RAGE 360 Full Install 21-22GB

Discussion in 'User Submitted News' started by prowler, Aug 10, 2011.

Aug 10, 2011

RAGE 360 Full Install 21-22GB by prowler at 8:38 PM (1,884 Views / 0 Likes) 26 replies

  1. prowler
    OP

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    If you want to install upcoming shooter Rage on your Xbox 360 you'll need to make some serious room – about 22GBs.

    id Software programming legend John Carmack revealed the gargantuan install size during his QuakeCon keynote (reported by GamingBolt)

    "On the 360 we don't have a partial install option," he said. "It's all or nothing, which is kind of unfortunate. It means you have to install 21/22GB of stuff which takes a long time but if you've got it and you play it on the 360 that's the way to go."

    Why is it the way to go? Because not installing the game means latency.

    "Once you get everything from memory that works pretty good, but if you're coming straight from the hard drive then the first time you walk into everything from the DVD or from the Blu-ray – even worse in terms of total latency time – you listen to that Blu-ray churning around as it's pulling everything in," Carmack continued.[/p][​IMG] Source

    Er, good luck 360 users.
     


  2. SamAsh07

    Member SamAsh07 GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 27, 2009
    Messages:
    2,693
    Location:
    Bahrain
    Country:
    Bahrain
    If Xbox 360 owners are familiar with overnight stuff (or going out shopping etc), then nothing too bad [​IMG]
     
  3. prowler
    OP

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    Well no, they'll need to switch discs.
     
  4. SamAsh07

    Member SamAsh07 GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 27, 2009
    Messages:
    2,693
    Location:
    Bahrain
    Country:
    Bahrain
    *facepalm* Here I thought next-gen would be less annoying. Alarm clock anyone? Lol.
     
  5. Qtis

    Member Qtis Grey Knight Inquisitor

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    3,762
    Location:
    The Forge
    Country:
    Antarctica
    One more reason why the PS3 BD are nice to have.. I remember a few complaints from 360 owners when they heard FFXIII was on a few more discs than just one like for the PS3 [​IMG]


    -Qtis
     
  6. SamAsh07

    Member SamAsh07 GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 27, 2009
    Messages:
    2,693
    Location:
    Bahrain
    Country:
    Bahrain
    I don't own 360 either, only PS3, PSP, Wii and 3DS (Not naming old gens lol)
     
  7. ShawnTRods

    Member ShawnTRods GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Mar 26, 2011
    Messages:
    4,279
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Meh, this is the only reason why I prefer multi-disc games on the PS3 instead.
    I would love to play Skyrim on each platfrom, but I have deceided I will stick with the PS3.
    Quite sure its going to have 3-Disc minimum on the 360(my guess).
     
  8. brandonspikes

    Member brandonspikes King Erazer

    Joined:
    May 30, 2010
    Messages:
    1,509
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Once again why PC reigns supreme.
     
  9. Takeshi

    Member Takeshi GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    1,946
    Country:
    Germany
    As long as I don't have to switch discs despite installing everything to the hdd I'm fine with this (yes, ME2 I'm looking at you).
     
  10. dreary79

    Member dreary79 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 28, 2005
    Messages:
    176
    Location:
    Idaho USA
    Country:
    United States
    I can name of ton of PS3 games that require an install. It took almost an hour before I could play MLB. At least you can play Rage on the 360 out of the box and then later let let it install over night.
     
  11. Lube_Skyballer

    Member Lube_Skyballer GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    372
    Country:
    Netherlands
    Then I have to disappoint you, you'll still have to switch discs after a data install. It's an anti-piracy measure.
    Otherwise one person could buy a multi-disc game, install it on his HDD and pass it on to a friend. They'd only have to have one of the 3/4 disc to play the game.
     
  12. Slyakin

    Member Slyakin See ya suckers

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    4,450
    Location:
    Soviet Slyakin
    Country:
    United States
    Wow... that must suck for those who have that new 4 GB 360 Slim.
     
  13. Nathan Drake

    Member Nathan Drake Obligations fulfilled, now I depart.

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    6,192
    Country:
    Antarctica
    Dang, I wonder if Microsoft regrets going safety with their technology while making their users suffer later in regards to playing certain games. Waiting for data install is balls boring.
     
  14. koimayeul

    Member koimayeul GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    1,339
    Location:
    France
    Country:
    France
    lol sux to be a 360 owner sometimes
     
  15. Takeshi

    Member Takeshi GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    1,946
    Country:
    Germany
    Thanks for clarifying this. Anti-Piracy, pfft, they could just make it that everybody needs disc 1 to play the game, that way you couldn't give it to anyone.
     
  16. Qtis

    Member Qtis Grey Knight Inquisitor

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    3,762
    Location:
    The Forge
    Country:
    Antarctica
    But at least it's on one disc for the PS3 releases [​IMG]


    -Qtis
     
  17. shakirmoledina

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    what would be even lovelier is that a person leaves his xbox on for the night and wakes up to see 3 red rings
     
  18. Fudge

    Banned Fudge Remember that death is not the end, but only a tra

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    2,655
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Damn, that blows. I really need to get a 250GB or 320GB HDD soon.
     
  19. MSaki

    Member MSaki GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    200
    Location:
    Destruction of this planet
    Country:
    United States
    22gb? isnt that what a cheap sata hdd and hddhackr is for ? [​IMG]
     
  20. ShawnTRods

    Member ShawnTRods GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Mar 26, 2011
    Messages:
    4,279
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    You know, thats not out of question.
    I am too scared of using the 360 for too long [​IMG].
     

Share This Page