SNES9X v1.43

Discussion in 'User Submitted News' started by g4jek8j54, Mar 30, 2008.

Mar 30, 2008

SNES9X v1.43 by g4jek8j54 at 11:02 PM (5,238 Views / 0 Likes) 31 replies

  1. g4jek8j54
    OP

    Member g4jek8j54 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    459
    Country:
    United States
    Source: TehSkeen.com

    Works good for me! I was able to run Super Mario All-Stars using it. I haven't tried it myself, but it's also reported that you can save to a GameCube memory card.

    Thread: http://tehskeen.com/forums/showthread.php?t=6159
     


  2. Hodglim

    Newcomer Hodglim Newbie

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Awesome news, shame it's only one rom at a time but it's a start!
     
  3. Hitto

    Member Hitto MKDS Tournament Winner

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,450
    Location:
    Nice, France
    Country:
    France
    great start, can't wait to see more of this... I want, nay, *demand* a snes9x channel!
     
  4. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    Great improvement! Ecxited to see what's coming next...

    Hitto, with the SNES channel, I'm with you [​IMG]
     
  5. PuyoDead

    Member PuyoDead Hey! Hey! Oh!

    Joined:
    May 5, 2003
    Messages:
    698
    Location:
    Cincinnati, OH
    Country:
    United States
    Could someone be so kind as to tell me what the directory structure should be for this? I can't seem to get it to load rom.smc no matter what I do. SNES9x loads fine, but I can only get that color demo to load.
     
  6. Gaisuto

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    Same here. I've tried to get this to work and with multiple ROMs and I just get the Color Demo.
     
  7. THEGREATLG

    Newcomer THEGREATLG Newbie

    Joined:
    Mar 25, 2008
    Messages:
    9
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    There is a new version that lets you browse for snes roms if you want i can upload it .
     
  8. Gaisuto

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    New version already? Gimme gimme!
     
  9. THEGREATLG

    Newcomer THEGREATLG Newbie

    Joined:
    Mar 25, 2008
    Messages:
    9
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    it didn't let me upload it to gbatemp so i'm going upload it to megaupload and post the link if they let me.
     
  10. hey_suburbia

    Member hey_suburbia Do The Lizard Bop

    Joined:
    Apr 24, 2004
    Messages:
    560
    Location:
    Philadelphia, PA
    Country:
    United States
    yes, upload
     
  11. Gaisuto

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    You're allowed to, just make sure to remember the instructions.
     
  12. THEGREATLG

    Newcomer THEGREATLG Newbie

    Joined:
    Mar 25, 2008
    Messages:
    9
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    instructions for other links or for gbatemp upload?
     
  13. Gaisuto

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    I mean how to use it and what does what if you can help it.
    The instructions for the previous version made no sense.
     
  14. THEGREATLG

    Newcomer THEGREATLG Newbie

    Joined:
    Mar 25, 2008
    Messages:
    9
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    Ok i've uploaded it to gbatemp as SnesGx Front Sd V.2 under homebrew for other consoles.
     
  15. Gaisuto

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    Alright I found the new version of it but I'm still getting that Color Demo. Any help would be appreciated greatly.
     
  16. PuyoDead

    Member PuyoDead Hey! Hey! Oh!

    Joined:
    May 5, 2003
    Messages:
    698
    Location:
    Cincinnati, OH
    Country:
    United States
    Ok, I downloaded the one from the very first link in this thread (it's snesgx_Front.rar (830.3 KB, 261 views)), and got it to work. This is how I set it up:

    boot.elf and rom.smc in the root of the sd card.

    boot.elf is a renamed snesgx.elf
    rom.smc is just a renamed super mario world.smc

    Upon loading the emulator, I went to load new rom, then load from front. It sits for a little bit, then says successful. Any other version I tried before this would cause an error here. After that, I went back and picked play game. Everything was fine from there. I just can't save my game, because it can't mount my memory card.
     
  17. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    I also got it to work like PuyoDead wrote: Just put roms anywhere on your SD-Card and choose Load from front and you should be able to browse your SD-Card. The go to Play Game.

    The only issue I have is that when my Wii is set to 60Hz everything is red, and on 50Hz everything is normal. Why is that?
     
  18. g4jek8j54
    OP

    Member g4jek8j54 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    459
    Country:
    United States
    Are you using PAL ROMs? I believe that I read somewhere on the TehSkeen thread that the emulator doesn't properly support them yet, but I'm not sure.
     
  19. Gaisuto

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    Alright I did that, it said the ROM loaded successfully. When I hit Play game it seemingly froze though. [​IMG]
    *Not this time. Awesome it works! Thanks a ton. [​IMG]
     
  20. g4jek8j54
    OP

    Member g4jek8j54 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    459
    Country:
    United States
    I'm reading on this thread to select "ROM Information" to verify that the ROM loaded, or, after you selected the ROM, to select "Reset Emulator", and when it reloads, select "Play Game". By the way, in case you missed my edit, make sure the names of the ROM files are below fifty characters, including the .smc extension.
     

Share This Page