R4 keep jamming

Discussion in 'R4 DS' started by Retrorock, Sep 30, 2008.

Sep 30, 2008

R4 keep jamming by Retrorock at 4:11 PM (1,282 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. Retrorock
    OP

    Newcomer Retrorock Member

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    I just got my R4 the other day and when I play my games with it on my NDS , my games keep jamming. Like when you play the games there are some instances when everything goes bright, it got jammed like that. Can anyone help me with this?
     
  2. DBMONK

    Member DBMONK GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    141
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom
    did you update it to the latest version?
     
  3. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    learn to read the stickies
     
  4. Retrorock
    OP

    Newcomer Retrorock Member

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Let me first say that Im a complete NOOB at this kind of things so if I irritated you in one way or another Im very sorry.

    Also I mistaken it as a R4, it is actually a R4 3.

    I have checked the stickies and compatibility list for my games. I'm using a Sandisk 2GB micro SD card and I did update it with the latest version and me games that keep freezing is The world Ends with You (both E and U version) and Spectrobes(E and U too) but the compatibility list says they should be fine(except for the E version of The world Ends with You). Someone help me out please.
     
  5. tKo HaXoR

    Member tKo HaXoR GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    339
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    try YSMenu!? Idk any other methods.. give it a go! Read around the forums and look for YS Auto or something
     
  6. seedvt

    Member seedvt GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    225
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
    TWEWY's opening movie can crash if your microSD is too slow.
     
  7. skyman747

    Member skyman747 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Messages:
    399
    Country:
    United States
    I am able to run TWEWY perfectly on my R4 with a 512MB Sandisk, so maybe back up all your data then reformat the card? If that doesn't fix it, then the problem might lie in the fact that you are using a Clone.
     
  8. Retrorock
    OP

    Newcomer Retrorock Member

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    You nailed the problem right at the head, yes my TWEWY freeze at the opening movie everytime, I'll have to go buy a new microSD ASAP. Does anyone have any recommendations for a good one?
     
  9. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    I used a 2g Kingston and a 1g Kingston and TWEWY ran OK on both of them. It was a proper R4 though rather than a clone.
     
  10. psywolf

    Member psywolf GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Messages:
    166
    Country:
    United States
    well the clone would be the problem i think

    i recommend selling it on ebay and looking for an actual r4
     
  11. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    I'd recommend looking for a card other than an R4. The DSTT and Acekard 2 are much cheaper and much better. Personally I replaced my R4 with an EDGE not long ago. Much much better card and around the same price as a real R4.
     
  12. psywolf

    Member psywolf GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Messages:
    166
    Country:
    United States
    well with ysmenu i still have mad love for the r4
     

Share This Page