi. i've used it mysel. pretty nice, waiting for DS aim to be remade now [​IMG]
     
  15. dhjohn

    Member dhjohn GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    124
    Country:
    United States
    I'd like to mention, I have successfully run wifi with an Acekard 2i, Akaio, and DsFtp, however, it is problematic.
    DsFtp will connect to my home network correctly ever time it is run, however, only once has my computer been able to connect to the dsi's ftp server. (I only have tried three or four times, as I most of the time use my ds lite to run my acekard.)

    I don't use DSOrganize (because of the touch screen issues on the dsi), so I am not sure if the wifi would work for me.
     
  16. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    Only newer homebrew using wifi will work, anything older than 6 months likely wont work.
     
  17. MissingNo._

    Member MissingNo._ aka MissingNoL

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    748
    Location:
    Greater Bay Area, California
    Country:
    United States
    1.

    NESDS will sometimes not boot up correctly on DSi, you cannot move the cursor. DSOrganize is not compatible with the touch screen, for some reason.

    2.

    Because they are homebrew, some of them have the bad Nintendo logo. And it will work on the DSi.

    Fat_init fails because you are running it on an emulator.

    Same thing with the DLDI: There is no DLDI for emulators. And it will work: but some homebrew need to be DLDI patched, so if they aren't then they won't work. However, Acekard 2i autopatches most homebrew automatically.

    3.

    I'm not quite sure what you're asking. I think you're asking if homebrew, such as QuakeDS, that need folders for more files that they couldn't implement into the actual homebrew .nds will work. They will work on the DSi, unless you don't have the folders or the files. They will certantly will not work on the emulator because they need to have the correct DLDI patch in order to access these files: again, the emulator has no DLDI for itself.

    4. You skipped this number moving on to five [​IMG]

    5. and 6.

    It doesn't matter where you put the .nds, as long as you can get to the file. But you can put them in folders to make it easier to access and sort.

    Homebrew Wi-Fi works on DSi, I don't know what you guys are talking about.
     

Share This Page