Homebrew Sky3ds+ Homebrews

Diego788

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 27, 2014
Messages
437
Trophies
0
Location
Santiago, Chile
XP
1,190
Country
Chile
hi, uh, don't worry on moving this thread to other seccion, it's about homebrew.

i heard that Sky3ds+ will have the function to use Homebrews in .3ds format, so, i can run apps like mGba, BlargSnes, 3dscontroller without any inconveniences? also, this will make mgba run even faster than with the Themehax/Ironhax, etc??????
 

Dimensional

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 7, 2008
Messages
935
Trophies
0
Age
31
Location
Texas
XP
1,817
Country
United States
I'm pretty sure it means it's compatible with homebrew that runs from the Homebrew Menu, not running homebrew from the card. As homebrew is unsigned, it can't run on the system menu. Though if the Homebrew Menu can load homebrew from the flashcart, then it might be possible, but why load it from the cart if you can load it from the internal SD?
 

Mrrraou

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 17, 2015
Messages
1,873
Trophies
0
XP
2,344
Country
France
They were meaning that the Sky3DS+ can emulate 3DS cartridges even with non-signed files that are mostly homebrew. But for the 3DS to boot it, signpatch is needed. And to have signpatch, you need a kernel exploit.
 
  • Like
Reactions: Kartik and Exavold

m_babble

Elder Phantom
Member
Joined
Dec 12, 2004
Messages
798
Trophies
0
XP
1,729
Country
United States
I used to be on top of this stuff, but I'm a little out of the loop on the 3DS happenings, so bear with me if this sounds laughable.

Could you run a .3ds copy of Cubic Ninja from the Sky3DS+ to do the Ninjhax exploit, run CFW, and enable use of .cia files?

If it helps to know this, I'm using a New 3DS XL on 10.3.0-28U.
 

Ekaitz

Redhead Believer
Member
Joined
Jun 13, 2010
Messages
608
Trophies
0
XP
441
Country
France
I used to be on top of this stuff, but I'm a little out of the loop on the 3DS happenings, so bear with me if this sounds laughable.

Could you run a .3ds copy of Cubic Ninja from the Sky3DS+ to do the Ninjhax exploit, run CFW, and enable use of .cia files?

If it helps to know this, I'm using a New 3DS XL on 10.3.0-28U.

Impossible.
Launching .3ds using Sky3DS+ won't allow something more than running .3ds using another way. To install .cia or to run CFW, you need a kernel exploit. At the moment, we can get a kernel exploit only on 9.2<. We don't have any public kernel exploit on 10.3. And why someone would need to install cia when you can just rom .3ds files using the Sky3DS+? :huh:
 
  • Like
Reactions: m_babble

dpad_5678

Ape weak on own. Ape strong in unity.
Member
GBAtemp Patron
Joined
Nov 19, 2015
Messages
2,211
Trophies
0
XP
2,680
Country
United States
Found a blue button Sky3ds outside walgreens yesterday, and my Sky3ds+ review copy is out for delivery so i guess i'll have a little fun burning the blue button one, lol.
 

Damon_girl

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 27, 2015
Messages
960
Trophies
0
Age
28
XP
498
Country
United States
I plan on getting the Sky3DS+, I'm just worried it'll be too expensive. I've never bought a Sky3DS before.
 

m_babble

Elder Phantom
Member
Joined
Dec 12, 2004
Messages
798
Trophies
0
XP
1,729
Country
United States
And why someone would need to install cia when you can just rom .3ds files using the Sky3DS+? :huh:

Well, in my case, I was mostly curious because I'm not having the best of luck tracking down unaltered .3ds files, which the card requires.
Thinking I could find a workaround to use the abundance of .cia files I have managed to track down gave me a glimmer of hope.
 

Ericjwg

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 2, 2015
Messages
3,721
Trophies
0
XP
2,023
Country
Canada
I plan on getting the Sky3DS+, I'm just worried it'll be too expensive. I've never bought a Sky3DS before.
then u should get the new one

--------------------- MERGED ---------------------------

Well, in my case, I was mostly curious because I'm not having the best of luck tracking down unaltered .3ds files, which the card requires.
Thinking I could find a workaround to use the abundance of .cia files I have managed to track down gave me a glimmer of hope.
roms from some FOUR THREE site are unaltered
 
  • Like
Reactions: m_babble
D

Deleted-236924

Guest
Impossible.
Launching .3ds using Sky3DS+ won't allow something more than running .3ds using another way. To install .cia or to run CFW, you need a kernel exploit. At the moment, we can get a kernel exploit only on 9.2<. We don't have any public kernel exploit on 10.3. And why someone would need to install cia when you can just rom .3ds files using the Sky3DS+? :huh:
If we were able to get a .3ds of a DevMenu that runs on retail 3DSes and is properly signed for them, then we'd be able to install .cias above 9.2
We'd be able to install any .cias, but only legit .cias would actually run.
Thing is, such a thing does not exist, so unless Nintendo made it for us, it won't happen.
 

gallymimu

EE Expert
Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
466
Trophies
0
XP
699
Country
United States
I plan on getting the Sky3DS+, I'm just worried it'll be too expensive. I've never bought a Sky3DS before.

stealing games is always going to be expensive :) This may not be the first flash cart you have to buy. It's a high risk game, but it's fun and educational!
 

Mnecraft368

I hate my name.
Member
Joined
Aug 8, 2015
Messages
1,755
Trophies
1
XP
2,326
Country
United Kingdom
I used to be on top of this stuff, but I'm a little out of the loop on the 3DS happenings, so bear with me if this sounds laughable.

Could you run a .3ds copy of Cubic Ninja from the Sky3DS+ to do the Ninjhax exploit, run CFW, and enable use of .cia files?

If it helps to know this, I'm using a New 3DS XL on 10.3.0-28U.
Yes and No, Yes, you can run homebrew from sky3ds (there front page has a video of it + there youtube) but no you cant run CFW since your need 4.0 - 9.2 firmware for CFW
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Every hero needs a good cheerleader lol