Resident Evil 4 stopped working after downgrade

Discussion in 'Wii - Hacking' started by MrNoSox, Feb 7, 2009.

Feb 7, 2009
  1. MrNoSox
    OP

    Newcomer MrNoSox Newbie

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Hey guys. I did a search before this, but couldn't find anything. If it's out there I apologize.

    I did the twilight hack on my 3.4 wii. I did the WAD fix and kept it at 3.4. Everything was working fine with the exception of a few games. After a couple of weeks, i went ahead and downgraded to 3.2 so I could install Starfall and everyone seems to think 3.2 is the best to use anyway. Well, I just wen to play RE 4 (which was working perfectly before the downgrade) and it keeps telling me the game disc cannot be read. I've tried every option in the loader (gamma) but nothing works. I'm using Dj_Taz's wad.

    Any help would be appreciated.
     
  2. kimikal27

    Member kimikal27 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,381
    Location:
    Galway
    Country:
    Ireland
    make the same question here: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=131884next time, just dont put it here
     
  3. MrNoSox
    OP

    Newcomer MrNoSox Newbie

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    The reason I put it here is because it is related to me hacking my Wii. It just so happens that it is the RE 4 game that stopped working. It could be any game and I would ask the same question.

    What did I do in my hacking process that made a game stop working.

    If a MOD wants me to move it, that's fine.
     
  4. kimikal27

    Member kimikal27 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,381
    Location:
    Galway
    Country:
    Ireland
    belive or not, i did try to help...
     
  5. Phratt

    Member Phratt GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Messages:
    541
    Country:
    United States
    downgrading overwrites IOSes, redo cIOS(CORP).
     
  6. dottor_male

    Member dottor_male GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    181
    Country:
    Italy
    We suppose that RE4 is a backup... are we right?
     
  7. BMasterP

    Member BMasterP GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    147
    Location:
    DOESBURG
    Country:
    Netherlands
    when your at 3.2 why don't you go install softmii? had a 3.3 wii with backuploader and also downgraded cose of preloader and the starfall like protection for bricking the wii. then just installed softmii out of curiousity and wont want to go back to backuploader period.

    search to forum for softmii try that.
     
  8. MrNoSox
    OP

    Newcomer MrNoSox Newbie

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Thanks Phratt! That worked perfectly! I actually went ahead and upgraded to the latest.

    BMasterP, I've never looked into SoftMii before you suggested it. I just went to the site and it looks really nice. If I install this, will it mess up anything I've installed so far? If I read correctly, This should load more backups than any other method. Is that correct? All I do is boot up, put in a disk and load it through disc channel? No special voodoo needed?

    kimikal27, thanks for trying to help.
     
  9. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    Just do the softmii, it's the heaven for all of you softmodders.

    Head to teh softmii site (Don't know the link) for moar enfo
     
  10. AsosaYoung

    Member AsosaYoung GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    319
    Location:
    L B C
    Country:
    United States
    Before you install SoftMii make sure you read at least 4 or 5 times. Then do some research on:
    Cioscorps.
    Preloader .27
    Any Region Changer M5.
    It sound like your just getting started the backup loader are a great start.
     
  11. triassic911

    Member triassic911 Burst Mode

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    2,743
    Location:
    NYC, USA
    Country:
    United States
    Is that demonoid link ok here?
     
  12. MrNoSox
    OP

    Newcomer MrNoSox Newbie

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I forgot. Thanks for reminding me.
     

Share This Page