1. Ace0fSpad3

    OP Ace0fSpad3 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 19, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Germany
    Emummc 9.2.0 atmosphere/kosmos updatet to 10.1.0

    I have everything upgraded and i also have the newest sigpatches, but the most games just dont work.

    Instaling new games with Goldleaf returns the error: 2145-0001

    I tried deleting bootloader and atmosphere folder to get rid of old (kosmos) stuff

    The downloaded sigpatch package says it is for 10.1.0 but in the bootloader/patches.ini there are only references up to the 10.0.0 patches.

    Can anyone please explain me what i am missing? I read somewhere the 10.1.0 patches are only for fusee-primary but emummc setup uses fusee-secondary.

    And at last: Sig patches and installing games via Goldleaf is NOT ALWAYS piracy.
     
  2. Lacius

    Lacius GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    13,663
    Country:
    United States
    You should switch to using fusee-primary for Atmosphere. Kosmos was abandoned and will never receive updates again. You can use an emuNAND with fusee-primary if you add "emummc!enabled = 1" to emummc/emummc.ini.

    These are the signature patches to use with Atmosphere 0.13 and fusee-primary:
    https://gbatemp.net/threads/sigpatches-for-atmosphere-0-13-0.567542/

    As a matter of troubleshooting, I'd follow these steps:
    1. Make sure the SD card is FAT32.
    2. Remove all CFW files/folders from your SD card (that would be folders like /sept/ and /atmosphere/)
    3. Download the latest Atmosphere
    4. Download the latest fusee-primary (next to Atmosphere)
    5. Download these signature patches (for Atmosphere v0.13.0)
    6. Put Atmosphere and the signature patches onto your SD card
    7. Enable emuMMC in emummc.ini
    8. Put the SD into your Switch
    9. Enter RCM
    10. Launch Atmosphere using fusee-primary
     
    Last edited by Lacius, Jul 19, 2020
    mmo, Tyvar1, MUDD_BR and 2 others like this.
  3. Ace0fSpad3

    OP Ace0fSpad3 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 19, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Germany
    I didnt know that fusee-secondary is kosmos relatet.Thanks, I will give it a try.

    I have deleted bootloader and atmosphere folder, is there anything else i have to do to get rid of kosmos?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    can i use fusee-primary with hekate?
     
  4. Lacius

    Lacius GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    13,663
    Country:
    United States
    Kosmos isn't the only CFW that boots Atmosphere using Hekate+fusee-secondary, but you said you used Kosmos. Regardless, fusee-primary is recommended in part to avoid problems like yours.

    Delete atmosphere, bootloader, sept, and any other CFW folders. If I'm resetting a setup, I usually delete every folder Nintendo, switch, and anything emuMMC related.

    Edit: Yes, you can chainload fusee-primary using Hekate. However, unless you're using a USB dongle, modchip, or switching between an online sysNAND and dirty emuNAND, there isn't much of a point.
     
    Last edited by Lacius, Jul 19, 2020
  5. Ace0fSpad3

    OP Ace0fSpad3 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 19, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Germany
    Thanks man, it works. The only difference is the increased boot time.

    I use hekate bcs i have online sysNAND, dirty emuNAND, lakka and android.

    I have chainloaded fusee-primary:

    I added emummc!enabled = 1 at the bottom of emummc\emummc.ini

    And my bootloader\hekate_ipl.ini looks like:
    ```
    [config]
    autoboot=0
    autoboot_list=0
    autohosoff=1
    autonogc=1
    backlight=100
    bootwait=3
    updater2p=0

    [CFW (emuMMC)]
    emummcforce=1
    payload=atmosphere/fusee-primary.bin
    kip1patch=nosigchk
    atmosphere=1
    emummcforce=1
    icon=bootloader/res/icon_payload.bmp
    ```
     
  6. Ian095

    Ian095 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 25, 2018
    Messages:
    371
    Country:
    United Kingdom
    Thanks my dude. I was just looking for what people are using these days since Kosmos went down under. I didn't delete my folders so the console failed to load, imagine I can solve this by just deleting the mentioned folders and copying back over the folders though. :D
     
  7. Deferet

    Deferet Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    Just had to say thanks. I was getting frustrated as all heck and went through your tutorial several times over the course of a couple of days with no luck. However I failed to see that I had downloaded the previous version of the sigpatches for 10.0.4 and not for 10.1.0. MAKE SURE YOU HAVE THE RIGHT FILES!!
     
  8. roofuskit

    roofuskit Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 5, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    What do I do if fusee-primary won't boot?
     
  9. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    12,304
    Country:
    United States
    Use Hekate and fss0 via SDSetup.
     
  10. Quezacotl

    Quezacotl Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 12, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Finland
    "The downloaded sigpatch package says it is for 10.1.0 but in the bootloader/patches.ini there are only references up to the 10.0.0 patches."

    This is also same what i'm wondering...
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Sigpatch, problem, update