Rock band 2!

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by Barquest100, Jan 11, 2009.

Jan 11, 2009

Rock band 2! by Barquest100 at 2:02 PM (1,588 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. Barquest100
    OP

    Newcomer Barquest100 Member

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    34
    Location:
    near brighton
    Country:
    United Kingdom
    i am considering getting rock band 2 wii from america and i have a pal wii...i was just wondering:

    1: does rock band 2 work on gecko region free and

    2: do the pal guitar hero world tour instruments work on rock band 2 ntsc?

    thanks

    Barquest100
     
  2. Leslia

    Newcomer Leslia Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Netherlands
    Harmonix apparently made some kind of deal with Nintendo which allows them to develop 3d party controllers without using the wii remote in them. Activision needs to make controllers for WII using the remote. Therefore you can not use the Guitar Hero controllers for Rock Band or vice versa. U can on xbox 360 and playstation 3.

    PS. this is rumored, I haven't verified since I dont have a Rock Band 2 copy. If I'm wrong, someone PLEASE correct me, cause I want Rock Band 2 badly as well [​IMG]
     
  3. Barquest100
    OP

    Newcomer Barquest100 Member

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    34
    Location:
    near brighton
    Country:
    United Kingdom
  4. Snave2008

    Member Snave2008 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    187
    Location:
    Cardiff
    Country:
    United Kingdom
    All of the Guitar Hero 3 and World Tour instruments work on Rock Band 2 fine.

    The only disappointment I've found with the backup of RB2 is, like GH:WT you can't enter the music store.

    EDIT - Whoops, misread that you are buying the original. Still.....the comment still stands!
     
  5. gumbyscout

    Member gumbyscout GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 2, 2007
    Messages:
    215
    Location:
    Who cares?
    Country:
    United States
    I can enter the music store with the backup of world tour, but it has issues managing the dlc. The reason why you can't get on the rock band II store is because it isn't up yet [​IMG].
     
  6. Leslia

    Newcomer Leslia Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Netherlands
    Okay since the instruments from GH:WT do not work on Rock Band 1, here's some other questions:

    1. Does the NTSC version of Rock Band 2 work on a PAL WII (only hombrew I've got is Homebrew Channel and Backup Launcher 0.3gamma on wii menu 3.4e) Or do I need a region free software thingy? (my wii is not hardware modded)

    2. Can you import the tracklist from Rock Band 1 (backup) and Rockband Song Pack 1 (also backup) to Rock Band 2 (again, backup)

    tnx for the help
     
  7. deviljr

    Newcomer deviljr Member

    Joined:
    May 29, 2008
    Messages:
    13
    Country:
    New Zealand
    1. RB2 works with pal wii but the instruments wont with using 0.3gamma (atleast not RB1 instruments). do a search, it'll work with other similar backup launchers.

    2. as far as i know, no. but i think there will be custom versions of rb soon.
     

Share This Page