So... I have it now... and...

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by mszegedy, Mar 14, 2010.

Mar 14, 2010

So... I have it now... and... by mszegedy at 4:02 AM (1,646 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. mszegedy
    OP

    Newcomer mszegedy Newbie

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    What folder from the release of the NDS-GBA emulator by Darkchen should be copied to where in the iPlayer software? Give me an exact picture, with words or otherwise.

    Would it be, "en"? Or the "NDSGBA" folder within? And where would I put it? "_system" or "plugins"? Please help!

    EDIT: Well, I figured out that you drag the folder "plugins" into "_system", but every time I try that setup, I get stuck when I click, "Homebrew". This is probably because I have "Snemulds.nds" in there too. How could I have both in there at the same time? That would be nice.
     
  2. Freefalling

    Newcomer Freefalling Newbie

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I was having the exact same problem earlier. Did you get the emulator from dsiplayer.com? I got mine from there initially, and there might be something wrong with it. Try getting the emulator here

    http://www.zophar.net/consoles/nds/gba.html

    and see if that works any better (you're still going to drop the plugins folder into the system folder, just like you already tried, just hopefully it won't get stuck at homebrew this time).

    BTW, are you using a DSL or DSi?
     
  3. mszegedy
    OP

    Newcomer mszegedy Newbie

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I am using a DSi. Thank you for the link. I will use it. However, I am not sure where I got my current version from.
     
  4. mszegedy
    OP

    Newcomer mszegedy Newbie

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Nope. It fails to work.
     
  5. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    It goes in NDSPLAYER. en shouldn't even be on your MicroSD, you copy it's contents to your MicroSD
     
  6. mszegedy
    OP

    Newcomer mszegedy Newbie

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I am aware.
     
  7. acs236

    Newcomer acs236 Newbie

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Any update on this? I'm having the same issue. The NES emulator works fine, but I can't even get the point where I have an option to load darkchen's emulator.
     
  8. acs236

    Newcomer acs236 Newbie

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I figured it out. The instructions are wrong. you don't copy NDSGBA and the other files to the _system directory, you copy them to _system\plugins.
     

Share This Page