1. persephone

    OP persephone Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2019
    Messages:
    37
    Country:
    Ireland
    Unfortunately I was one of the unlucky few to use AutoPlugin 2 v1.04 which screwed over many a Vita. My (slim) Vita no longer recognises my SD2VITA and everything on it! Furthermore, for some reason on Settings my Firmware is 3.72 but when I launched modoru it says it is still 3.60. So my Vita is still hacked and has Vitashell and all that and plugins (like the one that let's you launch Adrenaline with one tap instead of two) still work, what can I do?
     
  2. SScorpio

    SScorpio Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    Since you are supposedly on 3.60 you are using HENkaku correct? If you go into settings you have an entry for HENkaku Settings?
     
  3. persephone

    OP persephone Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2019
    Messages:
    37
    Country:
    Ireland
    ... the henkaku settings entry is no longer there.
     
  4. ZeroSene

    ZeroSene GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 30, 2019
    Messages:
    186
    Country:
    Vietnam
    You can fix it by include these line into the config.txt for henkaku to work again by Vitashell.

     
  5. persephone

    OP persephone Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2019
    Messages:
    37
    Country:
    Ireland
    there are 2 lines of ur0:tai/henkaku.suprx under *main and I don't have anything with *NPXS.. Can I send my config.txt as plain text here to see what's messed up?
     
  6. ZeroSene

    ZeroSene GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 30, 2019
    Messages:
    186
    Country:
    Vietnam
    Just make sure under main have that line, check if the line is the same you can remove one. You just need to add the 2 other part to the end of config.txt, restart and you will be fine.
     
    Last edited by ZeroSene, Apr 18, 2020
  7. persephone

    OP persephone Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2019
    Messages:
    37
    Country:
    Ireland
    Thank you so much!! Henkaku settings are back and my System Software is 3.60 enso once again!

    However, SD2VITA is still not recognised.
     
  8. ZeroSene

    ZeroSene GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 30, 2019
    Messages:
    186
    Country:
    Vietnam
  9. persephone

    OP persephone Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2019
    Messages:
    37
    Country:
    Ireland
    still nothing, do I have to uninstall storagemgr first?
     
  10. ZeroSene

    ZeroSene GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 30, 2019
    Messages:
    186
    Country:
    Vietnam
    Yes, Yamt is better so uninstall storagemngr
     
  11. persephone

    OP persephone Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2019
    Messages:
    37
    Country:
    Ireland
    after uninstalling storagemgr, I got a message (in japanese) saying "a serious error has occured in the system sofware. restart the machine", I pressed OK and was brought to safe mode where 2 options were available, restart or update system software. yikes!
     
  12. ZeroSene

    ZeroSene GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 30, 2019
    Messages:
    186
    Country:
    Vietnam
    Ouch, that seem bad. Please tell what happened in step, did you use autoplugin 2 to uninstall?
    Edit: And you must uninstall StorageMngr FIRST, then install YAMT after. Those thing conflict you know.
     
    Last edited by ZeroSene, Apr 19, 2020
  13. shadowcopalypse

    shadowcopalypse Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Messages:
    83
    Country:
    Canada
    Something similar happened to me, all I had to do was format the vita with a proprietary memory card, then install sd2vita exploit. It's fairly easy since Enso is permanent. No files were lost, it happened when the battery went to 0% while it was on.

    Just make sure you keep regular backups of saves on savemanger & copy on an external hard drive. That hits the hardest when files are lost.

    That and Screenshots if you care about those as I do.
     
    Last edited by shadowcopalypse, Apr 19, 2020
  14. persephone

    OP persephone Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2019
    Messages:
    37
    Country:
    Ireland
    That's where I messed up, I had YAMT installed and then uninstalled Storagemgr. What's next?
     
  15. ZeroSene

    ZeroSene GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 30, 2019
    Messages:
    186
    Country:
    Vietnam
    I believe you can still restart and install YAMT again from the vpk, install complete then restart your vita. The setting for YAMT will appear in Vita setting.
     
  16. persephone

    OP persephone Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2019
    Messages:
    37
    Country:
    Ireland
    I am unable to do that, the only thing my Vita let's me boot into now is the Safe Mode menu...
     
  17. ZeroSene

    ZeroSene GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 30, 2019
    Messages:
    186
    Country:
    Vietnam
    Try hold L when Vita boot. If that not working, you can try use QCMA to force update to 3.60 then run hack again
     
  18. persephone

    OP persephone Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2019
    Messages:
    37
    Country:
    Ireland
    qcma tells me "no ps vita system has been registered". how do I register my vita?
     
  19. persephone

    OP persephone Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2019
    Messages:
    37
    Country:
    Ireland
    Phew, finally I got it working! I took out sd2vita and was able to boot into the LiveArea, from there I completely uninstalled yamt and storagemgr and then reinstalled storagemgr and bam, sd2vita is recognised once again! Suffice it to say, I'll be manually installing plug-ins from now on.
     
    ZeroSene likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - recognised, SD2VITA,