1. Fureshyu

    OP Fureshyu GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2015
    Messages:
    149
    Country:
    United States
    Hello, I am trying to install Gridlauncher to my 3ds to replace the vanilla homebrew menu. I've edited my config file to have the option to boot into grid.3dsx (this is what I chose to name the boot.3dsx for gridlauncher) But when it actually loads, it just shows a black screen. How can I fix? My boot.cfg looks like this
    Code:
    boot_config :
    {
      timeout = 3;
      autobootfix = 2;
      recovery = 2;
      default = 0;
      entries = (
        {
          title = "rxTools";
          path = "/rxTools/sys/code.bin";
          offset = "0x12000";
        },
        {
          title = "GridLauncher";
          path = "/grid.3dsx";
          offset = "0x12000";
        },     {
          title = "HomeBrewMenu";
          path = "/bhbl.3dsx";
        } );
    };
    
     
  2. NekoMichi

    NekoMichi Retro Collector
    Member

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    1,441
    Country:
    Try removing the offset for grid.3dsx, see if that helps. Did you place grid.3dsx and its data folder at the root of the SD card? Make sure you do that and not under /3ds/.
     
    Last edited by NekoMichi, Jan 24, 2016
  3. mashers

    mashers Stubborn ape
    Member

    Joined:
    Jun 10, 2015
    Messages:
    3,837
    Country:
    The offset is for CFW loaders. It should be removed for 3dsx entries.
     
  4. darklinkpower

    darklinkpower GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    112
    Country:
    Mexico
    1. It doesn't need the offset, just as your "HomeBrewMenu". Remove this line: offset = "0x12000";
    It should look like this:
    title = "GridLauncher";
    path = "/grid.3dsx";
    },
    {
    2. Why do people keep making individual thread when there is already an official thread of something. This could have been posted on Ctr's official thread, or at least in Gridlauncher's would have been fine.

    I hope this helps.
     
  5. mashers

    mashers Stubborn ape
    Member

    Joined:
    Jun 10, 2015
    Messages:
    3,837
    Country:
    No it wouldn't. This issue has nothing to do with Gridlauncher so has nothing to do with that thread.

    There's nothing wrong with making new threads. If new problems keep being added to the end of existing threads then those threads become unmanageable for the people posting in them.
     
  6. Fureshyu

    OP Fureshyu GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2015
    Messages:
    149
    Country:
    United States
    Thank you all for the help. Taking out the offset fixed the issue!
     
    NekoMichi likes this.
  7. cpasjuste

    cpasjuste GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Aug 27, 2015
    Messages:
    1,095
    Country:
    France
    Just a little note that removing the offset didn't fix your issue but something else did :) (as offset is just ignored for 3dsx)
     
  8. Fureshyu

    OP Fureshyu GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2015
    Messages:
    149
    Country:
    United States
    Hmm.. well I did re-copy the necessary gridlauncher files again to my root before I fixed the offset so maybe that's what fixed it? Maybe something wasn't completely transferred? Anyways it was fixed so I'm happy.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Ctrbootmanager, Gridlauncher, Question