1. ChrisWangen

    ChrisWangen Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 5, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I wasn't notified, I just kept checking the link. Took a day for me.
     
  2. Harriszilla

    Harriszilla Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 7, 2019
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    That worked. Thanks.

    I downloaded the ftp also, but how do I go about loading wii games? I keep getting not enough space message.
     
  3. DavidinCT

    DavidinCT GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 22, 2017
    Messages:
    132
    Country:
    United States
    Ok, just got this installed... Awesome. No more rebooting console to play retro games.

    One question. I setup Dev mode, and I have roms all set up over there in the RetroArch folder, Can I quickly move my Roms folder over to the retail side, or should be deleting the RetroArch on Dev mode and FTPing the 60gb of files to the Xbox ?

    As I plan to get a Xbox Series X soon (doing this on a Xbox one X), If I just move the retail version to my External storage, can I move it back when I get the series X?
     
    Last edited by DavidinCT, Dec 6, 2020
  4. DarthBellic

    DarthBellic GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2020
    Messages:
    116
    Country:
    United States
    HOT DAMN IT WORKED
     
  5. DavidinCT

    DavidinCT GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 22, 2017
    Messages:
    132
    Country:
    United States
    Well, I tried to upload FTP my 74gb of games to the RetroArch folder.... and it fails.. There is NO games installed on the 1tb hard drive so there is 800gb free. (this is on Xbox One X, moved all my games to external for when my Xbox one Series X hits)

    I was uploading to
    /52269xbonedev1.Retrospection_8s8y06avre9fr/LocalState

    After about a 1/2 hour of uploading, the FTP comes back with a "451 Exception thrown, message: There is insufficient disk space to complete operation"

    Where is a safe place to upload this with out running out of space when there is plenty of space on the drive ???

    Any idea ?

    EDIT: Am I missing something here ???
     
    Last edited by DavidinCT, Dec 8, 2020
  6. mightymuffy

    mightymuffy fatbaldpieeater
    Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,764
    Country:
    United Kingdom
    Were you trying to upload all 74gb at once? That would probably explain the issue - ftp them in smaller chunks, maybe a console at a time or summat, throwing too much at once will overload it.

    ...

    Anyway, been busy with life an all that so now had the chance to say, but thanks for the whitelisting! Happy Christmas Muffy was all I was saying to myself!! Didn't want the missus etc getting confused with dev mode switching so a retail version is perfect! :D
     
  7. DavidinCT

    DavidinCT GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 22, 2017
    Messages:
    132
    Country:
    United States
    Was on Discord. Retail RetroArch has a limit of 16gb. You can't go any higher on this (Someone PLEASE correct me if there is another way), so I would need to be very selective of the 1gb+ games I use. After a few PS2, and Gamecube, I am already past the 16gb mark, never mind PSP, Dreamcast, PS1 that run better off internal.

    I tested this in many times, and the MAX it would let me upload is a little under 16gb.

    Rolled back to Dev Mode, Setup perfectly, All my 74gb of roms/isos show, and everything seems to run.

    Just hate that I have to reboot....
     
  8. kmssd

    kmssd Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Will the roms load off USB? I'm only using one game, so I haven't tested much yet.
     
  9. DavidinCT

    DavidinCT GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 22, 2017
    Messages:
    132
    Country:
    United States
    Some will but, as you to bigger ISOs, Gamecube, PSP, PSX, PS2, and a bunch of others, you can't run them all off USB. You an error when you try to load them.

    For example, I wanted to try Wii, I added 2 games, that was 8.5gb, when I had all 5 that I wanted to have, it was 23gb, that was JUST for Wii games.

    It also makes a mess, as some needs to run off internal and others you want to use on USB because of space. On Dev Mod, when select to load content, all my folders show up. Every game is there. I don't have to hop between different locations for different games.

    I just wish there was some type of work around in Retail mode to use more than 16gb of roms or another place on the internal drive that RetroArch could see that can hold a lot more space.

    800gb free on my internal drive and I can't use it...
     
  10. DavidinCT

    DavidinCT GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 22, 2017
    Messages:
    132
    Country:
    United States
  11. dominater01

    dominater01 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    1,275
    Country:
    United States
    it is true that there is a way around it on dev mode but, no there is no bypass on retail
     
    DavidinCT likes this.
  12. Anonym6x6

    Anonym6x6 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 12, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    Germany
    So. How to become now the Retail?
     
  13. kmssd

    kmssd Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Registration is closed, you can no longer sign up.
     
  14. myuuji

    myuuji Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Messages:
    87
    Country:
    Gambia, The
    Did anyone get Wii games to work on the retail version?
     
  15. mightymuffy

    mightymuffy fatbaldpieeater
    Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,764
    Country:
    United Kingdom
    Yes..... not every game for sure, but I got a couple running. But on my Xbox One X any game that did boot I wouldn't call playable (Animal Crossing ran best, probably about 25% speed). I suspect you'd get much better performance on Series S/X with all that extra cpu power, but if you're running last gen, then I'd not bother with Wii games (at the moment)
     
  16. Deleted User

    Deleted User Newbie

    I've tried to run Persona 3 and 3rd Birthday without luck... same does to NGC and DC Games. Sigh... it seems that an One X is not enough.

    Well, besides that this is on a good path, I checked with some good ol' Genesis games and all good in the hood, retroachievements worked like a charm but I haven't tried with any shader so far. Hmmm... If I think is not worth it on One X, how are there folks enjoying it on S and VHS? I mean, even the potato I use as a PC (i3.5005u) can emulate DC and NGC whereas my One X cannot.

    Well, yeah... I'm kind of sad because One X performance but, I mean, nobody bought an Xbox One because of emulation, Jajajaja. Hmm... *hits the bong* but back in the day we use to buy One Xbox for emulation... Jajajajaja.

    Happy holidays!
     
    Last edited Dec 24, 2020
  17. mightymuffy

    mightymuffy fatbaldpieeater
    Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,764
    Country:
    United Kingdom
    I can get NGC running on my Xbox One X....only the odd game is full speed, could get a lot more playable if you wanna go the frameskip route. DC is better still, I suspect most games would be playable using (ugh) frameskip..

    Make sure you're playing the games from internal storage, and video drivers are set to d3d11. But still prepare to be a bit disappointed: that potato of an i3 you're using still holds up quite well against the pathetic cpu found in the One X (and One S/VHS/PS4/Pro) and cpu is still a big factor when it comes to emulation.
     
    Deleted User likes this.
  18. xcfnzbvr

    xcfnzbvr Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 27, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    Bahrain
    "There is a 16gb limit that has been privately bypassed already"
     
  19. rhawes31

    rhawes31 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 10, 2021
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Thanks!
     
    Last edited by rhawes31, Mar 23, 2021
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Retroarch, Retail,