1. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    8,295
    Country:
    United Kingdom
    I will try more cores in the morning and and the rest over the weekend so as we can get a full list of what isn't working.

    Edit just noticed you tried Chuckie Egg that brings back somenfond memories of my youth :)
     
    Last edited by AmandaRose, Apr 16, 2021
    ploggy likes this.
  2. ploggy

    ploggy WAKA! WAKA!
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,817
    Country:
    United Kingdom
    Thanks that would be great :) I get a feeling the list is going to get pretty huge over the next couple days lol
     
    AmandaRose likes this.
  3. wiiztec

    wiiztec GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    431
    Country:
    United States
    Never worked for me anyways on either 1.7.2 or 1.7.7
     
    jacobsson likes this.
  4. MikaDubbz

    MikaDubbz GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Dec 12, 2017
    Messages:
    1,754
    Country:
    United States
    Works in 1.8.8 which is what I'm still using
     
    jacobsson likes this.
  5. Maxbeta

    Maxbeta GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 20, 2014
    Messages:
    336
    Country:
    United States
    All my rom files are in USB. Just takes a few seconds more to load than on SD but the games still run at 60fps. Even something like Street Fighter III: 3rd Strike or Snes9x pushing a game like StarFox with an MSU-1 patch will run at 60fps from USB.
     
    Last edited by Maxbeta, Apr 16, 2021
  6. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    8,295
    Country:
    United Kingdom
    @ploggy here is the cores tested so far. I'm going to edit this post when I try more so other members can have a full list of what cores work and which ones don't.

    Cores tested so far.

    2048 working perfectly

    Amstrad Caprice 32 not working black screen when loading any game

    Amstrad Croc DS games boot but onscreen keyboard does not work correctly so games that require you to press a keyboard key to start the game can't be played.

    FB Alpha 2012 CPS-1 working perfectly

    FB Alpha 2012 CPS-2 working perfectly

    FB Alpha 2012 CPS-3 working perfectly

    FB Alpha 2012 Neo-Geo working perfectly

    FB Alpha 2012 working perfecy

    Final Burn Neo working perfectly

    Mame 2000 working perfectly

    Mame 2003 Midway working perfectly

    Mame 2003 working perfectly

    Mame 2003 plus working perfectly

    Stella 2014 working perfectly

    Atari i800 working perfectly

    Beetle Lynx working perfectly

    Handy working perfectly

    Hatari works perfectly just takes a very long time to load any game (3 to 4 minutes)
    Beetle wonderswan working perfectly

    Cannonball not working (freeze)

    NXEngine loads Cave Story fine but enemy's in game dont move ad collision detection s broken

    GW working perfectly

    CD Beetle Fast working perfectly

    Gabatte working perfectly

    mGBA working perfectly

    FCEUmm working perfectly

    Snes9x working perfectly

    Bettle VB working perfectly

    Genesisplus GX working perfectly

    Gear System working perfectly

    Fuse DSI error

    Beetle Neopop working perfectly
     
    Last edited by AmandaRose, Apr 16, 2021
    ploggy and Maxbeta like this.
  7. PaulB1975

    PaulB1975 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2017
    Messages:
    11
    Country:
    Hi - appreciate the help, but tried this and still no luck. Just to check - I deleted all retroarch files before copying this over - i.e. in root and in wiiu/apps - assume that`s what you meant as that was the downloaded structure.

    File structure on the card looks fine - I really don`t know what the issue is. Only thing I could find was one google post about someone having same issue until they used an SDHC card - but that`s what this one is (and like I say, have tried across a couple of different cards).

    Any other ideas would be gratefully received....
     
    Last edited by PaulB1975, Apr 16, 2021
  8. 20100

    20100 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 22, 2018
    Messages:
    7
    Country:
    France

    Hello, I can add :

    Stella 2014 working perfectly
    Cannonball not working (freeze)
    mGBA working perfectly
    FCEUmm working perfectly
    Snes9x working perfectly
    Genesisplus GX working perfectly
     
    ploggy and AmandaRose like this.
  9. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    8,295
    Country:
    United Kingdom
    I will add them to the list thanks.
     
  10. ploggy

    ploggy WAKA! WAKA!
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,817
    Country:
    United Kingdom
    Nice :) aren't lists great :P

    Amstrad Caprice 32 - Works fine here. (Loading a .dsk file) Games don't autoboot though, even when the option is selected in the Core options?
    I can bring up the Keyboard Overlay by pressing "Start + Select" and then pressing "Select" to enable the Mouse Cursor, So in theory I could type out the Run command manually but sheesh that will be a pain in the ass to do for every game :P

    Amstrad Croc DS - Same as you which is a shame because it seems much easier to use than the other Amstrad Core :/
    EDIT: I tried a different Game and the Keyboard worked correctly? So depends on the Game I guess?
    Still not right though.

    How big is your SD Card? Make sure its formatted to FAT32.
    How is your WiiU hacked? Haxchi/CBHC?
     
    Last edited by ploggy, Apr 16, 2021
    AmandaRose likes this.
  11. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    8,295
    Country:
    United Kingdom
    I have now got Caprice to load once out of about 20 tries and I followed what you said. Done everything the hit run and then got a message saying press play then press any key. How do I press play lol?

    Also a whole load more cores have just been added to the list :)
     
    Last edited by AmandaRose, Apr 16, 2021
    ploggy likes this.
  12. ploggy

    ploggy WAKA! WAKA!
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,817
    Country:
    United Kingdom
    You typed out the command manually? :P My USB Keyboard works with the Core but not all key presses are
    recognised (maybe my janky Keyboard.) :P
     
    AmandaRose likes this.
  13. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    8,295
    Country:
    United Kingdom
    Yes I typed them out manually because I am a lazy cow and couldn't be arsed walking about 30 steps to get my USB keyboard out of my office :rofl2:
     
    ploggy likes this.
  14. PaulB1975

    PaulB1975 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2017
    Messages:
    11
    Country:
    Tried 16 and 32 GB - card is definitely okay (as far as I can tell) as that`s what I run the homebrew off, and been using it to install a copy of WII u backups today.

    I`m using loadline / then homebrew launcher 1.2 by Dimok (5.5 firmware)

    I also thought using a forwarder might be an option so I could run it from home screen, but that also doesn`t show up to run.

    Again, appreciate your efforts to help!
     
  15. ploggy

    ploggy WAKA! WAKA!
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,817
    Country:
    United Kingdom
    Ohhh wait a min, your using Homebrew Launcher 1.2? there are newer versions than that..
    Try this version https://github.com/GaryOderNichts/homebrew_launcher/releases/tag/v2.1_fix this is v2.1 and has a mod that allows you to use the WiiU Gamepad's D-pad to navigate ;)

    EDIT: I just re-read your post, your loading the exploit through the web.. I use CBHC.. I'm cant remember if there are any extra steps needed to run Retroarch you may need to run mocha??
    Sorry I assumed you were on Haxchi/CBHC.
    Someone with a similar setup to you will have to advise.
    Try reading through this. (if you haven't already) https://gbatemp.net/threads/guide-community-noob-guide-to-wii-u-hacking.451297/
     
    Last edited by ploggy, Apr 16, 2021
  16. PaulB1975

    PaulB1975 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2017
    Messages:
    11
    Country:
    Thanks - it was several years ago I did it (as you can tell) - and figured it wasn`t worth re-doing since as it works, vs any risk of bricking it - however minor.

    I assume that link just installs through WUP launcher like a rom and updates/fixes what`s already there? Or do I need to delete or amend anything already there? Thanks!
     
  17. ploggy

    ploggy WAKA! WAKA!
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,817
    Country:
    United Kingdom
    The only brick risk as far as I know is when you mess with CBHC
    I think I deleted the old Homebrew Launcher before installing the new one but it may just overwrite.

    EDIT: but really if it worked before it should work now?
     
    Last edited by ploggy, Apr 16, 2021
  18. ploggy

    ploggy WAKA! WAKA!
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,817
    Country:
    United Kingdom
    Tested out a few Cores :)


    Amiga - Works Perfectly :toot:

    Doom - Works Perfectly :toot:

    ScummVM - Doesnt Work :cry:
    (Can start the Core (Load Core, then start Core) but choosing Game makes the Core crash)
    20210417_025900.jpg

    LowresNX - Works :)
    (Colour/Sound all messed)

    Quake 2 - Doesnt Work :cry:
    (Crashes when loading Q2demo pak)
    20210417_031006.jpg

    Quake 1 - Works :)
    (Core loads, but when starting a New Game says: "Host_Error: SV_WriteSoundNum: Unknown Protocol Version")
    20210417_031623.jpg

    Genesis Plus GX Wide - Works Perfectly :toot:

    Snes9x2002 - Works :)
    (Game compatibility is mixed)

    Snes9x2005 Plus - Works Perfectly :toot:

    Snes9x2005 - Works Perfectly :toot:

    Snes9x2010 - Works Perfectly :toot:

    Dosbox SVN - Works Perfectly :toot:
    (Had to manually define keys and set Control Device to Keyboard/Mouse)

    Wolfenstein 3d (ECWolf) - Doesnt Work :cry:
    (Black Screen after loading Wolfenstein 3d zip)

    Odyssey2 - Works Perfectly :toot:

    Vectrex - Works :)
    (slow?)

    Beetle SuperGrafx - Works Perfectly :toot:

    BlueMSX - Works :)
    (Crashed when trying to load a second Game?)
     
    jacobsson likes this.
  19. PaulB1975

    PaulB1975 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2017
    Messages:
    11
    Country:
    Hi - just wanted to confirm that you`ve solved this for me - or at least got me on the right track to do it - so thank you.

    For anyone who has similar issues, my homebrew launcher was out of date, and therefore could only load elf files and not recognise the type I needed for retroarch. However, I couldn`t install the homebrew launcher as my hack was also out of date - so I`ve got back and updated the exploit, which then let me install the newer homebrew launcher, which then recognises Retroarch.

    Probably not quite technically correct in what I`m saying there, but that`s my understanding.

    Thanks again!

    Paul
     
    jacobsson and ploggy like this.
  20. ploggy

    ploggy WAKA! WAKA!
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,817
    Country:
    United Kingdom
    I glad you sorted it and that I managed to point you in the right direction.. eventually :P Enjoy Retroarch!
     
    jacobsson likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Retroarch,