R4 problem

Discussion in 'R4 DS' started by Lesoot, Mar 31, 2011.

Mar 31, 2011

R4 problem by Lesoot at 10:13 AM (3,944 Views / 0 Likes) 28 replies

  1. Lesoot
    OP

    Newcomer Lesoot Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    Right, where do i start ?

    I have an r4hdsc card, 2gb micro sd card inside and haven't used it for a while, so with the release of pokemon black and white i thoughti'd give it a go.

    I upgraded the firmware and added the roms to the card (no other roms on the card at the time)

    tried clean roms and white screen, patched roms - white screen
    tried wood (newest version) - white screen

    I thought i'd try my other roms and they all turned up white screen. So i thought it was the r4. I Formatted the sd card and clean installed wood, and no games worked. So i was in a bit of a problem, either my ds or the r4 card were at the end of their life. I tried the only ds cart i owned (i sold my others when i got my r4)which was super mario 64, worked first time no problem.

    I reformatted sd card one more time and installed ysmenu...added a clean and patched version of black onto card and both had white screen, at this point i was considering buying a new r4, when i though about trying a rom that i knew worked, animal crossing..worked first time, tried another rom (mario kart) worked first time, tried pokemon soul silver - white screen :s

    Is my r4 just being picky ? and no liking the pokemon roms or is it the roms themselves ? every other game i tried works, just none of the pokemon :s http://gbatemp.net/style_emoticons/default/hate2.gif

    any ideas ?
     


  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
  3. Lesoot
    OP

    Newcomer Lesoot Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    thanks for the rely, but as you can see by my post i have already done 1-5
     
  4. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    You never stated that you were using the latest firmware, so I assumed you were using the same firmware each time.

    If 1-5 don't work, your only hopes are if somebody happens to know which exact clone you have and knows of an updated firmware to work on it... or moving onto the later ones.
     
  5. AlanJohn

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
    Have you tried RetroGameFans updates? If YSmenu works than that should work too...
     
  6. Sausage Head

    Banned Sausage Head Lord Sausage LXIX

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    1,677
    Location:
    alanjohn check ur pm
    Country:
    Netherlands
    Are you sure of the title "HDSC"?
     
  7. Lesoot
    OP

    Newcomer Lesoot Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    sorry was a spelling mistake it's sdhc lol

    @alanjohn:- yes i have, I got ysmenu up and running but for some reason it's just the pokeom games that won't run, every other games does. it's weird

    EDIT: i know the roms work as they work fine with no$gba 2.6a
     
  8. bashscrazy

    Member bashscrazy GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    118
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    How to get wood R4 for clones *updated to wood R4 1.28*

    DONE! I use this for my R4 Clone (plain just R4 clone (no other names))
    use the r4loadersdhc.nds - thats what I use and it works

    For some reason though the pokemon white and black USA and Europe roms don't work for me - maybe it'll work for you...
    Like all other new games I play work with it though...
    Monster Tale, Bowser's Inside Story, SoulSilver, Shattered Dimensions etc..
    I got Pokemon White Japanese version with English Translation works perfectly! there are few japanese text still but so far mostly all english! I heard its like 93% english so its all good! however your name can only be 5 characters (my name is 6 [​IMG] ) and the pokemon have their japaense names...

    Anyways this is the best option for you! TRUST [​IMG]

    EDIT: here's a direct link - use the youtube link's description though to learn how to install it though: Wood R4 for clones (v 1.28)
     
  9. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    If an R4 just says "R4" then it's likely using original hardware and you don't need a version for clones, the normal version will do.
     
  10. bashscrazy

    Member bashscrazy GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    118
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Mine says just R4 but it's a clone [​IMG]
     
  11. Lesoot
    OP

    Newcomer Lesoot Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    it says R4SDHC.

    I can get every other game to work just not any pokemon
     
  12. Buleste

    Member Buleste Old Fart

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    852
    Country:
    United Kingdom
    Does it have www.r4isdhc.com or www.r4i-sdhc.com on the front of the card?

    If it says www.r4isdhc.com then you can use the latest RetroGamerFan update as a replacement kernel Just copy the contents of the R4SDHC folder to the root of your card. If it says www.r4i-sdhc.com then you have to use the latest RetroGamerFan as a dual boot (load the latest kernel for your card first and then run TTMenu.nds to start RetroGameFans update). Just copy the contents of the R4-SDHC_R4i-SDHC TTMenu to the root of your card but also keep the existing kernel on there.

    You can get the latest RetroGameFan from http://filetrip.net/file.php?id=24559
     
  13. Lesoot
    OP

    Newcomer Lesoot Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    [​IMG]
    [​IMG]

    hope they help - sorry my blackberry's camera isn't the best
     
  14. bashscrazy

    Member bashscrazy GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    118
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Did you even try what I posted?
     
  15. Lesoot
    OP

    Newcomer Lesoot Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    well my r4 has neither of those websites on it and i don't have the box anymore

    EDIT: tried what you suggested, but still in the same boat, all games work apart from the pokemon ones :s
     
  16. bashscrazy

    Member bashscrazy GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    118
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Are you sure you installed the wood r4 for clones properly?
    you use the r4loadersdhc.nds in the folder
    then you open the woodr4.nds file in the root directory
    it opens up wood r4
    go to your games folder - open pokemon soulsilver
    then bam it works!
    it works for me [​IMG]
     
  17. Lesoot
    OP

    Newcomer Lesoot Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    i'm 100% positive, i just get dual white screens on all pokemon games, but games like mario kart, animal crossing, zelda all work :s
     
  18. bashscrazy

    Member bashscrazy GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    118
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Does soulsilver start up at all? cause even on R4 v 1.18 it should go up to the menu screen and it should freeze as soon as you your done talking to OAK.
     
  19. Lesoot
    OP

    Newcomer Lesoot Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    no, i get this error:- cannot open /MOONSHL2, accept your fate, press a to shutdown
     
  20. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    -_-" have you ever thought of putting on Moonshell2?
     

Share This Page