R4i ultra and YSmenu

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Phazon UK, Jan 15, 2010.

Jan 15, 2010

R4i ultra and YSmenu by Phazon UK at 4:21 AM (1,314 Views / 0 Likes) 3 replies

  1. Phazon UK
    OP

    Newcomer Phazon UK Newbie

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    Ok, I'm a total noob to this DS business, so sorry if I'm asking dumb questions.

    Anyway, I bought an R4i Ultra (apparently it's an Acekard 2i clone) and have gotten AKAIO 1.5 on it.
    My main problem is that I'm playing Pokemon Platinum at the moment and it has a 512KB save file, and I've been told that it needs a 1Mb file.
    I've read ways of simply converting the 512kb file into a 1mb file, but I was kind of looking for a solution that would work for any other games that require a 1mb save (such as Zelda-Spirit Tracks).
    Some sites have suggested using YSmenu, but I don't know if that works on an R4i.
    So can anybody help please?
     
  2. TwinRetro

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    Youre asking in the wrong place, buddy. No one is going to help you get AKAIO running on a R4 clone. Period.
     
  3. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    There is no magic fix that you're looking for.

    There is a default save size (256kb I believe) and then each firmware has it's own way of having special save sizes... like DSTT (and YSMenu)'s savlib.dat
     
  4. Phazon UK
    OP

    Newcomer Phazon UK Newbie

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    Well the R4i ultra makes 512kb saves by default. I read that only some games (Pokemon Platinum and Zelda - ST, both of which I'm playing) required a 1Mb save file so that the save didn't become corrupt later on.
    I think it's ok though as I managed to find a Windows .bat file (i'm on mac) that converts a 512kb save to a 1Mb without any loss of data. I just hope it works.
     

Share This Page