Homebrew RetroArch Switch

RoLukeSky

New Member
Newbie
Joined
Jun 22, 2019
Messages
1
Trophies
0
Age
32
XP
27
Country
Brazil
Can anyone please explain how to set screen video on Retroarch on Nintendo Switch please...
I have a little screen on the uper left. I tried changing the video settings but nothing happned.
Tks
 

TheGreaKhali

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jul 29, 2018
Messages
71
Trophies
0
Age
34
XP
233
Country
United Kingdom
Haven't been keeping of with the scene for a long time. How well is PS1 emulator core these days are.most games running full speed without any glitches?
 

bad361

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 18, 2018
Messages
1,126
Trophies
0
Location
Moscow
XP
1,827
Country
Russia
Haven't been keeping of with the scene for a long time. How well is PS1 emulator core these days are.most games running full speed without any glitches?
Yes, but many games need a slight oc since there's no DynaRec for switch ps1 core yet. But the overall compatibility is great.
 

Josshy0125

Banned!
Banned
Joined
Jun 16, 2019
Messages
370
Trophies
0
Age
36
XP
752
Country
United Kingdom
Ocarina crashed on me at the part where you wake up the dad, and majoras mask is unplayable in both cores in this trash, even with overclocking and other settings.

Anyone got majoras mask working well? Not feeling retroarch right now. Its insanely buggy.
 

ZachyCatGames

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 19, 2018
Messages
3,369
Trophies
1
Location
Hell
XP
3,718
Country
United States
Ocarina crashed on me at the part where you wake up the dad, and majoras mask is unplayable in both cores in this trash, even with overclocking and other settings.

Anyone got majoras mask working well? Not feeling retroarch right now. Its insanely buggy.
By “Retroarch insanely buggy” I think you mean “I don’t have the correct settings for the games I’m trying to play” :)
 
  • Like
Reactions: NFates

stick267

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 17, 2018
Messages
598
Trophies
0
Age
31
XP
1,147
Country
United States
Yeah both OOT and MM run very well. Make sure you're using the Mupen Next core with dynarec, and mess around with the framebuffer settings.
 

EmulateLife

Well-Known Member
Member
Joined
May 30, 2016
Messages
3,981
Trophies
0
Age
40
XP
1,857
Country
United States
Yeah both OOT and MM run very well. Make sure you're using the Mupen Next core with dynarec, and mess around with the framebuffer settings.

Also they need to be holding R on a switch game to get the extra ram, and possibly overclock but I don't play those games on Switch so I don't know if they need it?
 

Josshy0125

Banned!
Banned
Joined
Jun 16, 2019
Messages
370
Trophies
0
Age
36
XP
752
Country
United Kingdom
By “Retroarch insanely buggy” I think you mean “I don’t have the correct settings for the games I’m trying to play” :)
I must be. I havent changed it since I updated. Dint be a dick about it.

Yeah both OOT and MM run very well. Make sure you're using the Mupen Next core with dynarec, and mess around with the framebuffer settings.
Already doing both.

Also they need to be holding R on a switch game to get the extra ram, and possibly overclock but I don't play those games on Switch so I don't know if they need it?
Doing this as well...
 

Josshy0125

Banned!
Banned
Joined
Jun 16, 2019
Messages
370
Trophies
0
Age
36
XP
752
Country
United Kingdom
Just redid literally everything. 1.7.7, still slowdown in majoras mask and some stuttering... What's going on here? Is overclock needed for this...?
 

Josshy0125

Banned!
Banned
Joined
Jun 16, 2019
Messages
370
Trophies
0
Age
36
XP
752
Country
United Kingdom
Well why not try it?
Not a bad point. I suppose I was being really really inpatient. Once I passed the opening where you do some sexy ass flips up tree stumps (which is where it slowed down and stuttered), it ended up evening out and becoming stable. I suppose I jumped the gun, and it was just that part. Strange! Thanks guys.
 

Rya102396

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 28, 2015
Messages
38
Trophies
0
Age
25
XP
276
Country
United States
Having a new issue after installing the most recent nightly. Paper Mario for N64 is running pretty close to full speed in Mupen64plus Next, but I'm getting a pretty bad screen flicker that wasn't happening with the nightly from a few days ago. Went through all the video settings, and couldn't find anything that seemed like it'd be causing that, but it's possible I just missed something. Any fix for this one?
 

Teclo

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Nov 14, 2008
Messages
76
Trophies
0
Age
39
Location
England
Website
www.backloggery.com
XP
266
Country
When you want to update Retroarch itself (rather than the things you can update through the in-program updater) do you just need to copy across the new .nro file? Or is there more you need?
 

lordelan

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 4, 2015
Messages
5,358
Trophies
1
Age
42
XP
5,316
Country
Germany
When you want to update Retroarch itself (rather than the things you can update through the in-program updater) do you just need to copy across the new .nro file? Or is there more you need?
That and deleting the config is the dirty way.
The clean way would be to remove everything (except savegames, thumbnails, cheats and the system folder with the BIOS files).
 
  • Like
Reactions: Teclo

Danttebayo

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Sep 15, 2015
Messages
58
Trophies
0
Age
37
XP
410
Country
United States
Ah, RetroArch. What a tumultuous relationship we've had thus far. First I installed it and after working through the initial confusion loved it's potential. Then I was frustrated because virtually every game I played (pretty much SNES games only) was a little janky no matter what settings I used.

Now that I've corrected the display ratio and changed the audio driver to threaded (thank you, this GBATemp thread), the games work perfectly with overhead to spare.

In my moments of frustration, I tried out pSNES and though I love the GUI, performance, and tiny file size, the sound isn't quite up to par and it's missing some super handy features that RetroArch has (state load undo turned out to be a big one for me). Literally the only thing I haven't been able to do better in RetroArch is the beautiful 'scanlines' filter in pSNES. I've tried every filter that I could think of in RetroArch and nothing is as perfect as it. Any suggestions?
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Veho @ Veho: Corporation is the new corporation.