Softmodded Wii, 4.2 guide, NSMB green screen, return SYSMENU.

Discussion in 'Wii - Hacking' started by blazingwolf, Jan 10, 2010.

  1. blazingwolf
    OP

    Member blazingwolf GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    387
    Country:
    United States
    I have NSMB working fine with my Wiikey 1 and Neogamma R8Beta 12.

    I softmodded a friends Wii with CIOSCORP 3.6 using the 4.2 guide beforehand and when I run the game using Neogamma it flashes a green screen then returns to the system menu. Weird, I haven't read any reports on this in the NSMB Wii thread, anyone know what's up?
     
  2. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    What cIOS (not cIOSCORP)?
     
  3. blazingwolf
    OP

    Member blazingwolf GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    387
    Country:
    United States
    Waninkoko's CIOS Rev 14.
     
  4. mas

    Newcomer mas Newbie

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I had the same problem. Solved it by getting me another copy of the game. Maybe this will solve your friends problem too.
     
  5. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Have you tried playing it through the Disc Channel? Seeing as it has cIOSCORP?

    Just curious. I have issues trying to play NSMBW on my Wiikey/Neogamma (use USB loader now) and heard it worked fine on others.

    Like mas said, I think it's the copy of the ISO.
     
  6. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Clean .iso(scrubbed allowed) + latest patch(for example the one included in NeoGamma's package) should work for everything. Do you get the green screen error, "an error occured" directly on boot, or randomly into the game?
     
  7. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Nah, directly on boot.

    If you want details on exactly what I did I can PM you. (not this sec, though)

    I did play around with the main.dol at this stage, mind you. It was when we had to HEXedit it and I ran it though GWP.
     
  8. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Nice you are able to use a hexeditor. Ok, look at NeoGamma's .wip file, it contains 3 changes. The 1st is to fix the random issues, the 2nd and 3rd to fix the error on boot for all methods that don't even return all 0s for BCA read.
     
  9. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    No worries, champ. I'll get back to you.

    Hopefully I still have the files backed up somewhere.
     
  10. TigerCX

    Newcomer TigerCX Newbie

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    Got the same problem. You need to patch the main.dol file on the game disk. Follow the instructions for NSMB in the compatibility list of cIOSCORP 3.6 (html file).
     

Share This Page