Some Backups dont work with wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by BlindDude, Mar 31, 2009.

Mar 31, 2009
  1. BlindDude
    OP

    Member BlindDude GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    357
    Country:
    United States
    Hi all. I have a flatmii and installed ios60 and patched it, then updated to SM 4.0. I thought everything worked but I have found that some games dont work,, exite truck and balloon pop so far...

    I ran IOS downgrader thinking that this might help but it didnt do anything it seems..

    Anyone shed some light on this?

    Thanks


    ps. I cant put the disk in to see if they work because my drive is removed.
     
  2. BlindDude
    OP

    Member BlindDude GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    357
    Country:
    United States
  3. BlindDude
    OP

    Member BlindDude GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    357
    Country:
    United States
    Well, I tried to load them with gamma .3 and they work fine like that..
    Another game that doesnt work is Animal Crossing City Folk.

    I am used to using the disk channel to load my FLATMII iso backups, but I guess its no big deal to load them from the backup channel..

    Still... Any Ideas?

    I would like to use the disk channel as normal as I have an ISO emulator.

    Thanks Thanks
     
  4. kongsnutz

    Member kongsnutz QuickTimeEvent

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    1,447
    Country:
    Australia
    try finding IOS53, IOS55 and IOS38 and install those......then try launching animal crosing and the otheres again
     
  5. BlindDude
    OP

    Member BlindDude GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    357
    Country:
    United States
    I had those files installed before I updated to 4.0. If I use wad manager to install them and they are already on my wii,, doesnt that delete them?

    Is there a way to see the ios's i have installed on my wii?

    Thanks kongsnutz.

    edit) gotta go to bed,,, YAAAAAAAWWWNNN,,, hope to see a reply tomorrow...
     
  6. tomazzzi

    Member tomazzzi GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 13, 2007
    Messages:
    248
    Country:
    Animal crossing works fine here on 4.0
     
  7. BlindDude
    OP

    Member BlindDude GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    357
    Country:
    United States
    is it a backup or original? Are you using the disk channel?
    modchip? softmod?

    Please.. It works on mine too but not through the disk channel with a scrubbed copy, only backup loader .3g works.

    Please more info........... [​IMG]
     
  8. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    If you patch a .iso in ANY way, it's trucha signed and the IOS the game wants has to have the trucha bug. None of the 4.0 IOS contains the trucha bug, all IOS since IOS37 never contained the trucha bug, and all IOS with versions >1042 surely have the trucha bug removed.
     

Share This Page