Rock Band 3 Mic Issue

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by superbob, Dec 19, 2010.

Dec 19, 2010

Rock Band 3 Mic Issue by superbob at 11:52 AM (1,771 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. superbob
    OP

    Member superbob GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    139
    Location:
    Toulouse, France
    Country:
    France
    Hi folks !
    I'm having strange problems with RB3 and mics.
    RB2, RB1 and The Beatles Rock Band are working fine but RB3 doesn't work correctly.
    When I play with only the guitar, it's fine.
    When I play with one mic directly connected to one of the 2 USB ports (HDD in the other one), it's approximately fine (no points counted in games, but it recognizes my voice correctly).
    When I plug the USB mic through the guitar hub (Beatles RB guitar), the mic doesn't work at all.
    There is a really loud noise wether I play with guiter+mic or mic alone.
    Sorry if it has been discussed before, couldn't find a clear answer to my problem.
    I've got The Beatles RB instruments + GH6 instruments (including mic).
    I've played with Hermes cIOS222/223rev4 (IOS36 merged with IOS37) and USB loader GX.
    Guitar hero 3, RB1, RB2 are working fine with it (USB Loader GX/cIOS222rev4/IOS36 merged with IOS37).
     
  2. superbob
    OP

    Member superbob GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    139
    Location:
    Toulouse, France
    Country:
    France
    Up, anything new ?
     
  3. Zebulon

    Newcomer Zebulon Newbie

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    7
    Location:
    Fall River, MA
    Country:
    United States
    When that happens to me (the loud noise), I unplug the mic and plug it back in. Seems to work fine afterward.
     
  4. chop

    Member chop GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    487
    Location:
    Pontefract
    Country:
    United Kingdom
    Have you tried other slots?

    I only have the Beatles game (no Beatles instruments) but I use 249r20(56) for all guitar hero games, and 224(57) for mic games. give these a try.
     
  5. John_Ice

    Newcomer John_Ice Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    62
    Country:
    Canada
    Have you tried to put a PC USB ports HUB on the second port on the Wii and plug your mic and guitar to that USB HUB ?

    If not try it... Good luck...
     
  6. superbob
    OP

    Member superbob GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    139
    Location:
    Toulouse, France
    Country:
    France
    It works !!!
    I've updated my cIOS from v4 to v5.1 (223 using IOS37 as base) and it works correctly now.
    I also updated USB Loader GX to 2.0, maybe it helped ...
    Just did a bohemian rhapsody mic + guitar to check [​IMG]
    No more loud noise.
     

Share This Page