R4 with G6, question regarding GBA

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by jono_, Oct 22, 2008.

Oct 22, 2008
  1. jono_
    OP

    Member jono_ GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    334
    Country:
    Australia
    Hey Temp, its been a while.

    Since the release of the Mother 3 translation has come out, I have been getting into the GBA again.

    Here is my problem. I am overseas, for about another year, and my G6->Computer adapter is back at home.
    I guess i could wait till i can get it shipped over, but then i remembered all this talk a while back about the 3in1 expansion thing and GBA with a slot 1.

    The question,
    Because you can use, and I do, the G6 for RAM expansion for the DS browser,
    can the G6 be combined with an R4 and used to give the R4 the RAM it needs to play GBA games, similar to a M3real+Expansion combo?
    so...

    g6+r4=slot1GBA?
    or do i need to get my g6 adapter again.


    Cheers
    jono_
     
  2. Toni Plutonij

    Former Staff Toni Plutonij *has TrolleyDave & tiny p1ngy on moderating shelf!

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    8,153
    Location:
    Depths of Nuclear powerplant
    Country:
    Croatia
    I'm not completely sure it's possible.....

    Mother 3 is 32 MB in size, and I'm not sure how it'll act.....I'm guessing, in theory, it could be done....But, why don't you actually try it out, and you'll see..

    (moved in appropriate section)
     
  3. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    I don't see why it wouldn't be possible? The G6 can run every GBA-rom, including ones of 32 MB. If you use GBA ExpLoader on the R4, it should be able to boot any GBA-game on the G6 just fine, even without patching.
     
  4. jono_
    OP

    Member jono_ GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    334
    Country:
    Australia
    thanks for the replies,
    and moving to the correct forum.

    will try it out asap
     
  5. jono_
    OP

    Member jono_ GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    334
    Country:
    Australia
    seems to be working [​IMG]
    thanks heaps
     

Share This Page