R4

Discussion in 'R4 DS' started by tecra_a8, Apr 26, 2009.

Apr 26, 2009

R4 by tecra_a8 at 6:15 AM (1,079 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. tecra_a8
    OP

    Member tecra_a8 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    147
    Country:
    Indonesia
    what is the newest kernel of r4?
     
  2. Sephi

    Member Sephi fool

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,850
    Location:
    Rhode Island
    Country:
    United States
    last official kernel is 1.18. everything else is either the same thing or is just hex edited and only compatible with the clone it applies to pretty much.

    if you you're using an R4 I suggest you use YSmenu. search for forums to find out more.
     
  3. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Just curious - If the official Kernal works on an R4, is it 100% genuine?
     
  4. Joey Ravn

    Member Joey Ravn F*** you, Nintendo!

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    1,337
    Country:
    Spain
    I'm %99 sure it is. I don't think you're able to run cloned firmwares on the R4, nor the other way around.
     
  5. MasterGamer

    Newcomer MasterGamer Advanced Member

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    96
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Yeah there is another forum confirming this fact, dam i just closed it, no link for you

    Yes it is frustrating that the R4's never get updated anymore, this is a result of the company that made R4 breaking up and going their own ways, copyright was kapoof and clones started popping up all over the place
     
  6. fgghjjkll

    Member fgghjjkll GBATemp MegaMan

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Messages:
    2,040
    Country:
    Australia
    they still have small factories producing genuine r4ds's.
    but i dont know whats the point though.
     
  7. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,674
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    Not necessarily. As far as I know, the R4 Team didn't implement advanced clone-detecting routines, so a well-built clone would run it perfectly fine.
     

Share This Page