Rudolph's Patch&Topic here!

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by TFDELTA, Sep 12, 2009.

Sep 12, 2009

Rudolph's Patch&Topic here! by TFDELTA at 11:07 AM (17,269 Views / 0 Likes) 46 replies

  1. TFDELTA
    OP

    Member TFDELTA GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    305
    Location:
    NO soy de Barcelona ni Madrid
    Country:
    Spain
    Here is: http://www.megaupload.com/?d=K32R0HU5

    I'm testing the patch with Pokemon Soul Silver+English v1 patch on my R4 v1.18

    *How to:

    -Open the *.exe file
    -Select the rom
    -Click on "Apply patch"
    -A *.bak file'll be appear, use ONLY the *.nds no *.bak
    -Enter the rom patched on the SD
     


  2. agentalexandre

    Newcomer agentalexandre Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I'm using Kazo's translation + Rudolph patch. It works great, except whenever I try to access the Pokegear, it all ways freezes. Anyone else experience this? I'm on SS on an M3 DS Real.
     
  3. dimmidice

    Member dimmidice GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,463
    Country:
    Belgium
    try http://gbatemp.net/index.php?showtopic=178908&st=0 that code. i'm not sure if it helps, but i'm using the same thing as you and i don't have the problem only difference is i have that code on.

    i also used this patch (or i think i used it, its in japanese so) http://www.megaupload.com/?d=R6WFFWNJ
     
  4. TFDELTA
    OP

    Member TFDELTA GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    305
    Location:
    NO soy de Barcelona ni Madrid
    Country:
    Spain
    I make a urscheat.dat with

    020DD9E4 E1A00000
    020D3820 E1A00000

    Wait a moment and I'll upload you the *.dat
     
  5. azure0wind

    Member azure0wind 7 years flew so fast.

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    941
    Country:
    Indonesia
    @agentalexandre nope i'm using the kazo's translation too but it never freezes when i open the pokegear....
     
  6. dimmidice

    Member dimmidice GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,463
    Country:
    Belgium
    the GAMEID changes depending on what patches you used though. so i'm not sure if it'd help.
     
  7. TFDELTA
    OP

    Member TFDELTA GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    305
    Location:
    NO soy de Barcelona ni Madrid
    Country:
    Spain
  8. pirpintine

    Newcomer pirpintine Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    i have a file called CHEAT.bat, is the urscheat.bat supposed to replace that file? should i rename it? or will the system still read it
     
  9. TFDELTA
    OP

    Member TFDELTA GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    305
    Location:
    NO soy de Barcelona ni Madrid
    Country:
    Spain
    I only know about .dat not ".bat", if you have R4 DS only replace the file, if doesn't exist put it in the _system_ folder
    --EDIT--
    I was playing 1:39 hours with Rudolph patch+English v1 without blackscreens&freezes
     
  10. pirpintine

    Newcomer pirpintine Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    sorry i meant .dat! [​IMG]

    so far it seems to be working...
     
  11. mkoo

    Member mkoo GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    448
    Country:
    Turkey
    I applied SSE_P2.patch does it include rudolph's patch or should I apply that instead?
     
  12. agentalexandre

    Newcomer agentalexandre Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    For those who have got it to work, which English patch did you use, because when I use SSE and the Rudolph patch, it still freezes.
     
  13. asthegreat

    Newcomer asthegreat Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    Bahrain
    im trying it now
    it didnt freeze but nothing s english i didnt do anything wrong
    i used the original rom that i patched
    Edit : with atleast one hour of play it didnt freeze with my dstt
     
  14. virgildraco

    Newcomer virgildraco Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    86
    Country:
    Algeria
    in the readme file it says Don't use this patch to the ROM file that was downloaded from Internet.
    that's means illegal roms?
     
  15. asthegreat

    Newcomer asthegreat Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    Bahrain
    well i used it on my clen downloaded rom
    nothing happened
     
  16. omgpwn666

    Member omgpwn666 Guy gamer and proud!

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Messages:
    2,535
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Double post. Sorry.
     
  17. omgpwn666

    Member omgpwn666 Guy gamer and proud!

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Messages:
    2,535
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Yeah,maby someone can make a simple patch one day. I'm to bored to find out how to use this,but great job on the patch.
     
  18. Requios

    Newcomer Requios Advanced Member

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    75
    Country:
    United States
    So far, so good! I've been playing SS for 1.5 hours now with no black screens or lock-ups! Now I just need to see if it will run for 6 hours straight on my day off, tomorrow.
     
  19. asthegreat

    Newcomer asthegreat Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    Bahrain
    I played four hours
    no freezes
    this is fantastic thanks [​IMG]
     
  20. Zurren

    Member Zurren GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2009
    Messages:
    121
    Country:
    Brazil
    Does it also work in NO$GBA?
     

Share This Page