rockband 2 drums don't sync up

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by melksnor, Sep 9, 2010.

Sep 9, 2010

rockband 2 drums don't sync up by melksnor at 9:28 PM (2,170 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. melksnor
    OP

    Newcomer melksnor Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    Anyone ever had this?

    So I put the silencer pads on it: opened them up carefully, removed plastic rims, trimmed pads, pasted them on, reassembled.

    Then I fired it up and the sync lights keep blinking on the drum set?!

    I don't think any of the pads got detached, but if so, can that cause failed syncing?
     
  2. SFenton

    Member SFenton ಠ_ಠ

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,077
    Location:
    Derp
    Country:
    United States
    It shouldn't; if a pad is detached it just won't work. Make sure nothing involving the control system (the "brain") is detached. If it's blinking, it might be OK; make sure you have battery, and try troubleshooting the issue a bit more.
     
  3. w!!

    Member w!! GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    200
    Country:
    United States
    Ditto what Sfenton said. ALSO, If you are using a backup loader, and using a CIOS based on IOS56 to get the drums working, I believe I read in another posting that IOS56 does not allow hot swapping/loading/syncing of the usb equipment the way that ios37 does. You may want to make sure that the drums are plugged in prior to launching the game.
     
  4. melksnor
    OP

    Newcomer melksnor Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    I am running the game through the unmodified game channel, so it won't have anything to do with cIOS

    I've tried new batteries too, same result.

    I will see if opening up the brain part and poking around a bit will do any good.

    Thanks for the replies!
     
  5. SFenton

    Member SFenton ಠ_ಠ

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,077
    Location:
    Derp
    Country:
    United States
    Basic troubleshooting #2: If it's blinking, press the sync button on the drums, and the sync button on the USB receiver. Results?
     
  6. melksnor
    OP

    Newcomer melksnor Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    that doesn't work, I tried that of course.

    here's the full order:


    1) Wii on -> Base dongle blinks, Drum dongle blinks
    2) Rock band start
    3) Drums on -> Base dongle blinks, Drums dongle solid(!), drums keep blinking, pads and buttons don't react at press plus screen
    ------------
    Sync 1 : press button on drum dongle and drums -> drums dongle off, drums blink
    Sync 2 : same -< drums dongle solid, drums blink
     
  7. SFenton

    Member SFenton ಠ_ಠ

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,077
    Location:
    Derp
    Country:
    United States
    OK, anything inside the drums look weird?
     
  8. melksnor
    OP

    Newcomer melksnor Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    Not a thing, followed all the wires, all seems fine

    Could this be explained by a broken drum dongle?

    It just seems it has to be the drums, as it happened after I took the pads off for the silencers.
    At that point I didn't open the whole thing yet, so that's why I was wondering if a broken pad could explain this.
     

Share This Page