Should I switch back?

Discussion in 'Acekard' started by Twilight Loz, Sep 29, 2009.

Sep 29, 2009

Should I switch back? by Twilight Loz at 4:23 PM (1,459 Views / 0 Likes) 16 replies

  1. Twilight Loz
    OP

    Member Twilight Loz GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    382
    Location:
    London
    Country:
    United States
    So I was happy that 1.5 was released but there were a few glitches with it (which has now been resolved). But im not currently satisfied with 1.5 so im planning to go back to 1.4.1. Good idea?


    (Btw, does the 1.5 firmware bypass the security on the coming 1.5E/U/J on the DSi)?
     
  2. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    why are you not satisfied cuz im pretty happy with it
     
  3. Twilight Loz
    OP

    Member Twilight Loz GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    382
    Location:
    London
    Country:
    United States
    well.... i dunno, probably you have to press X while loading with cheats, some of the games freezes on the loading screen and a few things

    (some ppl might think that thats pointless
     
  4. emigre

    Member emigre Has complex motives

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    7,919
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    1) It's a rather silly idea to go back to 1.4.1. 1.5 has better rom performance and the minor problems it had has been resolved quickly. Personally I can't see why you aren't satisfied with 1.5 it's basically the same as 1.4.1 but with improved rom support and without the plugins.

    2) AKAIO 1.5 does bollocks all with the next DSi firmware update. The situation is probably going to be like DSi 1.4 update where you have to update the card's internal bootloader.
     
  5. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    Yes just listen to emigre he is compleatly correct.
     
  6. Twilight Loz
    OP

    Member Twilight Loz GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    382
    Location:
    London
    Country:
    United States
    yh true... might as well keep 1.5
     
  7. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    Think before you post next time
     
  8. Leonidas

    Member Leonidas GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    479
    Location:
    sLOVEnia
    Country:
    Slovenia
    AKAIO does no such thing. If the upcoming 1.5 update blocks flashcarts again, it's up to the acekard team to deliver an update.
     
  9. phoenixclaws

    Member phoenixclaws GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    492
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    On the 1.5 DSi firmware update, it depends. If NIN includes anything that might "accidently" block legit cards since the current AK2i's firmware contains the header of a legit game, then it might get blocked. It depends on what ideas NIN comes at it next.
     
  10. Briankealing

    Member Briankealing GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    1.5 is freakin annoying. If I accidentally boot an unknown file, freeze. Sometimes after saving cheats, freeze. Sometimes after going into a folder? Freeze. Hell, I even have DLDI problems with Bunjaloo and such.
     
  11. dib

    Member dib GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 1, 2004
    Messages:
    1,561
    Country:
    United States
    Why are you people even trying to convince him?

    Use 1.5, 1.4, eat your Acekard with butter and a side of pineapple. Who cares about your silly personal problems? The only issue here is why are you compelled to seek justification from strangers before making up your own mind?
     
  12. emigre

    Member emigre Has complex motives

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    7,919
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    What can I say? I like helping the irritable.
     
  13. Briankealing

    Member Briankealing GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    Why are you people simply posting for no particular reason?

    Post with comments about the original post. Who cares about your silly thoughts about other posts? The only issue here is to switch or not to switch, so why are you compelled to get angry at another one's opinion?

    Isn't that the point of a forum? To jot down YOUR ideas, and YOUR experiences to help other people?
    --

    Personally, I think 1.4 doesn't crash as much as 1.5. I've never really had any game issues.

    Just thinking about it, I'm thinking of making the switch back to 1.4.
     
  14. Twilight Loz
    OP

    Member Twilight Loz GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    382
    Location:
    London
    Country:
    United States
    i might switch back coz theres alot of freezes.

    Btw, does if you run a homebrew that never worked properly on a 1.4.1 firmware then will it wor properly on a 1.5 (eg, svsip etc)?
     
  15. Briankealing

    Member Briankealing GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    It's odd. Bunjalloo would work on 1.4.1 however would not work on 1.5.
     
  16. VatoLoco

    Member VatoLoco Don't crush that dwarf, hand me the pliers.

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    2,261
    Location:
    Ya Cant Get There From Here
    Country:
    United States
    im still on MERGED LOVE (r7) AKBBS1.99 =P
     
  17. Pendor

    Member Pendor GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    567
    Country:
    United States
    I'm pretty sure I've loaded Bunjallo using one of the latest betas just before release and it loaded fine back then.

    Try replacing the dldi file with the original acekard one, just in case.

    Either way, judging by your other posts looks like you have a corrupted sd and that's what is prolly causing all the freezing and other stuff, no 1.5 itself.
     

Share This Page